Gimnazija Koper
Pozdrav.
Mnenja.
Matematika.
Razmišljam zakaj bi se hči mučila na koprski gimnaziji, čeprav živimo skoraj čez cesto, ko pa je recimo piranska bolj prijazna in lažja.
Ali pa recimo gimnazija sežana.
Koprska je baje eno samo zajebavanje profesorjev in izživljanje nad otroci. Piranska pa baje sodelovanje med profesorji in dijaki.
Smo šele 8 razred, ampak bi radi dobro razmislili.
Matematika je sicer edini predmet ob katerem hčerka kdaj vpraša za razlago doma. In ta predmet ima 4. Ostalo je 5.
Ja. Profesor je lahko tak, da ti nekaj da, lahko pa je tudi tak, da ti precej vzame.
Na tej gimnaziji ti vzamejo dostojanstvo. Naučijo te biti svinja.
Namerno so poniževalni, zlobni, nehumani. Sicer naj bi ta, ki je največji problem – učiteljica bila že v letih.
Tudi moj je 8. razred in razmišljamo o gimnaziji Sežana.
Glede Pirana – sodelovanje, pomoč, human odnos, dovolj zahtevna, so potrebne tudi inštrukcije, ker je gimnazija pač zahtevna. Je pa odnos človeški. ( to se govori).
KP pa ena velika žalost. Če želijo biti tako nečloveški, naj vsaj ponudijo dovolj razlage. Dovolj znanja.
Ne pa da nič ne naučiš, potem pa zahtevaš. Ker na faksu ni tako.
Jaz sem bila zelo vesela, ko je sin prišel v srednjo šolo (nobena od omenjene) in dobil ‘katastrofalno’ učiteljico za matematiko. V prvem letniku je sicer tudi zaradi trimesečne odsotnosti zaradi bolezni matematiko naredil na prvem popravcu. V drugem letniku je zlezel na trojke in štirke.
Vso lenobo in gledanje skozi prste v OŠ ter vso neznanje je v dveh letih nadoknadil. A kot je nekdo zgoraj omenil – namesto pred telefonom in računalnikom – smo sedeli za knjigami. Malo jaz malo mož, ga vzpodbujala in vedno potegnila s učiteljico. Pred kontrolkami imeli tudi inštruktorja.
Nikoli je nisva grajala, ogovarjala ali bemtila nad njo, koliko zahteva. Zaradi matematike smo imeli izredni sestanek – starši so zahtevali menjavo učiteljice…. le manjšina nas je učiteljico podprla.
Dobro da je niso menjali in dobro da obstajajo taki učitelji.
Verjetno bi večina staršev raje imela take, kot so imeli oni pri enem predmetu, da pišejo že nekaj let enake kontrolke, če slučajno dobi kdo 1 pa pred tablo skupinsko rešijo test za dva.
Naši mladi hodijo v šole po znanje, ki jim ga daje čedalje manj učiteljev…. Ker se večini več ne da ukvarjati s starši raje vidijo, da poneumljeni najstniki grejo skozi..
Točn tko, 05.09.2024 ob 10:20
Matematiko in fiziko je potrebno vaditi. Rešiti je potrebno na stotine računskih primerov. Ni dovolj domačo nalogo prepisati.
ja, to je bil problem pri mojem v prvem letniku gimnazije. Druge predmete vse 5, ker mu gre hitro v glavo in si zapomni, jeziki mu ležijo, kemijo ima pa rad, tam sicer ni toliko piflarije, ampak ga zanima..Mat in fiziko je treba pa vadit, sedet za mizo magari cel dan in delat vaje, vse vaje v DZ, različne tipe nalo itd..in to on ne bi, ker je dobesedno len. In je imel 3. Drugače bi bil komot odličen.
V oš je imel pa same petice zaključene, brez nekega strašnega učenja. Ampak tam je manj snovi in matematika in fizika nista zahtevni, se pravi, je šlo brez učenja. Na gimnaziji pač ne. In ni kriva profesorica, za Fiz in Mat, kot bi rekel tudi moj otrok.
Ne, 04.09.2024 ob 15:21
Ne hodi na gimkp. Najslabsa gimnazija dalec naokoli. Profesorji, necloveski nesramni in nocejo pomagati. Matematika najslabs. Ce se da ne hodite na gimkp
Ja kako pa…vsi učitelji na tej gimnaziji so obupni, vsi na Piranski pa top…..
Kako dober je učitelj pokaže rezultat na maturi in čisto nič drugega.