Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Gerbera

Gerbera

Za darilce sem dobila gerbero. Ampak očitno ji nekaj ne ustreza, ker zgleda čedalje bolj ubogo. Imam jo pri oknu, zalivati jo moram očitno vsak drugi dan, ker če ne začne veneti, ampak cvetovi ratujejo čedalje bolj bledo roza barve ne več tako intenzivno roza kot na začetku. Tudi sicer zgleda čedalje bolj poklapana. Baje da je kar zahtevna za vzdrževanje in da tudi hitro propade. Kako se pravilno skrbi za gerbero? Lega, zalivanje? Hvala
Aja še to, vse ostale rastline, od ciklam bambusa, božične zvezde, itd. mi krasno uspeva po celem stanovanju, tako da ne vem kaj gerberi ne odgovarja. Enkrat sem jo tudi zalila z gnojilom za cvetoče rastline.

Jaz sem imela lani prekrasno gerbereo od marca do pozne jeseni. Uspelo mi jo je pa tako; gerbera potrebuje veiko sonca, posledično pa tudi veliko zalivanja in gnojenja (najbolje kristalno gnojilo 1x tedensko + zalivanje z železom). Ker je bila moja stalno žejna, sem jo presaila v večji lonec (predvsem globji), čez poletje pa sem jo dala z loncem vred v zemljo in na vrt. Evo, sem jo pripopala zraven, da jo lahko še vidiš. Žal pa je čez zimo postala pregrda in je končala na kompostu.

ne železo, fosfor rabi:

Gerbera:Rastišče zelo svetlo, tudi direktno sonce pri 16 – 25°C (pozimi: 12 –
15°C). Nega: zalivajte z vodo brez apnenca, od aprila do septembra vodi
dodajajte tekoče gnojilo s fosforjem. Gerbere imajo rade poletno svežino na
balkonu.

Jaz sem uporabljala tekoče železo in od takrat ni imela več svetlih listov, fosfor pa sem imela v kristalnem gnojilu.

New Report

Close