GIBANICA
Sodobni ples zna biti zelo zanimiv in gledljiv tudi neizobraženim ljudem.
Vendar, ko sem bila povabljena na plesno predstavo Klemena Kovačiča, sem bila razočarana.
Njegovo plesno prehajanje iz materialnega do spiritualnega in odkrivanje tega, kar se skriva pod površjem življenja, me ni navdušilo.
Delovalo je groteskno, bizarno in nevšečno.
Kaj menite drugi o tej plesni predstavi ?
NEIZPOLNJENO PRIČAKOVANJE, 12.05.2025 ob 14:18
Sodobni ples zna biti zelo zanimiv in gledljiv tudi neizobraženim ljudem.
Vendar, ko sem bila povabljena na plesno predstavo Klemena Kovačiča, sem bila razočarana.
Njegovo plesno prehajanje iz materialnega do spiritualnega in odkrivanje tega, kar se skriva pod površjem življenja, me ni navdušilo.
Delovalo je groteskno, bizarno in nevšečno.
Kaj menite drugi o tej plesni predstavi ?
Hitro beži nazaj v osnovno šolo in se nauči sklanjatve!
Na 12. bienalu sodobne plesne umetnosti Gibanica je tako osrednjo nagrado Gibanice kot nagrado občinstva prejel Klemen Kovačič za predstavo Agmisterij (četrtič).
Nagrajenca je izbrala mednarodna strokovna žirija, ki so jo sestavljale direktorica francoskega CNDC La Briqueterie Sandra Neuveut, direktorica švicarskega Tanzhaus Zürich Catja Loepfe in sodirektorica nemškega Tanztriennale Monica Gillette.
misliš tole, 12.05.2025 ob 14:52
Na 12. bienalu sodobne plesne umetnosti Gibanica je tako osrednjo nagrado Gibanice kot nagrado občinstva prejel Klemen Kovačič za predstavo Agmisterij (četrtič).
Nagrajenca je izbrala mednarodna strokovna žirija, ki so jo sestavljale direktorica francoskega CNDC La Briqueterie Sandra Neuveut, direktorica švicarskega Tanzhaus Zürich Catja Loepfe in sodirektorica nemškega Tanztriennale Monica Gillette.
nerazgledani, 12.05.2025 ob 15:06
Včasih se je na vasi reklo-nije žvaka za seljaka. Veš kaj, če ne razumeš umetniških predstav, ni treba, da se jih udeležiš.
Bo še nekaj na stvari.
To ni umetnost. Nikoli ne bo. In ne more bit. Je promoviranje spolne sprevrženosti in bolnega uma. Pika.
izmišljeno, 12.05.2025 ob 15:46
V katerih Primorskih novicah.
Umetniški navdih se porodi v umetniku bodisi oblečenemu ali nagemu.
Za mojo preprosto pamet pa se ni treba slačiti, da poudariš oziroma poduhoviš neko dogajanje samo če si slečen.
Res je, da je nekaj sprevrženega nagnjenja v takem ustvarjanju.
stvar navdiha, 12.05.2025 ob 16:03
Umetniški navdih se porodi v umetniku bodisi oblečenemu ali nagemu.
Za mojo preprosto pamet pa se ni treba slačiti, da poudariš oziroma poduhoviš neko dogajanje samo če si slečen.
Res je, da je nekaj sprevrženega nagnjenja v takem ustvarjanju.
Prav zaradi tega sem glasoval proti, ker določene stvari, ki jih prikazujejo in delajo na odrih, spadajo v intimo vsakega posameznika.
Dojenčki so umetnost.
Umetnika se ukvarjata s smešnimi gibi, se močno povežeta, izmenjata življenjske tekočine, plavalci hitijo, kdo prej dobi tarčo in od oploditve nekje 9 mesecev se izoblikuje živo bitje, ki je rojen iz posteljice druge osebe, gol in popolen v svoji popolnosti in unikatu.
Kaj ni to umetnost?
Hočemo dodatke k penziji!!!!
Ustvariti življenje
primitivnost, 12.05.2025 ob 18:01
Kako topoumno se obnašate ob vaših razlagah, pa ste res trde glave. Najbrž bi še največjih kiparjev, slikarjev, igralcev ne prištevali med umetnike.
Antigona, Kralj Lear, Vzhodno od raja, Piccaso..take vrhunce svetovne umetnosti bi kar ignorirali.
Pa ne moreš bolnost in nagravžnost razglašati za umetnost. Bolniki iz lgbt so si tudi to prilastili. Zakaj? Ker namesto da bi se zdravili se jih je vrinilo v vrh politike. Zaton civilizacije pač.
Me res zanima, če bo po naslednji vojni porivanje v rit in cuckojebje še vedno umetnost?
modrivrag, 12.05.2025 ob 20:22
Pa ne moreš bolnost in nagravžnost razglašati za umetnost. Bolniki iz lgbt so si tudi to prilastili. Zakaj? Ker namesto da bi se zdravili se jih je vrinilo v vrh politike. Zaton civilizacije pač.
Me res zanima, če bo po naslednji vojni porivanje v rit in cuckojebje še vedno umetnost?
Ženske, ki so nekoč prodajale svoje usluge moškim, so bile prostitutke, sedaj so dobile nov naziv, vplivnice.
Tudi to je delo za delovno dobo.