gelish nohti
Če si avtorica z imenom Sama bi si urejala, si sama napisala, da nohtarce slabo opravijo svoje delo. Jaz imam za pol tvoje cene vrhunsko zmanikirane nohte + gelish lakiranje, ki zdrži več kot en mesec. Kdo je zdaj tukaj nor? In dajte že enkrat hudiča napisat, kaj je po vašem gelish, če nobena od nas tukaj tega očitno ne ve, samo ena ali dve posvečeni???
[/quote]
Torej, jaz za 55 eur šparam, ti za pol cene imaš pa vrhunsko?? Hehehe :))))
Kar s kontaktom teh vrhunskih in poceni nohtaric na plan. Bomo vse vesele konkretnega napotka. Pa vrhusko gelish manikiranje ne potrebuje polletnega celjenja nohtov.
[/quote]
Ga, če imaš rad svoje nohte. Ne, ker bi bilo z nohti kaj narobe, ampak ker jim želiš dobro in ti je to pred afnarijo z nohti. Gela pri nas sploh nobena ne dela, ker se ni prijelo. Smrt za nohte.
25 evrov za komplet storitev manikure in gelish nohtov je običajna cena, ne “poceni”. Poceni bi bila pa 15. Kje se torej najdejo poceni nohtarce, ne bi vedela, ampak če me že pozivate h guglanju, verjetno ne boste imele težav z iskanjem vseh, ki urejajo nohte kjerkoli v Sloveniji, razen mogoče v Ljubljani.
Ga, če imaš rad svoje nohte. Ne, ker bi bilo z nohti kaj narobe, ampak ker jim želiš dobro in ti je to pred afnarijo z nohti. Gela pri nas sploh nobena ne dela, ker se ni prijelo. Smrt za nohte.
25 evrov za komplet storitev manikure in gelish nohtov je običajna cena, ne “poceni”. Poceni bi bila pa 15. Kje se torej najdejo poceni nohtarce, ne bi vedela, ampak če me že pozivate h guglanju, verjetno ne boste imele težav z iskanjem vseh, ki urejajo nohte kjerkoli v Sloveniji, razen mogoče v Ljubljani.
[/quote]
Takoj, ko vidim tak izmotavajoč odgovor na konkretno vprašanje, mi je jasno, da imamo opravka z lažnivko.
Po moje si ti tista, ki nima pojma. Vpletaš gel v temo, kamor ne sodi in se sploh nihče ne pogovarja o njem. Ampak glavno, da izpadeš pametna.
[/quote]
Če bi vedela kaj je gel manikira bi vedela tudi kaj je gelish manikira. In zakaj si jih ti zdraviš pol leta.
Ne da se ti niti kliknit na linke tem, ki ti jih že v tej temi ponudi.
Se mi ne da več s tabo ukvarjat.
Takoj, ko vidim tak izmotavajoč odgovor na konkretno vprašanje, mi je jasno, da imamo opravka z lažnivko.
[/quote]
Jaz pa, ko nekdo noče guglat, lenobo. Izvoli. Prvi zadetek.
Jaz pa, ko nekdo noče guglat, lenobo. Izvoli. Prvi zadetek.
http://studio-dea.si/cenik/
[/quote]
Ne,ne
TVOJA vrhunska nohtarca me zanima :))) in ne gugl zadetki
Se tudi jaz ne mislim s teboj ukvarjat
Če bi vedela kaj je gel manikira bi vedela tudi kaj je gelish manikira. In zakaj si jih ti zdraviš pol leta.
Ne da se ti niti kliknit na linke tem, ki ti jih že v tej temi ponudi.
Se mi ne da več s tabo ukvarjat.
[/quote]
Za razliko od tebe znam klikat stvari sama in si znam prebrat tudi kaj o negativnih učinkih geliranja in mi ne pade na pamet, da bi si uničevala zdravje, da bi imela ves čas fensi nohtke. Res si huda poznavalka, da se moraš vprašat, zakaj človek nima gelisha na nohtih ves čas in zakaj nohti rabijo čas, da pridejo k sebi. Izobrazi se ti malo.
What’s Shellac?
I used to believe Shellac was a cutting-edge technology made in a lab by some nail fanatic, but nope. It’s derived from the waterproof resin the lac scale insect produces for protection.
It’s not just used in nail polish either. You can find it in furniture finish and pharmaceuticals, and is even used in the food industry! So, even if you’ve never tried a Shellac manicure, chances are you’ve used shellac at some point in your life. Probably still are.
How Does Shellac Work?
Shellac nail polish, branded and made famous by CND, requires a particular application process. The first step is a base coat cured under a UV lamp for about 10 seconds. Then, the first layer of nail polish is applied, and cured under the lamp for 2 more minutes.
Same for the second layer. It’s followed by a top coat that, again, must be cured under the lamp for a couple of minutes to seal the polish. To complete the manicure, a spray with 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} isopropyl alcohol is applied to each nail. This removes the film on their surface, leaving your nails extra smooth and super shiny.
Why Is This Bad For Nails?
If you’re a regular reader here, you’ve already figured out what’s wrong with the application process. Yep, the UV ray lamp.
It’s true that using this lamp causes a lot less damage than driving in the sun without gloves does (and who wears gloves to drive these days?), but that’s not a good excuse to expose your nails to even more UV rays.
UV damage is cumulative. You want to do everything in your power to reduce it to the absolute minimum without compromising the quality of your life (who wants to stay trapped at home on a sunny day?).
Some of you may argue that, for you, the convenience of Shellac is worth the little extra damage UV rays cause. Fair enough. But there’s another way in which Shellac harms nails. I’m talking about the removal process.
How Is Shellac Removed?
Like all nail polishes, Shellac is removed with acetone. But the process is a bit different. CND created a removal wrap. You saturate it in pure acetone, wrap it around each nail, and wait 10 long minutes before taking it off. This gives the acetone enough time to get through each layer of the Shellac manicure and remove them all.
What’s Wrong With The Removal Process?
Well, if you’ve ever used nail polish, you know how bad acetone is for your nails. It weakens nails, making them become dry and brittle. It can also irritate and dry out skin. In the worst cases, it causes cracks and bleeding.
In small amounts, acetone is not that harmful. It may dry your hands and nails a bit but, if you take proper care of them, its side effects aren’t that bad.
But soaking your nails in acetone for 10 minutes? That’s asking for trouble. A 2012 study has found that gel manicures like Shellac cause significant brittleness, weakness, and thinning. After the manicure, the nails of one of the subjects were 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} thinner!
The study didn’t clarify if this was due to acetone alone, to some chemical in the nail polish, or both, but why take the risk? Whatever the cause, Shellac manicure does cause damage to your natural nails. That’s enough for me to stick to regular nail polishes.
The Bottom Line
Shellac manicures are so convenient! They’re chip-free, have zero dry time, and last up to three weeks. But both the application and removal process cause damage to your natural nails. If you ask me, the tradeoff simply isn’t worth it.
What about you? Are you a fan of Shellac manicures, or do you prefer to avoid them too?
A sploh ločite gel nohte od gelish? Po komentarjih sodeč ne. Ko boste to osvojile, se lahko pogovarjamo dalje.
[/quote]
V tej temi pišem jaz samo pod tem nickom, vmes vidim, da ste se zelo razpisale.
Moja izkušnja je, da gelish na mojih nohtih ni bil OK. Zakaj se je pričel luščiti – prav v plasteh je šel dol, ne vem, se pa je. Poskusila sem dvakrat, več trenutno nimam želje. Seveda je možnost, da bi druga manikerka in druga znamka morda dali drugačne rezultate, a kot rečeno, sem čisto zadovoljna z normalnimi (ne gel ali geliš ali karkoli že) laki.
Vem, da tudi aceton uničuje nohte, najbrž bolj kot sam lak, ampak če lakiraš, je potrebno to tudi odstraniti.
Če česa ne razumem, bom vesela tvojega vpogleda, večkrat napisati, da nimamo pojma, pri čemer ne ponudiš svojih informacij, pa tudi ni OK.
V tej temi pišem jaz samo pod tem nickom, vmes vidim, da ste se zelo razpisale.
Moja izkušnja je, da gelish na mojih nohtih ni bil OK. Zakaj se je pričel luščiti – prav v plasteh je šel dol, ne vem, se pa je. Poskusila sem dvakrat, več trenutno nimam želje. Seveda je možnost, da bi druga manikerka in druga znamka morda dali drugačne rezultate, a kot rečeno, sem čisto zadovoljna z normalnimi (ne gel ali geliš ali karkoli že) laki.
Vem, da tudi aceton uničuje nohte, najbrž bolj kot sam lak, ampak če lakiraš, je potrebno to tudi odstraniti.
Če česa ne razumem, bom vesela tvojega vpogleda, večkrat napisati, da nimamo pojma, pri čemer ne ponudiš svojih informacij, pa tudi ni OK.
[/quote]
Če gre gelish dol, gre vedno v plasteh, ker je zapečen na noht. Predčasno je šel dol, ker ni bil dobro zatesnjen. Lahko da zaradi slabega izdelka, ampak če si šla v uraden salon, ne k nekomu na črno, ki kupuje lak z Aliexpresa, je to skoraj nemogoče. Drugi razlog je lahko nespretno nanašanje, tretji pa stanje nohta. Kakor so nekatere napisale, gelish očitno ni za vse. Si bila zmeraj pri isti “mojstrici”?
Ja, obakrat pri isti. Nato se za nov poskus nisem odlocila, ker so nohti potrebovali predolgo za regeneracijo.
Vem, da nekatere ne morejo brez gelisha in da ga nekatere celo uporabijo za zdravljenje nohtov, a meni se je kar malo zameril. Morda se kdaj poskusim, a trenutno imam prevec navadnih lakov;)
Ceprav me ena barva blazno mika;)
Noht pod gelishem ne diha, to je dejstvo + 10 minut acetona na zbrušen noht naredi svoje. Kdor misli, da je gelish zdrav in samo gel problem, nima pojma. Pa še lučka. Jaz si ga privoščim za gušt, da bi imela pa to vse leto na nohtih, pa ni denarja. Nazadnje so mi naredili celo akril v plasteh, ne vem več, kako se reče. Nugenesis ali nekaj takega. Namakaš prste v prah. Da so mi to dol spravili, je pa res trajalo in nohti so me prav pekli od acetona. Nikoli več, če še tako lepo izgleda. Preveč agresivno odstranjevanje. To je pa po moje sicer večno na nohtih, dokler ne odstrižeš.
Podobna tema:
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=151&t=11126097
Sama uporabljam permanentni lak (gelish/soak off) za nohte že več kot 5let, delam si jih sama. Nikoli nimam nenamazanih nohtov – imam pa velikokrat namazane s prozornim lakom.
Nohtov po površini skoraj nikoli ne pilim, mogoče kdaj s tisto čisto mehko pilico za zapiranje. Pilico uporabljam le za krajšanje in obliko nohtov.
Ta lak uporabljam na svojih naravnih nohtih. Lak mi drži tudi 4 tedne (npr na nogah), si pa menjam na 14dni, ker se pri barvnih vidi narastek ali se pa barve naveličam.
Vzame mi cca 1,5-2 uri na 14dni (odstranjevanje in novo nanašanje in sušenje).
Počnem skoraj vse: od kuhanja, pomivanja, okopavanja vrta do kopanja psa:) Za mokra opravila že od nekdaj uporabljam rokavice zaradi zaščite rok.
Odbojke pa res ne igram, ker z žogo nisva kompatibilni;) Sicer pa ne vem kaj ima odbojka veze z vrsto laka?
Če se mi je kdaj lak odlepil pri strani je bilo zaradi mojega površnega nanašanja ali slabe kvalitete laka samega. En lak mi je npr naredil mehurčke v času sušenja, drugi mi je puščal take črtaste sledi. Pač sem naletela na dva slaba izdelka.
Najraje kupujem lake firme Gelish Harmony, kupujem po spletu, znesek od 15€ dalje za lak.
Za poslikave pa kupim tudi no name lake za 0,99€ ker jih uporabljam minimalno.
Npr za tako poslikavo ne rabiš vrhunskega laka za dekoracijo:):
http://nailartgallery.nailsmag.com/mvnails/photo/261792/mv-nails-gelish
Lučko imam UV/LED tudi no name kupljeno na spletu.
Upam, da sem odgovorila na tvoja vprašanja:)
PS: če ti voda zateka v rokavice si nabavi daljše rokavice;)