Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Gaspari namestnik Pahorja

Gaspari namestnik Pahorja

aj da vidim še vaš odziv na tole potezo Pahorja!:)

Gaspari postal Pahorjev namestnik
S tem pa imenovanj ministrskega predsednika v državi še ni konec. Kot smo omenili uvodoma, se prvi teden delovanja nove vlade namreč končuje s Pahorjevim imenovanjem Gasparija za namestnika med njegovo odsotnostjo. Pravico, da imenuje ministra, ki ga nadomešča ob odsotnosti ali zadržanosti, premierju daje 15. člen zakona o vladi. Ta člen sicer določa tudi, da predsednika vlade ni mogoče nadomeščati pri opravljanju nalog, ki se nanašajo na zaupnico vladi ter na imenovanje in razrešitve ministrov.

Dobro, da ga je imenoval, ker bo po moje moral kmalu sam oditi. Vsekakor bi Gaspari bil boljši predsednik vlade, bolj odločen, kot Pahor, ki je navadna copata. Srčno upam, da ga bodo njegovi (Pahorjevi) sami nagnali. Sem prebrala “da nič ne obžaluje”. Pa mislim, da bo kmalu.

Gaspari je car!

čudno da se noben od tistih, ki zagovarjajo Pahorjevo odločitev glede Rupla, ne javi v tej temi in ne pove svojega mnanja, bogvedi a jim Gaspari ni všeč al jim je preveč, pa nimajo kaj komentirat!:))))

Kaj pa naj povemo? Ga je imenoval za svojega namestnika v času odsotnosti, a je kaj potrebno komentirati? Vsake procesije pa tudi ni potrebno komentirati.

=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=: Kocinca med zobmi je moteča. Kot las v juhci.

Meni Gaspari prav gotovo ni všeč. Zaradi lumparije, ki jo je zagrešil kot viceguverner NB Jugoslavije, decembra 1990, v korist Srbije in v škodo ostalih republik.
Me pa Pahorjeva odločitev ne moti, če meni da je tako prav, naj bo pač prav. Lajanje na vsako odločitev premiera ne vodi k blaginji.
Če je ravnal prav, bom pa ocenil leta 2012, čeprav moj glas ne bo prav veliko pomenil.

Kar se mene tiče, Pahor lahko namešča za svoje svetovalce, namestnike, ministre kogar hoče. Pomembno je le, da poznajo področje in delujejo v interesu državljanov. No, Rupel ima veliko znanja in izkušenj, prav tako Gaspari. Zato ne vidim nič posebno slabega v njunem imenovanju. Iz vidika političnih točk pa verjamem, da si Pahor dela škodo, saj marsikomu tako kadrovanje ni povšeči. Mogoče je res tudi to, da so vsled tega konflikti v SD, saj za Rupla vemo, da ga ne marajo, Gaspari pa tudi ni pravi, ker je ldsovec. Že lansko leto naj bi prihajalo do manjših težav zaradi Pahorjevega dvorjenja Gaspariju :
—————
Januarja je premier Borut Pahor, takrat še kot vodja največje opozicijske stranke, napovedal, da bo v primeru zmage SD na volitvah Gasparija prosil, naj prevzame mesto podpredsednika vlade, ki bi skrbel za usklajevanje javnofinančne, gospodarske in socialne politike. Stranke so takrat to napoved označevale za preuranjeno, obenem pa je zaradi Pahorjevega povabila prišlo do trenj med SD in LDS.
————— (http://www.sta.si/vest.php?s=s&id=1337826)

ninej:
“čudno da se noben od tistih, ki zagovarjajo Pahorjevo odločitev glede Rupla, ne javi v tej temi in ne pove svojega mnanja, bogvedi a jim Gaspari ni všeč al jim je preveč, pa nimajo kaj komentirat!:))))”

Zakaj je to čudno ?

Meni je zelo čudno, da se kar vnaprej določa kaj se bo zgodilo. Še vedno je bolj pomembno katero ime zaseda katero funkcijo, nepomembno pa je ali je zato usposobljen ali ne. Torej? Če je Gaspari sposoben opravljati to funkcijo ni pomembno, saj je za tiste, ki se jim zdi slab oz. ne marajo tega imena v politiki apriori obsojen na propad oz. bo njegovo delovanje itak zanič, še preden je sploh kaj uspel narediti, tistim, ki pa se zdi simpatičen, pa je itak super, ne glede na to kaj bo naredil.
In potem berem ta forum in se nekateri čudite oz. ste zgroženi. Ja zakaj? Saj sami podpirate takšno politično klimo, ki jo imamo.

Ko je leta 2004 zmagal SDS, sem se pogovarjala z enim zagriženim LDS-ovcem, ki mi je trdil, da je Janša zanič in da bo vse samo slabo. Preden se je vlada sploh formirala in preden so sploh začeli delat. Sem bila kar neprijetno presenečena. Danes se dogaja isto. In takih ljudi ni malo. Se sprašujem ali bom sploh doživela, da bo ljudi dejansko zanimalo, kaj kdo naredi in ne kdo kaj naredi. Utopija?

Se popolnoma strinjam s tabo.
Ampak tu je problem, ker se akutalni ljudje zdijo slabi lastnim volivcem, ki še začudeno sprašujejo, zakaj tudi mi, drugačni volivci, ne tolčemo po njih.

=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=: Kocinca med zobmi je moteča. Kot las v juhci.

Tudi jaz nisem volilka SD-ja, še manj pa prebavljam Rupla. Da bi pa kar vnparej obsojala delo Pahorja, ker je Rupla postavil na to funkcijo, za katero iskreno povedano itak nihče sploh ne ve, za kaj gre, saj še sami predstavniki vlade tega ne vedo, se mi zdi malo neresno in nerealno.
Da ne govorim o zrežiranem sporu med predsednikom države in predsednikom vlade, o katerem zaenkrat ni ne duha in ne sluha in o tem, kako je predsednik države kršil njegove ustavne pravice s tem, da je povedal, da je poleg formalnih razlogov Rupla zavrnil tudi iz materialnih razlogov. Glede materialnih razlogov se še varuhi ustave niso prav izrekli, pri nas pa vsak bizgec (tudi tisti, ki ustave sploh prebral ni) kriči, da je predsednik države kršil ustavo. To je trenutna slika v Sloveniji. Čudilo bi me, če kdo ne bi videl, da tukaj nekaj ne štima.

Kaj je zdaj narobe še z Gasparijem?

Rupel je bil slaba odločitev. Ne strinjam se, da je Gaspari tudi.

Gaspari je ena boljših odločitev Pahorja v nasprotju z Ruplom!

zanimalo me je namreč kaj bodo rekli na to odločitev nekateri tule na forumu, mi je kar všeč, da so tako zvesto začeli podpirai odločitve Pahorja, kar nikakor nisem pričakovala na podlagi njihovih postov pred volitvami!

ali pa drži tisti rek, ki ga je nekdo na tem forumu nedavno tega napisal:

“pameten pristavi svoj pisker”!:))))

New Report

Close