Gimnazija Jožeta Plečnika, Šubičeva
Ker vidim, da starši devetošolcev že kar precej iščete informacije v zvezi z nadaljnim šolanjem otrok, pa naj še jaz zastavim eno vprašanje. Ker na informativne dneve ne bomo mogli, me okvirno zanima urnik te gimnazije za prve letnike. Kdaj običajno začnejo pouk in kdaj približno zaključijo. Hčera se bo vozila od ne prav blizu, zato nas to zanima.
Seveda nikjer ne piše, da bo sprejeta, je pa to neka trenutna izbira, glede na to, da hčero zanimajo jeziki in, da je bila to včasih družboslovno usmerjena šola.
Hvala za kakršnekoli info.
Vladka
Lianna, hvala. Za tale podatek sem ti pa izredno hvaležna. Sem šla zdaj na njihovo stran in videla, da se res še najbolj pohvalijo z jeziki.
Hvala še enkrat, se bomo res še odločali.
Vladka
Vladka, pozdravljena,
ce prav vem, je mednarodna šola na Bežigradu. Od prvega letnika lahko vpišeš otroka v plačljiv program (mislim, da so to razredi Q), kjer je učni jezik angleščina. V 3. in 4. letniku pa se lahko otrok vpiše v program mednarodne mature (v Sloveniji ta program izvajata Gimnazija Bežigrad in II. gimnazija Maribor). Dijake sprejemajo na podlagi prošenj in intervjuja in tja prehajajo tudi dijaki drugih gimnazij. Program mednarodne mature ni plačljiv. Te informacije imam kot mama, zato niso nujno čisto pravilne in jih preveri, mogoče boš kaj našla tudi na spletnih straneh omenjenih šol.
Sicer pa nekoliko poznam tudi situacijo na ostalih ljubljanskih gimnazijah. Če hčer zanimajo jeziki, bi ti brez vsakega pomisleka svetovala Poljane, saj je tam izbira res velika, tradicija poučevanja jezikov pa dolga.
Hvala vsem še enkrat. Plačljiv program sploh odpade, za Bežigrad se zaenkrat ne bomo odločili. Sem pa res vesela te info. za Poljane, zato še enkrat hvala.
Sem hčeri že pokazala njihovo stran in je ugotovila, da bo lahko arabščino obnavljala
Lep dan!
Vladka
Jaz ti tudi svetujem, da se malo bolj informirate na gimnaziji Poljane. Tukaj imajo največ možnosti za jezike. Glede na to, da imam dva otroka, ki sta v gimanzijah (različnih) ti svetujem da se malo pogovorite tudi doma. Sin bolj nadarjen jezikoslovec, je ravno na tej gimaziji-smer klasična gimnazija, hči naravoslovno bolj usmerjena pa na Škofijski klasični gimnaziji.
Iz izkušenj ti povem, da je program za gimnazije povsod enak, vendar se šole med seboj bistveno razlikujejo v kvaliteti in zahtevnosti.
No ti pa povem, da danes Šubičeva zasigurno ne velja več za gimnazijo, kjer ti šenkajo, in jo vsak izdela. So nivo konkretno dvignili, tudi na maturi imajo konkretno boljše rezultate in je potrebno kar delati, da imaš dobre ocene.
ne sodi po nečem, kar je veljalo 20 let nazaj
tosemjaz895, 13.06.2024 ob 08:36
Dandanes Šuba velja za gimnazijo, ki jo praktično vsak zdela, ker profesorji pri večini predmetov “pogledajo skozi prste” (tako rekoč šenkajo) oziroma zaključujejo pozitivno, pa čeprav dijak nima vseh nezadostnih ocen popravljenih.
se strinjam s predhodnico, se je treba učit, nimam v spominu, da bi podarjali ocene, ampak tako je najbrž na večini šol, sploh če želiš dobro oceno. Ali se morda motim? Čist kul gimnazija, prostor za izboljšave je, tako kot vedno in povsod.
Pred vpisom sem dobivala podobne pavšalne bau bau ocene v zvezi s šolo, predvsem od tistih, ki šole niso niti povohali od blizu – danes se mi zdi dijaku čist prijazna in normalna šola.
Urnik je prosto dostopen na netu – vtipkaj gjp urnik in dobiš info iz prve roke kako in kdaj poteka pouk. Še več info pa direkt na šoli.