Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek gilbertov sindrom

gilbertov sindrom

Zanima me, če je med vami kdo z gilbertovim sindromom (povišan bilirubin v krvi)? Kakšne težave imate? Zelo mi boste pomagali z odgovori. Hvala in lep vikend.

Jaz 🙂
Težav skoraj nobenih, al pa sem se navadila s tem živet :), razen da imam ful rumene beločnice in so moji trije otročki imeli vsi hudo zlatenico po porodu – ampak ne vem, če ima to kaj veze z Gilbertovim sindromom.
Aja, največja težava je pa vedno pri zdravnikih, kadarkoli mi jemljejo kri mi s sočutjem sporočijo, da imam slabe izvide in kar nekajkrat so mi že jetra kontroliral 🙂
Pa kakšna hudo mastna ali začnjena hrana mi mal neprijetnosti povzroča…
Drugač pa – vse ok!

Občasno rumenkaste beločnice in včasih rumenkaste dlani. Drugega nič. Mi pa recimo ne pašejo stvari z veliko umetne rumene barve: recimo vitamini supradyn, dobim takoj rumene dlani plus urin mi smrdi po nečem umetnem…. en tak kemični vonj dobi oz. je imel in sem nehala jemat. Včasih me pobarvajo tudi pomaranče? Fuj. Moja dva otroka nista imela zlatenice nič. Pri krvnih izvidih mi ni še nihče zatežil, vrednosti so super, jetra mi delajo b. p.

Občasno rumenkaste beločnice in včasih rumenkaste dlani. Drugega nič. Mi pa recimo ne pašejo stvari z veliko umetne rumene barve: recimo vitamini supradyn, dobim takoj rumene dlani plus urin mi smrdi po nečem umetnem…. en tak kemični vonj dobi oz. je imel in sem nehala jemat. Včasih me pobarvajo tudi pomaranče? Moja dva otroka nista imela zlatenice. Pri krvnih izvidih mi ni še nihče zatežil, vrednosti so super, jetra mi delajo b. p.

Kaj pa slabosti, meni je kar naprej slabo. Koliko pa imaš cel. bilirubina? Jaz ga imam 34, onega drugega pa 7, normalni je pa 5.

katrin, zakaj pa kdaj ne opraviš čiščenja jeter. verjetno ne bi bilo slabo zate.
http://www.lunin.net/zdravje/slo/Prispevki/Zdravje/95/

Ja, slabosti so, če jem premastno ali prezačinjeno hrano…metulka, tudi jaz imam včasih bolj rumene dlani, pa sploh nisem bila pozorna od česa bolj ali manj! Jaz imam pa nekaj čez 50, se ne spomnim več, bom naslednjič pri dr. pogledala v kartoteko 🙂

New Report

Close