Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek »Ghostal« me je…

»Ghostal« me je…

»Ghostal« me je…  zelo drag človek dolgo dolgo sva bila skupaj v težkih in lepih  trenutkih. Sicer je bil ves čas dobo opažen njegov precej močan ego in tudi narcizem. Ampak je to dobro obvladoval in ob njem sem tudi jaz brusila svoj karakter. Bila sva različna a prav v tej različnosti sva se lepo dopolnjevala.  In potem se je ustrašil bližine, ustrašil se je »zvestobe«, ustrašil se je pripadnosti…. Zdaj sam luta po svetu… išče nove ljudi, ne more ohraniti starih prijateljev… za kratek rok dobi družbo, a nihče ne zdrži z njim dolgo … Vem da je zelo osamljen, vem da zelo trpi… tudi jaz… ker mi ni vseeno zanj. Javno sicer igra velikega frajerja, celo pohvali se da je dobro. Samo jaz vem, da ni tako… da je vse igra. Zna biti  sam, a to kar ima zdaj je pretirano in ni dobro. Boli me, a pomagati mu ne morem. Učim se, da je vsak odgovoren zase… da lahko spremenimo le sebe, nikoli drugega. Razmišljam…. Kako malo potrebujemo za srečo… pa kako pogosto to »uide« mimo…

Ne ukvarjaj se z njegovimi potrebami in kako bi mu pomagala, ampak kako bi pomagala sebi.

Že nista bila za skup. Bo prišel drugi

Ja, saj tega se učim… in v tem sva si različna… jaz bi pomagala do boljšega počutja, življenja, … vsem bitjem sveta… on samo sebi. Drugemu le, kadar posredno njemu koristi. Zato mi je bila to velika življenjska lekcija.  In kljub tako “za velsolje velikim” razlikam med nama, sva dolgo in dobro vozila…

Pa saj sta morala že prej imet težave. Ni te zapustil čez noč

Pravzaprav se je to zgodilo “čez dan” … in ko sva mnogo težav rešila, premagala, obvladala…  ni se več videl v “najini zgodbi”…

Sta bila par ali prijatelja?

Odgovor na objavo uporabnika
razmišljaj o sebi, 07.11.2024 ob 09:17

Ne ukvarjaj se z njegovimi potrebami in kako bi mu pomagala, ampak kako bi pomagala sebi.

Tocno to, zenska sama ima tezave, ce casti nekoga, ki je vse skupaj zaigral, izkoriscal tvojo pristnost, “ignoriral”, ti ga se castis, kot boga. Normalen clovek se zanj sploh ne zmeni vec, se ga ne spominja, ga odreze iz vseh sverah svojega zivljenja. V tvojeh oceh bi moral biti manjsi od makovega zrna.

AhJej, 07.11.2024 ob 09:23

Ja, saj tega se učim… in v tem sva si različna… jaz bi pomagala do boljšega počutja, življenja, … vsem bitjem sveta… on samo sebi. Drugemu le, kadar posredno njemu koristi. Zato mi je bila to velika življenjska lekcija.  In kljub tako “za velsolje velikim” razlikam med nama, sva dolgo in dobro vozila…

Samo ti si vozila, on se je le slepal!

AhJej, 07.11.2024 ob 09:13

»Ghostal« me je…  zelo drag človek dolgo dolgo sva bila skupaj v težkih in lepih  trenutkih. Sicer je bil ves čas dobo opažen njegov precej močan ego in tudi narcizem. Ampak je to dobro obvladoval in ob njem sem tudi jaz brusila svoj karakter. Bila sva različna a prav v tej različnosti sva se lepo dopolnjevala.  In potem se je ustrašil bližine, ustrašil se je »zvestobe«, ustrašil se je pripadnosti…. Zdaj sam luta po svetu… išče nove ljudi, ne more ohraniti starih prijateljev… za kratek rok dobi družbo, a nihče ne zdrži z njim dolgo … Vem da je zelo osamljen, vem da zelo trpi… tudi jaz… ker mi ni vseeno zanj. Javno sicer igra velikega frajerja, celo pohvali se da je dobro. Samo jaz vem, da ni tako… da je vse igra. Zna biti  sam, a to kar ima zdaj je pretirano in ni dobro. Boli me, a pomagati mu ne morem. Učim se, da je vsak odgovoren zase… da lahko spremenimo le sebe, nikoli drugega. Razmišljam…. Kako malo potrebujemo za srečo… pa kako pogosto to »uide« mimo…

Opažam, da pišeš o njem in o tem, kako naj bi on čutil, kake lastnosti naj bi imel,… kako to, da ne beremo o tvojih občutjih? 🤔

Samo narcis se z narcisom ukvarja.

Ne lomi ga in se niti minute ne ukvarjaj več z njim. Če ga vidiš ležati v jarku ob poti, pljuni nanj in pojdi nsprej, saj si drugega ne zasluži, ne pa da ga “rešuješ”. Ta tvoj altruizem je čista izguba časa in bežanje od lastnih problemov. Ukvarjaj se s sabo, da ne boš ponovno padla na isto finto.

Mogoče ti je pa kaj zameril iz preteklosti. Tvoje obnašanje do njega ….. in te je zato odpikal

O njem težko kaj rečemo, saj gre skozi prizmo videnja druge steani. Kar zbode, je npr. uporaba besede narcisizem brez kakršnegakoli konteksta. Sem preživel del življenja z osebo z narcistično strukturo. To se čuti kot nočna mora, nadčloveški napor, ne pa “saj nama je kar nekako šlo”.

Tisto, o čemur bi se tu bilo vredno pogovarjati, so lastna čustva, lastna občutja. Da se človek poveže sam s seboj in ne ponovi iste napake – z drugim ali istim človekom. Ker – patologije gor ali dol – bi tudi jaz zaključil s partnerko, ki jo moti moje vedenje in ravnanje, ne zna mi pa dati oprijemališča, kaj dejansko lahko storim, da ji naredim odnos z menoj ali bolj znosen, kjer ne gre drugače, ali pa zadovoljujoč, kjdr se gibljeva k nekim skupnim ciljem.

zakaj tok navednic uporabljate v pogovoru, uporabite prave besede za tisto kar hočete povedat, ne pa zavajat s temi navednicami.. kr neki.

ni te ghostal, če je zadevo zaključil.

“ghostal” te je pa nima niti smisla komentirat, ker te ni ane..

iDesi 🏍, 07.11.2024 ob 09:56

Opažam, da pišeš o njem in o tem, kako naj bi on čutil, kake lastnosti naj bi imel,… kako to, da ne beremo o tvojih občutjih? 🤔

Da tole pise moski, prav zaradi v vecini zapisa njegovih obcutkov. In se veliko drugih tem, ena od mnogih teh je vjcerasnja, ki je kopija teme izpred koliko let ze? Tipcek je siher svoje zgreseno zivljenje izkoristil za pisanje na monu in s tem sluzi kako mizernost.

Dolgoletna prijatelja, nato sva postala par…

Nikakor ga ne častim… morda je celo on bolj mene…. Vsekakor sva imela dolgo časa dolge in globoke pogovore… direktno sva se pokritizirala in pohvalila… sproti razžčiščevla neskladja, argumetirala stanja, sprejemala razlike, sem bila prepričana da je šlo tudi za obojestransko spoštovanje. Sam je večkrat dejal, da je malce narsicstičen. Jaz sem ga bolj označila za izjemno močan ego.

Moja občutja so bila spoštovanje razlik in ljubezen… Zdaj pa ne morem verjeti preobratu… zato trenutna žalost…

Ko bi morala doreči dokončno prihodnost,  beg… Verjetno se je strašil  čustvene intime… ni imel težav s fizično. Ustrašil se je soočenja argumentov. Prej sva lahko premlevala na dolgo in široko… kar naenkrat tišina…

Zdaj analiziram ta odnos… in osvajam lekcijo, da moram biti sama bolj egoistična. Bolj se učim postavljati meje ampak po srcu sem altruist in to bom ostala. Zavestno vem, da je tako prav. Vem pa, da je z zdravo mero treba najprej poskrbeti zase in iščem to mejo.

Poznaš t.i. navezovalne stile? Ti ta besedna zveza kaj pove? Meni tole, kar ti opisuješ, diši po anksiozno-prokupirajočem stilu pri tebi in izogibajočim stilu pri njemu. Gre za precej pogosto kombinacijo in take dinamike so lahko sicer tudi toksične, a navadno gre bolj za neke vrste patološko simbiozo, kakor asimetrijo.

Morda za začetek malo prebereš o tem, če ti ni poznano: https://www.psihoterapija-ordinacija.si/osebnost-in-odnosi/otroci-in-starsi/stili-navezanost

Opažam, da praviš “moram biti bolj egoistična”. Kaj če ta stavek preoblikujemo v: … v bodoče bi rada znala bolje prepoznati svoje potrebe, jih bolj ustrezno artikulirati in ustvariti pogoje za zadovoljitev teh potreb, najsi bo to sama ali v odnosu z nekom drugim?

iDesi 🏍, 07.11.2024 ob 11:53

Poznaš t.i. navezovalne stile? Ti ta besedna zveza kaj pove? Meni tole, kar ti opisuješ, diši po anksiozno-prokupirajočem stilu pri tebi in izogibajočim stilu pri njemu. Gre za precej pogosto kombinacijo in take dinamike so lahko sicer tudi toksične, a navadno gre bolj za neke vrste patološko simbiozo, kakor asimetrijo.

Morda za začetek malo prebereš o tem, če ti ni poznano: https://www.psihoterapija-ordinacija.si/osebnost-in-odnosi/otroci-in-starsi/stili-navezanost

Opažam, da praviš “moram biti bolj egoistična”. Kaj če ta stavek preoblikujemo v: … v bodoče bi rada znala bolje prepoznati svoje potrebe, jih bolj ustrezno artikulirati in ustvariti pogoje za zadovoljitev teh potreb, najsi bo to sama ali v odnosu z nekom drugim?

Hvala za to, bom pregledala, razmislila. Navezanost… bi rekla da je bila med nama bolj pripadnost. Še posebej meni pripadnost veliko pomeni. On je bil bolj samsvoj.

Zakaj to pišem? Sama se psihoanaliziram, da bom šla naprej močna in v svojem egu.

Vse kar si napisala. Kot da bi mene opisovala, do zadnje potankosti. Vendar dvomim, da sma bila kdaj skupaj. Ker je moja pot drugačna in je bila zelo zelo boleča.

To so moški z neko motnjo. Jaz sem bila na podobnem. Dokler sva bila prijatelja , me je koval v zvezde. Toliko pozornosti in lepih dejanj iz njegove strani. Govorila sva lahko ure in ure o vseh možnih temah brez dlake na jeziku. Potem ko me je osvojil, je priznal, da mu nobena ženska ni več zanimiva, ko jo osvoji. Ko bi se moralo nadaljevati najlepše, je mrknil. Ko sva postala par in intimna,  je začel  iskat napake pri meni in se izživljat nad tem, ko me je prizadel. Srečna, da se je sam odstranil iz mojega življenja. Takšni ljudje, ki se “igrajo” s čustvi drugih, niso vredni skupnih trenutkov.

Pusti ga na miru, 07.11.2024 ob 12:35

To so moški z neko motnjo. Jaz sem bila na podobnem. Dokler sva bila prijatelja , me je koval v zvezde. Toliko pozornosti in lepih dejanj iz njegove strani. Govorila sva lahko ure in ure o vseh možnih temah brez dlake na jeziku. Potem ko me je osvojil, je priznal, da mu nobena ženska ni več zanimiva, ko jo osvoji. Ko bi se moralo nadaljevati najlepše, je mrknil. Ko sva postala par in intimna,  je začel  iskat napake pri meni in se izživljat nad tem, ko me je prizadel. Srečna, da se je sam odstranil iz mojega življenja. Takšni ljudje, ki se “igrajo” s čustvi drugih, niso vredni skupnih trenutkov.

Zanimiva formulacija, to da ljudje niso vredni… lahko bi preskočili mnogo korakov in šli kar na konec in zastavili vprašanje: Res misliš, da bi se kdo, ki mu sporočaš, da ni vreden, želel s teboj intimno povezovati?

@pusti ga na miru

To je čustveni manipulator . Narcizem. Izjemno šarmantni, naredijo veliki vtis, ženski dajo vtis da je esinstvena, sorodna duša, dusa dvojčica, samo njo so čakali. Zaljubijo se takoj, kot zapaljena vzigalica .  Ko se zenska zaljubi, pa se začnejo ohlajati, začnejo se kritike, toplo mrzlo , kot na toboganu, enkrat misliš da bo super veza, drug dan se vse ruši. Počasi izgubljas pamet, ko kaj rečeš,  si domišljaš,  za vse si sama kriva. Tisti ki to ni dal čez, se mu sanja ne, kako to boli.

iDesi 🏍, 07.11.2024 ob 10:28

O njem težko kaj rečemo, saj gre skozi prizmo videnja druge steani. Kar zbode, je npr. uporaba besede narcisizem brez kakršnegakoli konteksta. Sem preživel del življenja z osebo z narcistično strukturo. To se čuti kot nočna mora, nadčloveški napor, ne pa “saj nama je kar nekako šlo”.

Tisto, o čemur bi se tu bilo vredno pogovarjati, so lastna čustva, lastna občutja. Da se človek poveže sam s seboj in ne ponovi iste napake – z drugim ali istim človekom. Ker – patologije gor ali dol – bi tudi jaz zaključil s partnerko, ki jo moti moje vedenje in ravnanje, ne zna mi pa dati oprijemališča, kaj dejansko lahko storim, da ji naredim odnos z menoj ali bolj znosen, kjer ne gre drugače, ali pa zadovoljujoč, kjdr se gibljeva k nekim skupnim ciljem.

A ti , Desi, pa nisi na začetku imel pravo pocukrano zgodbico, nas je že skoraj sladkorna bolezen trefla. Kako je ona oh in sploh, kako je super in krasna. Veliko več kot to “saj nama je nekako šlo”, vajina zgodba je bila očitno prava pravljica. V zvezde si jo koval, kako le, če je bila ves čas grozen narcis in življenje z njo trpljenje? A veš kaj? Še danes bi ti isto zgodbico napletal o krasni simbiozi med vama, če ti biznis ne bi propadel in ne bi pristal na dnu, luzer kot si. Še za kaj veliko manjšega razpadajo zakoni, pa ne bodo zato, ker je en trot mislil, da bo sfolgal, ko se je zadolževal čez vse meje, pol pa je treščil na trda tla. Zdaj je pa ona narcis, ker je znorela, ko si ji lagal, verjetno leta dolgo, kako biznis dobro teče.

Tale avtorica je pa tudi bedasta. Spet vidite vsepovsod same narcise. Tip se je naveličal in šel, ona pa sanja o tem, kako se je ustrašil resne zveze, ker ni zrel. Bedarije! Odrastite vsi skupaj.

Oh, od takih samo proč. To so nezreli ljudje, nesposobni osnovne komunikacije, ki so vajeni druge zaničevati, da se sami vsaj za 5 min počutijo pomembne. Škoda, ker jim na čelu ne piše, da so nevredni ukvarjajanja z njimi..

New Report

Close