Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek GERB – kaj jesti?

GERB – kaj jesti?

Če ste se kdaj srečevali z GERB (gastroezofagealna refluksna bolezen), kaj ste jedli, da vam je pasalo?

Hvala.

Tale GERB je postal zelo popularen-na hitro manjsi obroki,brez sladkarij,vecino zelenjave prekuhavat na sopari,sadje zna biti dvo-rezen meč,ingverjev čaj in ostali čaji,ki so dobri za gerb.Uporabljamo samo olivno olje,laneno seme pomaga,tek tudi pomaga na prazen želodec,po obroku se nikoli ne odpravi “na bok”(počivat),donat samo potencira zgago,tako da odpade,veliko vode…uporabljaj samo piro,prosene,ajdove kaše….stres pusti drugim…zaviralci so pa samo obliž na gnojno rano in ne rešujejo težav…to so malenkosti,ki pomagajo..

Hvala za napisano. Po jedi nikoli ležat, to sem že ugotovila. 🙂
Manj sreče imam pri izbiri hrane. Znam se izognit mastnemu, ocvrtemu, začinjenemu, kavi, sladkarijam.

Problem je, ker dejansko ne vem, kaj naj sploh še pojem. Zdi se mi, da mi nič ne paše in ne najdem neke hrane, po kateri bi se bolje počutila. Praviš pira, prosena, ajdova kaša – a to misliš samo kuhana in brez dodatkov?

Kuhana na vodi brez dodatkov…bistvo vsega je,da so obroki zelo majhni in da je vse kuhano na sopari,ce se bos tega drzala se bodo tudi tezave umirile….dosti gibanja(hoja,tek…)

Meni je najbolj skodila kava. Zdaj zjutraj na tesce spijem 3dc Donata, zvecer se 1dc. In spet lahko pijem kavo.

Ljudem z GERB-om odsvetujem piti donat,pustite kaj zdravniki govorijo…

Jaz vem, kaj meni pomaga.

Moj zdravnik mi je rekel, da za GERB po novem ni nobenih diet, vsak zase mora ugotoviti, kaj mu ustreza. Rekel je edino, naj se ogibam kruhu s semeni, citrusom in pijačam z mehurčki. Predvsem pa moraš veliko piti, imeti vsaj pet manjših obrokov in 3-4 ure pred spanjem ne jej. Nobenih ozkih oblačil, ne sme te tiščati okoli trebuha, vzdignjeno ležišče.
Meni to ustreza, poslabša se mi ob neurejeni prehrani. Tudi če sem živčna ali pod stresom, nam to udari na želodec, drugim pa kam drugam.

New Report

Close