Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine garsonjera – najemnina

garsonjera – najemnina

V Ljubljani imam eno garsonjero viška, ki bi jo začasno oddala.
Zanima me, koliko najemnine lahko iztržim, za približno 30 m2 veliko opremljeno garsonjero na solidni lokaciji?

Koliko plačujete tisti, ki ste v najemu?

garsonjera- za prijatelja iščemo stanovanje.Se lahko kont. via zasebna sporočila, prosim?
hvala.

verena

Na http://www.nepremicnine.net boš našla cene.

Sem opazila, da iščeš stanovanje za okrog 250€.

Velik sreče…

tole je bilo s tvoje strani sicer cinično, ampak se dobi, verjemi….jaz plačujem še manj, pa sem dobila preko oglasa in sme zelo zadovoljna.

verena

Sploh ne cinično, samo malo računam…

Po oglasih sodeč je takale garsonjera vredna okoli 100.000 €.
Če jo prodam in dam denar na banko, je to 5000€ na leto.

250 x 12 je pa koliko?

…naša družina, recimo, prodaja enosobno stanovanje. Od začetne cene smo že morali odstopiti, ker enostavno starejša stanovanja nimajo cene oz. je precej nižja kot včasih. Pa je st. v Ljubljani, blizu BTC in prenovljeno,..a enostavno ni zanimanja! Sploh klicev ne, ogledov.Upam, da boš imela več sreče, če jo boš prodala.Kje pa je?kateri del? Pa oprosti, če je bilo tisto kot napadanje.

verena

Moja mama oddaja garsonjero za 270, Enosobno pa za 290 Eur/mesec. Starejše stanovanje v lepem koncu Ljubljane.
Drugače pa izračun 100.000 na banko pa potem 5% obresti ne drži čisto tako kot praviš, ker pri nepremičnini grejo tudi cene nepremičnin gor. Če je stanovanje vredno letos 100.000, bo po vsej verjetnosti (vsaj do sedaj je bilo tako) drugo leto vredno recimo vsaj 105.000 Eur pa še najemnina recimo toliko kot praviš 250 eur na mesec = 3.000, torej imaš več kot na banki!!!! Potem pa moraš jasno računati še davke na obresti in na oddajanje!

najemodajalkica, prosim piši mi, zanime me ! [email protected]

verena

Cene stanovanj grejo gor ali pa tudi ne.
Že nekaj časa poslušam, kako bodo cene padle…

Poleg davkov – tako na najemnine kot obresti, je treba pri stanovanju upoštevat še stroške vzdrževanja. Da ne omenjam rizika, da naletiš na kakega nesolventnega najemnika…

Ja, včasih je imeti nepremičnino bolj skrb kot veselje.

verena

Trenutno ima mama notri že kar stalna najemnika, tako da verjetno kar nekaj časa ne bo nič oddajala.

Garsonjera,

daj za foro oglas s to ceno in, če ti uspe dobiti kupca v naslednjih nekaj mesecih, si zmagala. Ja, a misliš da je oglaševana cena enaka realni????
Po tvojem je 100.000€ / 30m2 = 3.333€ kar je že blizu oglaševanim cenam za nove ali skoraj nove garsonjere na res super lokacijah. Ne verjemi vsega agencijam, ki cene navijajo do neba, samo zaradi interesov svojih provizij. Za 420€ kolikor bi želela da si na istem kot z denarjem na banki, dobim jaz že prostornejše 1 do 1,5 sobno stanovanje – tudi na super lokaciji v Ljubljani.

Oglaševane cene stanovanj seveda niso realne.

So pa take, da ne bomo mešali megle:

http://www.slonep.net/subareas.html?lev0=1&lev1=4&lang=&lev2=45&lev3=2130

Torej je bila marca povprečna oglaševana cena cca. 3400 €.

Moja garsonjera vsekakor vsaj nadpovprečna, tako da se nimam kaj sekirati, ti pa se drugič prej raje pozanimaj, preden otresaš jezik v prazno.

jaz imam garsonjero v šiškii, 30 m2, opremljeno, oddano za 370 eur, sprotnega plačila + stroški.

Ne gledat oglaševane cene, ker lahko daš za svojo garsonjero tudi 10.000 EUR/m2. Raje poglej dejansko sklenjene posle GURSa, so bolj realni zneski.

Kje se pa to vidi?

Mi imamo oddano garsonjero za Bežigradom 32 m2 za 390 € + stroški.

MI imamo 430 + stroški 100 za eno osebo.

po koliko se prodajajo je eno, za koliko jo pa prodaš je pa drugo. ljudje, ki iščejo vedo povedat kaki sekreti se prodajajo za veliko denarja – in seveda ne prodajo.
stare nepremičnine so potrebne vzdrževanja in ko kupiš star flat in se potem začnejo po bloku adaptacije je katastrofa.
osebno raje manjše, pa novo

Govora je o oddaji in ne o prodaji.

vidim, da rada bereš kar napišem, še mal bolj gor preberi kaj je blo napisano

če sem ti všeč greva lahko na kavo, bova tam naprej razpravljali

Sem prebral, in kaj zdaj?

amen za dones, vidim, da maš svoj dan :))

pms?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close