gaspačo


Gaspačo – andaluzijska hladna juha
Za 4 porcije potrebujemo 300 g kumare, 160 g papirke, 120 g čebule, 280 g mesnatega paradižnika, 40 g olja, 600 ml ohlajene kostne juhe ali vode, 1 g soli, sladko rdečo papriko, poper, zmleto kumnino, kis.
Priprava
Kumaro olupimo in očistimo semenja, papriko očistimo semenja, paradižnik in čebulo olupimo in vse narežemo na majhne koščke. Dodamo olje, kostno juho in začimbe ter vse zmešamo z električnim mešalnikom. Juho serviramo dobro ohlajeno. Taka hladna juha je zelo primerna za vroče poletne dni.
1 porcija vsebuje 6 g OH, 11 g M, 2 g B, 2,1 g vlaknin, 255 mg natrija in 530 kJ (126 kkal); IŠM je 1,8.
Recept ni zrasel na mojem zeljniku, upam pa, da ti bo kaj pomagal.
lp
Modra