gel vs gelish vs permanentni lak
Kaksna je razlika med gelish in permanentnim lakom za nohte?
Gel sklepam da so umetni nohti, podaljski al kako se rece.
Na netu sem nasla eno razlago, a se mi zdi tako komplicirana, da pojma nimam vec, kaj je kaj in kateri se zdaj odstranjuje s piljenjem in kateri s topilom!
Bila sem na pedikuri, tudi nohte mi je nalakirala, sem prosila za malo trajnejso zadevo, zdaj pa ne vem, kaj imam in kako se odstranjuje, kozmeticarka je pa na dopustu.
Gelish je firma, ki izdeluje permanentne lake. Tako se napačno imenuje permanentni lak kar gelish. Ogromno je znamk, ki delajo permanentne lake. To so laki, ki se “zapečejo” v led lučki. Gel pa je predvsem za podaljševanje nohtov. Večina nohtaric permanentni lak raztopi z odstranjevalcem, ker je to najlažji postopek. V zadnjem času pa se vedno bolj pogosto odstranjuje z brušenjem, saj je manj agresivno kot 15 minutno namakanje nohtov s kemikalijami. Je pa potrebno brušenje dobro obvladat, da se odstrani samo lak in se noht ne poškoduje. Tako, da ti svetujem, da počakaš kozmetičarko, da pride z dopusta.
Hvala. Torej gelish in permanentni lak sta eno in isto.
Razumem zdaj.
Bom pocakala kozmeticarko ali pa sla kam drugam, nima veze, samo da vem, da se ne ukvarjam sama s tem.
Opazujem tale nanos in ce sem iskrena, se mi ne zdi velika razlika med njim in tistim, ko si sama namazem podlak, 2 plasti laka in nadlak, kar se tudi potem kar nekaj casa lepo sveti in zdrzi vsaj 2-3 tedne. Edino za odstranit je zoprno, se kar namatras z ‘acetonom’. Ampak za 20€, ne vem, ce se splaca hodit na ta ‘gelish’…