Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Garsonjera -cene stanovanj

Garsonjera -cene stanovanj

Prosim dajte mi svetovat. Odločava se za nakup oz. najem garsonjere oz. manjšega stanovanja.
Našla sva garsonjero z 30m2 plus WC, klet in pripadajoči del podstrešja.
Zanima me, če ima kdo izkušnje z bivanjen na takšni površini za dve osebi. Se da še tudi z enim otrokom?

Blok se nahaja bolj na podeželju v okolici Ptuja. Pozna kdo morda kakšne so trenutne cene za 1m2 stanovanja na omenjenem območju? Garsonjera ima centralno na plin, opremljena je z manjšo kuhinjo (štedilnik, korito in nekaj elementov) in blok je na novo prekrit.

Bi bil nakup garsonjere dobra naložba, kljub temu, da bi morala zanj vzeti kredit glede na to, da bi si rada čim prej začela graditi lasten domek?

Marjetica, glede cen in tako dalje ti ne znam svetovat, ti pa bom samo povedala nekaj, kaj je meni moja kolegica, ki je živela s fantom v garsonjeri: če hočeta dva živet v garsonjeri, se morata imeti grozno rada ali pa se bosta pobila. No, sedaj ima dvosobno stanovanje.

lp

Z otrokom v garsonjeri… jaz ne bi. Imeli smo malo enosobno stanovanje in enega in nato tudi dva otroka, a je bila sobica za otroke… si ne predstavljam večera, ko gre otroček spat… saj je dobro, da se zvečer naredi tema in je za spanje tišina, starši pa ponavadi zvečer radi še marsikaj postorimo, za kar čez dan ni bilo časa.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Bom priznala, da tudi jaz na začetku nisem bila preveč navdušena nad garsonjero a bi se jo dalo pregradit, da bi bila še ena mala sobica. A se mi je že ob ceni za garsonjero kar malo zavrtelo čeprav je lastnica takoj povedala, da cena ni fiksna in se bi dalo še kaj dogovorit.
Ne bi pa se rada popolnoma zakreditirala že sedaj saj kot sem omenila načrtujeva gradnjo izbire stanovanj pa v kraju ni nobene.

Zaželjeno je, če mi lahko kdo posreduje še kake cene za primerjavo.

Hvala za odgovora. Upam, da bom lahko prebrala tudi kakšne bolj pozitivne odgovore, da ne bom že sedaj razmišljala o najslabšem.

Nevem kakšne so cene na ptujskem koncu. Npr. v MB je nekaj takega , s tem, da je to novogradnja. To kar se pa je zdaj prodajalo v Hočah, pa je bilo 1-sobno stanovanje (49m2 skupaj s teraso in kletjo) caa 11 mio (tudi novogradnja).

Če ti kaj pomaga za primerjavo. Včasih se mi zdi, da se bolj splača kupit novo izven centra mesta…je pa cena enaka nekemu staremu v centru mesta. Kakšna pa je cena za to kar omenjaš?

Si pa skoraj ne predstavljam živet v tako majnem, še posebej z otrokom. Midva sva zdaj kupila novo 2,5 sobno…pa se mi zdi premajhno za vso najino “kramo”:)) Nažalost je pač za enkrat to bil maksimum…glede denarja.

Lp

Rečeno je bilo 6 milijonov vendar je bilo rečeno, da cena še ni dokončna in bi se dalo še kaj znižat.

meni se niti ne zdi drago, samo par, ki ga poznam, je precej na tesnem, jima je 30 kvadratov malo

če pa imaš otroka ali ga boš imela – kako bo pa z vama s partnerjem – vajina zasebnost?

tudi moj stric in partnerka sta se preselila iz garsonjere

garsonjera je kvečjemu za enega

je pa začasna rešitev vsekakor, saj potem lahko prodaš, samo pomisli, če bi to kdo kupil (lokacija, velikost…, saj kdo se vedno najde, samo vseeno pomisli tudi na to.)

Vaš kaj, cena je nekje v okviru tega, kot so cene za stanovanja v Podravju. S tem, da moraš vedeti, da so garsonjere najdražje v ceni na kvadratni meter. Bolj se ti splača poiskat kakšno enosobno stanovanje, ker te ne pride dosti dražje.
Sama sem živela nekaj časa na 25 kv. metrih in je bila katastrofa. Ne predstavljam si, da bi imela not še koga, otroka pa sploh ne.

New Report

Close