Gelish lakiranje
Prvič sem imela nohte lakirane z gelishom. Včeraj sem si šla lak odstranit in na novo lakirat. Dekle, ki mi je to delalo, me je vprašalo na kakšen način želim, da mi odstrani lak. Naj ga zbrusi ali z nekim topilom. Ker nisem vedela kaj bi, sem ji rekla naj naredi kot se njej zdi najbolje. Rekla je, da se že nekaj časa odstranjuje z brušenjem, saj je manj škodljivo kot topila. Da pa vpraša, ker nekatere stranke še skozi želijo topilo. Zdi se mi logično, me pa vseeno zanima kako to počno v drugih salonih.
S topilom? Potem ti je gelirala umetne nohte na tvoje, ker Gelish lak je na tvoje naravne nohte. Ta topila so zelo škodljiva, prej se pozanimaj o tem preden greš h kozmetičarki.
Kozmetičarke ti vse rečejo, da ni škodljivo samo da zaslužijo. Sama sem enkrat šla na Gelish permanentno lakiranje nohtov, nohti so se mi lomili, da ojoj. Denar sem dobesedno stran vrgla,. Sicer noht je na začetku lepo izgledal , gor ti tudi kaj nariše ali da kakšne kamenčke.
Po tistem si raje sama mažem nohte z laki, ki niso tako škodljivi, vendar vseeno kvalitetni, pa tudi gor si lahko sama narišeš kaj.
S topilom? Potem ti je gelirala umetne nohte na tvoje, ker Gelish lak je na tvoje naravne nohte. Ta topila so zelo škodljiva, prej se pozanimaj o tem preden greš h kozmetičarki.
Kozmetičarke ti vse rečejo, da ni škodljivo samo da zaslužijo. Sama sem enkrat šla na Gelish permanentno lakiranje nohtov, nohti so se mi lomili, da ojoj. Denar sem dobesedno stran vrgla,. Sicer noht je na začetku lepo izgledal , gor ti tudi kaj nariše ali da kakšne kamenčke.
Po tistem si raje sama mažem nohte z laki, ki niso tako škodljivi, vendar vseeno kvalitetni, pa tudi gor si lahko sama narišeš kaj.
[/quote]
Nimam geliranih nohtov, imam gelish lak na svojih nohtih. In ja, nekateri ga odstranjujejo s topili, nekateri z brušenjem. Ravno zato, ker so topila škodljiva naj bi se vse več odstranjevalo gelish z brušenjem. To mi je povedala kozmetičarka, ki mi je odstranjevala gelish.
[/quote]
Načeloma se vsi laki odstranjujejo s topili ali po domače acetonom.
Jaz že nekaj let uporabljam odstranjevalec laka za nohte brez acetona.
[/quote]
Ja a ne za gelish. Tako obstojnega laka ne odstraniš s kakšnim “nedolžnim” odstranjevalcem. Mora biti kar močna kemikalija, da raztopi gelish lak. S tem se profesionalno ukvarjam in s topilci smo galish dolgo let odstranjevali. Namočili vatko, zavili v folijo in po 10 do 15 min. je šel gelish dol. Po navadi je bilo potrebno še malo podrsati z leseno paličico. Zdaj se že nekaj časa uveljavlja odstranjevanje z brušenjem. Za to je potrebna izkušena roka, sicer se noht res lahko zelo poškoduje. Zbrusi se res samo tanko plat laka in noht je minimalno zbrušen. To je vsa škoda, ki se jo naredi. S topili pa je tako, da 10 do 15 min. imet to na nohtu, da ne govorim o obnohtni kožici, ni najbolje. Lahko se poškoduje tudi posteljica nohta. Čas gre naprej, vse se razvija in tudi v tej branži so spremembe. Žal se veliko nohtaric še vedno poslužuje topil, saj je to najlažji način odstranjevanja.
Vsem, ki so redne uporabnice gelisha pa svetujem, da si enkrat letno naredijo premor, da nohti zadihajo in prerastejo. Enako velja za uporabnice navadnih lakov. Tudi ti niso čisto nedolžni, odstranjevalci pa prav tako.
Ja a ne za gelish. Tako obstojnega laka ne odstraniš s kakšnim “nedolžnim” odstranjevalcem. Mora biti kar močna kemikalija, da raztopi gelish lak. S tem se profesionalno ukvarjam in s topilci smo galish dolgo let odstranjevali. Namočili vatko, zavili v folijo in po 10 do 15 min. je šel gelish dol. Po navadi je bilo potrebno še malo podrsati z leseno paličico. Zdaj se že nekaj časa uveljavlja odstranjevanje z brušenjem. Za to je potrebna izkušena roka, sicer se noht res lahko zelo poškoduje. Zbrusi se res samo tanko plat laka in noht je minimalno zbrušen. To je vsa škoda, ki se jo naredi. S topili pa je tako, da 10 do 15 min. imet to na nohtu, da ne govorim o obnohtni kožici, ni najbolje. Lahko se poškoduje tudi posteljica nohta. Čas gre naprej, vse se razvija in tudi v tej branži so spremembe. Žal se veliko nohtaric še vedno poslužuje topil, saj je to najlažji način odstranjevanja.
Vsem, ki so redne uporabnice gelisha pa svetujem, da si enkrat letno naredijo premor, da nohti zadihajo in prerastejo. Enako velja za uporabnice navadnih lakov. Tudi ti niso čisto nedolžni, odstranjevalci pa prav tako.
[/quote]
Nohtarca, ko si že ravno profesionalka, te tukaj prosim za razlago med permanentnim in gel lakom. Enkrat smo se tukaj skoraj skregali, ko nismo razumeli, a vseeno nismo dobili razlage.
Če prav razumem, je gel lak bolj za oblikovanje, podaljševanje, kreativnost, permanentni pa je samo “klasična barva”, ki zdrži dlje časa. Je torej razlika v materialih, pripravi, čem? Ali se isti lak uporabi za oboje?
In če prav razumem, je Gelish zgolj znamka permanentnega laka.
Kaj se bolj uporablja, gel ali permanent?
Hvala za odgovore.
Nohtarca, ko si že ravno profesionalka, te tukaj prosim za razlago med permanentnim in gel lakom. Enkrat smo se tukaj skoraj skregali, ko nismo razumeli, a vseeno nismo dobili razlage.
Če prav razumem, je gel lak bolj za oblikovanje, podaljševanje, kreativnost, permanentni pa je samo “klasična barva”, ki zdrži dlje časa. Je torej razlika v materialih, pripravi, čem? Ali se isti lak uporabi za oboje?
In če prav razumem, je Gelish zgolj znamka permanentnega laka.
Kaj se bolj uporablja, gel ali permanent?
Hvala za odgovore.
[/quote]
Permanent je po mojem tisto, kar bega. Glavna razlika je med gel in gelish. Permanentno je pa po moje vse, kar je obstojnejše, torej širok pojem. Gel je bolj orto oblika gelisha, namenjeno bolj umetnim nohtom in podaljševanju. Po moje. Gelish je pa pač lak, ki se posuši pod lučko, ampak ni tako zategel kot gel. Gel redko kje delajo, sploh v našem koncu.
Permanentni in gelush lak je eno in isto. Je obstojen tudi do enega meseca. Menjamo ga pi navadi na 3 tedne zaradi narastka. Kot sem že napisala ga pri nas odstranjujemo z brušenjem in ne s topili, ki so močna in naredijo več škode kod brušenje. Z navadnim odstranjevalcem se ga ne da odstraniti. Gelish se utrjuje z LED ali UV lučko. Gel je nekaj čisto drugega. Namenjen je podaljševanju nohtov s konicami ali šablono. Nanaša se na poseben način v več plasteh. Potem se oblikuje in obrusi obliko nohta. Gel je lahko barvni ali nevtralni. Na navtralnega se po navadi nanaša gelish lak po enakem postopku kot na naraven noht. Po mojih izkušnjah se gelisha poslužujejo večinoma ženske, ki imajo močne naravne nohte. Gel pa dajemo na bolj krhke, lomljive nohte tistim, ki jih želijo ojačati oz. imajo slabe nohte. Dajemo ga tudi tistim, ki želijo daljše in tudi zelo dolge nohte. Gelirani nohti so močni in zelo obstojni. Z gelom popravljamo tudi obliko nohtov in ga marsikdaj uporabimo tudi pri poškodovanih nohtih. Zlomljenih, odpadlih kjer recimo noht, ki ga pol mankja, dobesedno izdelamo na novo. Možnosti je ogromno. Kot pa sem že zgoraj napisala, priporočam premor med uporabo gela, gelisha ali navadnega laka. Za avtorico posta pa ogovor. Pri nas že par let gelish odstranjujemo z brušenjem. V kvalitetnejših salonih je to že stalna praksa.
Gelish imam tretje leto in nikoli nisem mela pavze. Začela sem v enem salonu ker sem dobila bon. Tam so mi odstranili lak tako, da so namočili vato in jo na noht prtrdili z eno tako plastično zadevo kot neko sponko. Po nekaj minutah so mi s palčko lak zdrsali dol. Ni šlo prav lepo dol in je blo treba včasih malo pobrusit. Pred enim letom sem se preselila in zamenjala salon. Zdaj mi lak vedno brusijo najprej z električnim bruskom in bolj na fino še s pilco. Kašne razlike ne opazim edino kožica se mi je mogoče bolj cufala prej.
Kot dolgoletna uporabnica gelish-soak off-permanentnih lakov, si jih urejam sama doma:
– gel ni enako gelish
– naravni nohti so se mi cepili, odkar uporabljam gelish lake, teh težav nimam
– moji nohti so trdni (niso trdi kot npr gel) in nič rumenkasto obarvani
– nohte imam stalno nalakirane in ne delam pavz vmes
– obnohtna kožica se mi trga samo takrat, ko jo odščipnem če me moti
– odstranjujem s primernim odstranjevalcem, vato namočim, in zavijem s folijo
– po končani manikuri si roke namažem s hranilno kremo ali oljem
– vodilni proizvajalec gelish lakov, za odstranjevanje uporablja metodo zavijanja nohta v folijo in ne brusi laka
– hči od prijateljice se je na ta način odvadila griženja nohtov in ima zdaj zelo lepe nohte
– starejši gelish laki so se strdili samo pod UV lučko, novejši laki so UV in LED (beri navodila na laku)
– imam LED/UV lučko, ki seva manj kot moj mobilnik in mikrovalovna pečica
– približno 1x letno si zlomim kak noht res v živo – takrat grem v salon, kjer mi ga rešijo/popravijo/na novo naredijo z gelom – šablono
– lak si menjam na 14dni (mi nohti hitro rastejo) in za to potrebujem okvirno 1,5h, če si kaj rišem gor pa okoli 2h
Mi zaupaš kdo je vodilni v tej branži, da si izberem salon ? Ogromno jih je z različnimi firmami in, ker se ne spoznam bi rada dobro izbrala. Hvala.
[/quote]
Preizkusi različne firme in izberi tistega, ki ti na nohtih najbolj ustreza in dobro drži;)