garsonjera – najemnina
aha, torej maš slabe izkušnje z ženskami in pms :)) in spet posplošuješ
to mi je pa taka beda za moškega, da ženske butajo kr mal mimo nekje bolj paše, da pa moški to dela mi je pa uh….
ne postavljaj trditev tko k un k je gledu stanovanje in so mu poševne stene deveto čudo, obenem pa je blo recimo tako stanovanje kr neki tisoč everčkov ceneje in veliko stanovanj ima poševne stene, celo tole čudo pod gradom, pa okrogle tut :))
ko sem ti napisala, da si premaknjen sem mislila na to, ker postavljaš kr neke neutemeljene trditve kao kje jaz vse delam
načrti in ceniki so na netu, ne rabiš bit zaposlen nekje, da prideš do teh podatkov
to je isto k da bi ti jaz zdaj rekla, da si ti tisti, ki si gledal flat in se čudil nad stenami k zdej tko brcaš
Jaz ne trdim ničesar, samo zanimalo me je od kje tebi interes – žal ti ne verjamem, da si smo mimo prišla in se postavila na stran močnejše stranke.
Praktično v vsaki temi, kjer si komentirala, si butnila v temo oziroma izven konteksta, kar se mene tiče je to lahko pms ali pa samo nerazumevanje, učinek je isti.
ODERUHI, 430+stroški za garsonjero… sram vas bodi
FRANCL, POTEM PA KAR V NAKUP.čE NIMAŠ DENARJA KUPI NA KREDIT.Cena garsonjere nove je najmanj 100.000—-130.000—+++ oprema.Naj ti preračunajo.
Preračunaj, koliko let boš odplačeval.Ne pozabi na davke, opremo- pralno sušilni stroj, tv, hladilnik, parkirni prostor. razna zavarovanja, amortizacijo, stroške.Malo poglej za sobe štirje notri po osebi 200 eur, kar je 800 eur za eno sobo?
Nadstandard se pač plača!!!
Cene garsonjer v Ljubljani so od 48.000 (ne sicer novih, vendar adaptiranih 2006)…
Cene garsonjer v Ljubljani so od 48.000 (ne sicer novih, vendar adaptiranih 2006)…[/quote]
no pa da še to vidimo
mogoče kakšna polkletna v 70 let stari hiši v polju …. adaptirana 2006
Cene garsonjer v Ljubljani so od 48.000 (ne sicer novih, vendar adaptiranih 2006)…[/quote]
no pa da še to vidimo
mogoče kakšna polkletna v 70 let stari hiši v polju …. adaptirana 2006[/quote]
Ne razumem, kaj si hotela povedati, vendar na nepremicnine.net je 199 garsonjer cenejši od 100.000 €ur (in to so oglaševane cene!) -> zbudite se ljudje.
Garsonjera nadstandard, ha ha ha.
Cene starih stanovanj v Ljubljani padajo. Že kako leto, zadnjih 6 mesecev pa intenzivno, spremljam trg, ker sam kupujem. Kupcem naj se nikamor se ne mudi, ker se nič ne proda. Za referenco spremljam par stanovanj na Viču in v Šiški. Prodajati so se začela tam od januarja pa do marca letos. Oglaševane cene so spustili za 10.000 do 15.000 EUR (tako da je zdaj cca 55 m2 okoli 138.000 pa do 140.000 EUR, pa tudi po teh cenah že 2 meseca nič ne prodajo. Če prideš k takemu z gotovino gre za 135.000 gotovo skozi. Stanovanja, ki jih gledam so letnik 1970 in novejša; obnovljena. M2 je torej 2.500 EUR (pa ne gre v prodajo). Toliko o trgu iz prve roke.
LP, I
Francka, pa kdo govori o nakupu??? Govorim o najemu in govorim o SRAMOTNIH 430EUR+100EUR stroškov za eno garsonjero. Pa naj bo še tako nadstandardna. Sploh pa, KAKO je lahko garsonjera nadstandardna? A ima sobo v dveh nadstropjih? Klimo za 14 m2?
Francka govoriš neumnosti! Štirje v eni sobi po 200 EUR/osebo! VSAK bi oddajal kakšno sobo za ta denar. Imam dve sobi na voljo in mi ni treba hoditi v službo, aneda.
Nisem najemnik se mi pa dviguje v želodcu ob takšnih kot si ti.
Kdo govori o 14m2? Garsonjera je solidna -NOVA IN POPOLNOMA OPREMLJENA 25 m2+ parkirišče, samo to je vredno najmanj 40 eur mesečno.. A sploh veš, kaj vse je vključeno v najemnino?
Kje živiš in kakšne stroške imaš?
Vzemi v roke oglasnik in malo poglej cene!!
Potolaži se vse imam oddano, in vsi so zelo zadovoljni.
Živim v Lj in vem, da je 430eur+100eur za garsonjero oderuška cena pa naj bo nova in opremljena s pozlačenimi kljukami plus parkplac… to je bivših več kot 1000 mark. Ljudje, vi ste bolani. Ubogi vaši podnajemniki.
@naključni bralec: ti kar sanjaj.
Take izjave so najboljše, ponavadi jih dajejo prepotentni prodajalci.
… obkroži pravilni odgovor. Cene bodo zrasle, ker:
a) se kupna moč povečuje,
b) so obrestne mere vse nižje in lažja dostopnost do denarja,
c) je m2 nerealno poceni glede na primerljiva mesta v EU,
d) ni ponudbe stanovanj na trgu,
e) ker itak vse samo raste,
e) …
f) ker je Francka tako rekla
ma noben zdravorazumski najemnik ne bo plačeval 550€ za garsonjero.
Razen, če je v to prisiljen (gradbeni delavci..) ali pa mu je (hm, ji je..) to edina rešitev za biznisiranje (..masažni salon..)
Zato mislim, da Francka provocira..
Višino si navedla sama: 430+100=530 (sem zaokrožil na 550 zaradi stroškov..) -najemnina s stroški, jasno..
JA, ne rabiš zaokroževat.to so stroški—fiksna cena, tudi 24 ur non stop internet, drugače pa cene takih stanovanj se dobro držijo in za najemnino in za nakup.Slabše in nižje so le bivši samski domovi,majhne predelane sobice v garsonjero,malo sem pogledala na nepremičnine oddajo in prodajo.
Ugotavljam, da so najemnine precej višje, vsaj za kakovost.
Francka, če te takole berem… pa ti si prava dobrodelna ustanova. Ti oddajaš luksuzno garsonjero (z internetom) na pol zastonj… Samo tvoji najemniki ga ne uporabljajo, interneta mislim. Ker drugače bi takoj pogruntali, da bi se za ta denar lahko preselili v eno ali dvosobno stanovanje (z internetom).
Tudi nedelje in prazniki ?
da, verjamem, stara stanovanja so poceni.Tako pri nakupu, kot oddaji, a marsikdo ne želi biti v takih variantah. Malo poglejte dejansko stanje okoli sebe. Vse gre gor.
Nove take garsonjere, prav tako enosobna, dvosobna stanovanja so nova zelo draga in najemnine morajo biti v skladu s tem.
Že vseskozi govorim o popolnoma novih zadevah, odvisno je tudi od lokacije, oddaljenost od centra.
Moji ne marajo starih lukenj.Hiter vpogled med oglase in vidim, da se to oddaja vse nad 400 eur + stroški.
Saj ne morem verjet kakšni argumenti padajo.
Kakor vem se na trgu nepremičnim cene ravnajo na podlagi ponudbe in povpraševanja.
Če nekdo najde najemnika, ki mu bo toliko plačal za najemnimo – hvala bogu. Najemnik ima pa VEDNO izbiro, ali bo tako ceno za najem stanovanja sprejel ali ne (glede na to, da se oddaja xy stanovanj vsak mesec, nihče ni prisiljem v najem točno tega stanovanja po pretirani ceni).
In glede na to, da je obračunanih samo 100€ stroškov – v vednost tistim, ki ne živijo v majhnih stanovanjih. Živim na 30m2 pa imam rednih stroškov na mesec precej več, kot samo 100€ (toliko pride samo položnica od upravitelja, brez elektrike, telefona, interneta, televizije).
Torej zmerjanje z oderuhi se mi sploh ne zdi na mestu.
In še v info po koliko se je spomladi prodala 5 let stara garosnjega na Viču (30m2) – za 117.000 € (ta cena ni iz oglasa, ampak prodajna cena!)
Forum je zaprt za komentiranje.