Garsonjera za najem
Zdravka877, 05.04.2025 ob 14:46
Jaz verjetno ne bi oddala nekomu, ki nima niti za varščino. Ko se bi kaj zalomilo ne vi plačal niti položnic, niti najemnine. Vsak ima raje najemnike, ki niso ba minimalcu.
To je pametno razmišljanje. Če pogledaš, kako drug drugega najemniki v skupinah na fb nagovarjajo, kako je treba lastnikom delat škodo, je treba zahtevat visoko varščino in vse poslikat.
V tem primeru jih mine uničevanje.
Višina varščine ni pokazatelj dobrega najemnika. Ponavadi najslabši najbolj problematični plačajo vso varščino, prvih par najemnin, potem pa se začne pizdarija in nehajo plcevati. Jaz imam 2 najemnini za varščino in nimam neplačnikov . Treba je znati ločiti med najemnikom ki ne zmore placevati najemnine ali pa med najemnikom, ki se mu glupi zdi dati 6 najemnin, ker tudi lastniki so vse sorte, niso vsi pošteni. Eni oddajo umazano, stene neprebeljdno želijo pa prejeti očiščeno in prebeljeno. Naredite primopredajni zapisnik, s slikami, nanj se podpišite, da se vidi stanje stanovanja, pa fer odnos pa bo vse ok.
annna763, 05.04.2025 ob 16:13
jaz pa berem en oglas, da prodajajo neko zanikrno garsonjero v Lipi Ljubljana z najemniki vred, če jih hočeš še naprej po maju 2025. Kakšna posla so to, a je to sploh vpisano v ZK?
Ponavadi gre za najemnike neplačnike, ki se jih ne morejo znebit in jih morajo tožit, da jih spravijo ven, zadeva pa traja tudi po tri, štiri leta. Kupiš flet za 25% nižjo ceno kot so primerljiva stanovanja, si maneš roke, potem pa ugotoviš, da imaš v stanovanju neplačnike, ki so nabili ne vem koliko dolga že pri elektru, vodovodu itd. In jih moraš prek sodišča ven sterat, potem pa še dolg plačat, ker itak nič nimajo, tudi če jih tožiš.
Mislim da Lipa na Celovški ni etazirana. To so bivši samski domovi, sobe so spremenili v garsonjerice, 17 m2. Bi morala preveri v ZK.l, da bi 100% lahko trdila kako je stanje tam. Nekateri prodajajo skupaj z najemniki, imajo pogodbo do maja, potem lahko podaljša novi lastnik ali ne . Maj bo čez 3 tedne, v vsakem primeru se ne bo tako hitro prodalo, vmes bo najemnikom že pretekla pogodba. Lipa je čudna stavba, v večini se oddaja, kako tam poteka vzdrževanje stavbe, bi bilo zanimivo videti . Jaz tam nikoli ne bi kupila
Anonimna482, 05.04.2025 ob 16:23
Mislim da Lipa na Celovški ni etazirana. To so bivši samski domovi, sobe so spremenili v garsonjerice, 17 m2. Bi morala preveri v ZK.l, da bi 100% lahko trdila kako je stanje tam. Nekateri prodajajo skupaj z najemniki, imajo pogodbo do maja, potem lahko podaljša novi lastnik ali ne . Maj bo čez 3 tedne, v vsakem primeru se ne bo tako hitro prodalo, vmes bo najemnikom že pretekla pogodba. Lipa je čudna stavba, v večini se oddaja, kako tam poteka vzdrževanje stavbe, bi bilo zanimivo videti . Jaz tam nikoli ne bi kupila
Stavba ima upravnika, ki skrbi za vzdrževanje. Stroški se plačujejo po pavšalu, ker stanovanja nimajo števcev za vodo, elektriko ali ogrevanje.
Je pa problem, ker so kar naprej okuženi ali s ščurki ali s stenicami, ki se jih nikakor ne morejo znebit. Klientela je pač takšna, da to ves čas prinaša v stavbo…
seveda seveda, 05.04.2025 ob 16:22
Ponavadi gre za najemnike neplačnike, ki se jih ne morejo znebit in jih morajo tožit, da jih spravijo ven, zadeva pa traja tudi po tri, štiri leta. Kupiš flet za 25% nižjo ceno kot so primerljiva stanovanja, si maneš roke, potem pa ugotoviš, da imaš v stanovanju neplačnike, ki so nabili ne vem koliko dolga že pri elektru, vodovodu itd. In jih moraš prek sodišča ven sterat, potem pa še dolg plačat, ker itak nič nimajo, tudi če jih tožiš.
Lipa sploh ni poceni, sploh glede na stanje bloka, m2 je zelo drag, to so sobice predelane v garsonjero velike 17 m2. Glede najemnikov, to kar opisuješ, so res ekstremni primeri da nočejo ven. Če je pogodba do maja, morajo ven. Če nočejo, da so tako predrzni, pa lahko izdelka, zamenjaš ključavnice in naj grejo ali pa greš na sodišče in čakaš leto ali več. Jaz bi 1. Ravno sedaj so v Ljubljani pri sodelavki izselili eno najemnico, lastniki so zamenjali ključavnico, ker ženska ni plačevala, ji znosili ven stvari, ona se je pa vselila v klet in je potem prišla policija.
Vidiš, 05.04.2025 ob 16:10
Tako je, imajo potencial.
Ja, ampak kaj če je ta oseba že bila v najemu, recimo 5, 10 let, isto na minimalcu, vse redno plačevala? Jo mečete v isti koš z ostalimi drugimi na minimalcu?
Lipa je zgodba zase; tam se vselijo samo kriminalci, narkomani, prostitutke. Grozen blok-bivši hotel. Nikoli ne bi najemala tam, niti kupila za investicijo. Samo stran.
Zabavno, 05.04.2025 ob 21:41
Vedno ene in iste histerične kurvetine odpirate fake teme in si pišete same odgovore. V bistvu pa tako bedne v življenju.
Če naletite na nekoga s tankimi živci boste že dobile po pički, potem pa si boste s tisto varščino šivale razparane lažnive gobce.
In ti misliš da nekdo lahko kar pretepe lastnika in za to ne bo odgovarjal? Bo kar sodišče presodilo odškodnino , varščina ni za šivanje šivov. Jaz nisem odpirala teme , sem pa odgovorila glede varščine in Lipe ker tam poznam blok . Če te kaj moti, pa saj veš, obvoz reši vse
Anonimna445, 05.04.2025 ob 17:42
Lipa sploh ni poceni, sploh glede na stanje bloka, m2 je zelo drag, to so sobice predelane v garsonjero velike 17 m2. Glede najemnikov, to kar opisuješ, so res ekstremni primeri da nočejo ven. Če je pogodba do maja, morajo ven. Če nočejo, da so tako predrzni, pa lahko izdelka, zamenjaš ključavnice in naj grejo ali pa greš na sodišče in čakaš leto ali več. Jaz bi 1. Ravno sedaj so v Ljubljani pri sodelavki izselili eno najemnico, lastniki so zamenjali ključavnico, ker ženska ni plačevala, ji znosili ven stvari, ona se je pa vselila v klet in je potem prišla policija.
@455
in kaj je naredila policija…