Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Geniji, mi razlozite princip NIČ enrgijske stavbe?

Geniji, mi razlozite princip NIČ enrgijske stavbe?

Odgovor na objavo uporabnika
Ima izkušnje, 05.01.2025 ob 12:52

Julij Cezar, 05.01.2025 ob 10:35

namrec…z novim letom morajo vse novogradnje postati nic energijske, ena tetba z ministrstva, imenuje se eva srsen, baje ima fdv izobrazbo, se pravi ni naravoslovka oz predvidevam da nima pojma o energiji…mogoce obvlada spolno energijo…predava o nic energijski stavbi ps me zanima kaj ta pojem pomeni in kako ga uresnicit?torej geniji na plano, kdaj so pri nas iznasli perpetum mobile pa da nic ne vemo o tem?

Take izkušnje ima

Poklicno pot je začela leta 2006 na Ministrstvu za gospodarstvo, kjer se je ukvarjala z evropskimi politikami na področju energetike in leta 2008 tudi koordinirala aktivnosti na tem področju v času predsedovanja Slovenije Svetu EU. V letih 2009 in 2011/2012 je začasno opravljala tudi naloge atašejke za energijo na Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri EU v Bruslju.

Kot uradnica je pridobivala bogate izkušnje na področju zakonodajnih in političnih dosjejev na ravni EU, meddržavnih in multilateralnih odnosov, aktivno pa je delovala tudi pri nekaterih posebnih projektih, kot so denimo kandidatura in vzpostavljanje sedeža Agencije za sodelovanje energetskih regulatorjev (ACER) v Sloveniji, arbitražni postopek Nuklearne elektrarne Krško (NEK), evropski projekti strukturnih reform na področju energetike in v komitoloških odborih Evropske komisije.

Leta 2017 je prevzela vodenje sektorja za pravne in mednarodne energetske zadeve na Ministrstvu za infrastrukturo in s svojim delom zaznamovala nastajanje strateških dokumentov kot so Nacionalni energetski podnebni načrt (NEPN) in strategija za izstop iz premoga ter proces prenove domače energetske zakonodaje. V letu 2021 je koordinirala aktivnosti Direktorata za energijo v času predsedovanja Slovenije Svetu EU.

skratka brez kaksnegskoli znanja o energetiki, gradbenistvu, materialih, kurivih itd….zgolj en kup birokratskih izkusenj ki jih lahko vsak osvoji v 3 mesecih….na kratko mlati slamo na svojo osebno vetrno elektrarno…jezik….zraven se da komu fukat in pride do sekretarke…to so njene izkusnje

Stara forumašica, 05.01.2025 ob 12:45

Julij Cezar, 05.01.2025 ob 12:09

stara forumasica…znova bluzis, kit si bluzila o tem skrpucalu od omerznine, pa te je sam vsemogocni guru golob pobil in si jih znova dobila po pizdi….zdaj lazes o skoraj nic energijski hisi…ampak jaz te sprasujem o NIC ENERGIJSKU HISI o tem bluzi drzavna sekretarka Srsenova in hocem izvedeti na kaksnem fizikalnem nacelu deluje….in ker ti bluzis o veliki porabi energije pri bivalnih enotah, oprosti, energetska bilanca je pac pogojena z geografijo in podnebnim pasom, te sprasujem, ali kot zagovornica ucinkovie rabe energije seksas redno ali ti je seks zgolj orodje za nadaljevanje vrste?ali se vozis z avtom na dopust?se rekreiras?….koliko avtov imate pri hisi?odgovori na ta vprasanja ce upas….in se 1x golobova rizoliznica srseniva se laze o nic energijski hisi kot je dokazano lagala duska godina o tem da je namen omeriznin znizati oziroma prilagoditi porabo in s tem znizati sttoske porabe energije…dokazano

Na, pa še to https://www.varcevanje-energije.si/pasivna-in-nizkoenergijska-hisa/skoraj-nicenergijska-hisa-danes-ni-iluzija-temvec-realnost/ preberi

Ja, imamo 2 avta, od tega je en priključni hibrid, ki ga polnimo doma z elektriko iz sončne elektrarne.

Pa ogrevamo se tudi z elektriko iz sončne elektrarne.

Kot hranilnik za pridelano elektriko pa uporabljamo omrežje.

Trollaš, kajne?

Hranilnik vaše energije je kup premoga v Velenju, pa voda za jezovi hidroelektrarn. In to je ta elektrika, na katero se vi zdaj ogrevate. Ne pa vaša “sončna” elektrika.

Julij Cezar, 05.01.2025 ob 12:55

skratka brez kaksnegskoli znanja o energetiki, gradbenistvu, materialih, kurivih itd….zgolj en kup birokratskih izkusenj ki jih lahko vsak osvoji v 3 mesecih….na kratko mlati slamo na svojo osebno vetrno elektrarno…jezik….zraven se da komu fukat in pride do sekretarke…to so njene izkusnje

Saj ne rabi nobenega znanja, ker samo izpolnjujejo direktive fašistične evropske oblasti.

Stara forumašica, 05.01.2025 ob 12:50

Še to – Eva Sršen je pevka in ni zaposlena na kakem ministrstvu!

se to terba lazniva ker se izogibas dejstvom…namenoma sem zapisa eva srsen ker samo cakam da se terba tvoje baze obesi na podaek ki ni relevanten….lahko bi bila tudi simona čmrlj ali ana čebela ne?…gre se za tino seršen…ampak nibeno ime ne spremeni bedarij ki jih ta terba uvaja oz razlaga in to je bistvo..kot ori tvojem.laganju o delu dudke godina

Julij Cezar, 05.01.2025 ob 13:04

se to terba lazniva ker se izogibas dejstvom…namenoma sem zapisa eva srsen ker samo cakam da se terba tvoje baze obesi na podaek ki ni relevanten….lahko bi bila tudi simona čmrlj ali ana čebela ne?…gre se za tino seršen…ampak nibeno ime ne spremeni bedarij ki jih ta terba uvaja oz razlaga in to je bistvo..kot ori tvojem.laganju o delu dudke godina

Ime seveda JE važno.

Je diktatorja Ursula von der Leyen ali Micka Kovačeva?

Pa glede hranilnikov – prek dneva proizvedemo energijo, ki jo drugi potrebujejo, mi skoraj ne in zvečer se nam to samo vrne.

Vrne se vam iz TEŠa, ja, hehe. 😉

daj ne seri budala, zmotu si se idiot, to je! pa namesto da bi kreten priznal, da si zajebal pri imenu, se ven vlečeš s tem da ime ni pomembno. Koji gumpec.

Uni ki imamo panele pa proizvajamo 7 mesecev na leto oreng viške, ki gredo v omrežje. potem seveda lahko te viške uporabljamo v času, ko ni toliko sonca. Ko bodo pa baterije bolj cenovno dostopne, si pa kupim baterijo in odjebem vsa elektro podjetja in sem sam svoj gospodar.

jaojjj, 05.01.2025 ob 13:21

daj ne seri budala, zmotu si se idiot, to je! pa namesto da bi kreten priznal, da si zajebal pri imenu, se ven vlečeš s tem da ime ni pomembno. Koji gumpec.

Uni ki imamo panele pa proizvajamo 7 mesecev na leto oreng viške, ki gredo v omrežje. potem seveda lahko te viške uporabljamo v času, ko ni toliko sonca. Ko bodo pa baterije bolj cenovno dostopne, si pa kupim baterijo in odjebem vsa elektro podjetja in sem sam svoj gospodar.

Ne le pri imenu. Vse je zmešalo s svojimi lažnivimi blodnjami. Nič od tega ne drži kar je natrolal.

Nič vi ne porabljate vaših viškov, hehe. Vaši viški so porabljeni v trenutku, ko nastanejo.

Ali sploh kdo pri novogradnji planira ogrevanje na plin, glede na to, da ni najcenejša izbira, še posebej ne, če ni plinovoda?

Anonimen15748292, 05.01.2025 ob 13:44

Nič vi ne porabljate vaših viškov, hehe. Vaši viški so porabljeni v trenutku, ko nastanejo.

Elektriko, ki jo proizvedemo, samo posodimo, drugi jo porabijo in vzamemo nazaj, ko jo mi rabimo.

Kako pa misliš, da deluje npr. črpalna hidroelektrarna Avče?

Stara forumašica, 05.01.2025 ob 13:10

Ime seveda JE važno.

Je diktatorja Ursula von der Leyen ali Micka Kovačeva?

Pa glede hranilnikov – prek dneva proizvedemo energijo, ki jo drugi potrebujejo, mi skoraj ne in zvečer se nam to samo vrne.

seveda ni vazno, ime pride in gre bedasti zakoni, uredbe ostanejo, kot sem te vprasal niti na eno vprasanje nisi odgovorila, da o bfedarijah ki si jih trosila o novem sistemu omreznin ne zacnem se golib te je nabrcal v rit…ne locis niti osnov…govor je o lazi o NIC ENERGIJSKI HISI…ti panabijas o soncnih panelih in koliko energije potrosis…zakaj sem te vprasal o st avtov ki jih imas?ti bluzis o prikljucnem hibridu ki ga ko polnis  z soncno elektrarno ?in se vedno si velik neto porabnik energije…o tem je govora…VEFNO BOS NETO PORABNIK ENERGIJE, VEDNO BOS PORABILA VEC ENERGIJE KOT JO LAHKO USTVARIS OZ TVOJA ENERGETSKA BILANCA BO VEDNO NEGATIVNA, RAZUMES TERBA, VASE BLUZENJE O ZELENEM PREHODU JE KRETENIZEM IN NIC KAJ TAKEGA KOT JE NIC ENERGIJSKA HISA OBSTAJA ZGOLJ V GLAVAH DEBILOV KOT JE DRZAVNA SEKRETARKA…..ko bos energetsko neodvisna, se pravi ko bos odklopljena od energetskega omrezja, ko bos prodala avta in zacela hoditi pes, ko bos sama pridelala hrano za osebno energetsko bilanco potem pa dvigni roko, ti, golob, von der laynova in sersenova…razumes?kurac ti razumrs

Stara forumašica, 05.01.2025 ob 13:50

Elektriko, ki jo proizvedemo, samo posodimo, drugi jo porabijo in vzamemo nazaj, ko jo mi rabimo.

Kako pa misliš, da deluje npr. črpalna hidroelektrarna Avče?

terba, ne poducuj in ne bluzi…vsi vedo kako delujejo crpalne elektrarne, sigurni pa ne deluje na tvoje ali golibive soncne panele….ti golibova falanga itd ne razumete osnov in to je da ni resitev v tem ampak v tem da se zniza poraba elektricne energije…in tvoje nic energijske stavbe so pljunek v morje

Odvraten trol Julek ima seveda povsod na spletu lepo obrazloženo kaj je skoraj nič energijska stavba. In skoraj še ni pes zajca dohitel.

Prav tako ni obvezno za novogradnje. Tako da ja, odvratni trol Jul je patološki lažnivec.

Julij Cezar, 05.01.2025 ob 13:58

seveda ni vazno, ime pride in gre bedasti zakoni, uredbe ostanejo, kot sem te vprasal niti na eno vprasanje nisi odgovorila, da o bfedarijah ki si jih trosila o novem sistemu omreznin ne zacnem se golib te je nabrcal v rit…ne locis niti osnov…govor je o lazi o NIC ENERGIJSKI HISI…ti panabijas o soncnih panelih in koliko energije potrosis…zakaj sem te vprasal o st avtov ki jih imas?ti bluzis o prikljucnem hibridu ki ga ko polnis  z soncno elektrarno ?in se vedno si velik neto porabnik energije…o tem je govora…VEFNO BOS NETO PORABNIK ENERGIJE, VEDNO BOS PORABILA VEC ENERGIJE KOT JO LAHKO USTVARIS OZ TVOJA ENERGETSKA BILANCA BO VEDNO NEGATIVNA, RAZUMES TERBA, VASE BLUZENJE O ZELENEM PREHODU JE KRETENIZEM IN NIC KAJ TAKEGA KOT JE NIC ENERGIJSKA HISA OBSTAJA ZGOLJ V GLAVAH DEBILOV KOT JE DRZAVNA SEKRETARKA…..ko bos energetsko neodvisna, se pravi ko bos odklopljena od energetskega omrezja, ko bos prodala avta in zacela hoditi pes, ko bos sama pridelala hrano za osebno energetsko bilanco potem pa dvigni roko, ti, golob, von der laynova in sersenova…razumes?kurac ti razumrs

Ti itak ves čas samo trolaš in nekaj sprašuješ samo zato, da bi lahko nazaj lajal, kako nekdo pojma nima.

Kaj hočeš vedet? Se ti ne ljubi pogledat, kaj naj bi pomenila definicija pasivna hiša? A ti res moramo mi servirat tehnični smisel te pasivnosti, ker sam ne znaš nič poiskat ali pa iščeš kreg? Gre za drugo, ne? Ampak glede na to, da si itak bumbar, je čisto možno, da ne znaš sam ničesar poiskat. Zato: hiša je pasivna takrat, ko izračun porabe energije z zmanjšanjem toplotnih izgub ne preseže 15 kWh. Torej enačba, s katero seštevamo toplotne dobitke in odštevamo izgube, mora prinesti rezultat, ki je zgoraj navedena številka – s katero zagotavljamo ugodne bivanjske pogoje.

Si zastopil al je pretežko? Če pa sprašuješ, kako to doseči, si pa sam poglej, kak mora biti ovoj bajte, kakšno stavbno pohištvo, rekuperacija itd. itd. Al rabiš tudi to vse narisano?

Avče so total zguba kar se tiče energije. Gre samo za finančno špekulacijo. Če razmišljaš samo z denarnico je ok, sicer je pa katastrofa. Precej hujša kot pa solarni paneli.

Hehe, ja, ampak ta, ki jo vi vzamete nazaj je iz teša, torej nič kaj zelena. 😉

Kaj ima črpalna elektrarna Avče tukaj veze pa nimam pojma, ti pa očitno tudi ne. Avče so drugače neto porabnik energije.

Dajmo nekaj osnovne kmečke pameti.

Človek v Kopru ima enako porabo energije za ogrevanje kot nekdo na Babnem polju?

Najhladneje je pozimi ali poleti? Podnevi ali ponoči. Kdaj so najkrajši dnevi in kdaj najdaljši? Koliko ti fotovoltaika proizvede pozimi ko si ti dejansko doma?  Ko je nahladneje? Ko imaš priklujčen električen avto, ko na polno kuhaš in pereš na elektriko?

Hiša je iz česa? Že samo zato da jo postaviš je potrebna energija, poraba naravnih virov. Fotovoltaika je iz česa? Koliko virov in energije je bilo porabljenih za njeno izdelavo? Avto je iz naravnih materialov? Kaj pa elektronika kot je mobitel? Že sam mobilni signal  je energija. Kaj pa cunje? Obutev? In na koncu koncev živa bitja? Smo neenergijska bitja?

Nič energijska stvar, bitje ne obstaja. Obstaja pa polno butastih ljudi ki govorijo floskule.

Neprijavljena, 05.01.2025 ob 15:12

Dajmo nekaj osnovne kmečke pameti.

Človek v Kopru ima enako porabo energije za ogrevanje kot nekdo na Babnem polju?

Najhladneje je pozimi ali poleti? Podnevi ali ponoči. Kdaj so najkrajši dnevi in kdaj najdaljši? Koliko ti fotovoltaika proizvede pozimi ko si ti dejansko doma?  Ko je nahladneje? Ko imaš priklujčen električen avto, ko na polno kuhaš in pereš na elektriko?

Hiša je iz česa? Že samo zato da jo postaviš je potrebna energija, poraba naravnih virov. Fotovoltaika je iz česa? Koliko virov in energije je bilo porabljenih za njeno izdelavo? Avto je iz naravnih materialov? Kaj pa elektronika kot je mobitel? Že sam mobilni signal  je energija. Kaj pa cunje? Obutev? In na koncu koncev živa bitja? Smo neenergijska bitja?

Nič energijska stvar, bitje ne obstaja. Obstaja pa polno butastih ljudi ki govorijo floskule.

Brez energijsko stanje v vesolju ni možno. Ko ne bo več energije, čaka vesolje toplotna smrt.

Vse te floskule morajo mediji in politiki nakladati, ker so plačani in ker na teh lažeh temelji lažniva zelena agenda.

New Report

Close