Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek gimnazija, popravni izpit, celo leto ali le negativna konferenca?

gimnazija, popravni izpit, celo leto ali le negativna konferenca?

prosim povejte mi, sin ima prvo konferenco matematiko pozitivno, zdaj v drugi konferenci pa je prvi test pisal dve, druga dva pa enko. In zdaj ima še možnosti da popravi, če ne pa ga čaka popravni izpit.

Nimam pojma kako to gre, mi lahko prosim poveste, kaj mora potem popravljati obe konferenci, četudi je prva pozitivna, tri dvojke ali se popravlja le druga konferecna, ki je negativna? Kdaj pa so ti popravni izpiti, je samo en in če ga ne opraviš, ne moreš naprej, ali jih je več?, govorim o popravnem izpitu.

Hvala za pomoč!

Ko smo imeli popravce 🙂 , je bilo treba popravljati vse, torej celo leto, ne glede na ostale ocene.

Aja, pa še to. Dobra plat popravcev je ta, da se moraš naučiti za celo leto in torej vse konkretno ponoviš, tako da ti je na maturi toliko lažje. Jaz sem imela bolj ali manj vsako leto težave z matematiko, maturo sem z lahkoto pisala 4.

Popravni izpit se vedno piše iz celoletne snovi, zato se sinu (pragmatično in kratkoročno gledano 🙂 ) splača zdaj stisnit in popravit samo zadnjo konferenco.

Sicer sta pa 2 roka za popravni izpit, poletni je takoj po koncu šole, jesenski pa konec avgusta.

Opozarjam, da tole pišem iz lastnega poznavanja srednjih šol, pa sem že nekaj let nazaj maturirala, tako da možno, da so kaj spreminjali.

Če niso kaj spreminjali od časov, ko sem hodila v srednjo šolo, so popravci kak teden po zaključku pouka prvi rok, drugi rok pa v drugi polovici avgusta nekje.

In piše se snov celega leta, vsaj takrat smo pisali tako.

popravni kolkr smo mi mel je bil celoleten…pisat si moral 50 oz 55{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ne spomnim se več, sledil je še ustni zagovor…
roki so takoj po koncu šole…po 24.6 oz prvi teden v juliju (odvisno od posamezne šole) ter avgusta…obstaja še 3.tji rok ki poteka septembra. zgleda tako, da si par dni v naslednjem letniku nakar sledi izpit. če ga narediš je kul če ne greš ˝nazaj˝ v prejšni letnik.

kter letnik pa je ? najbolje je, da proba čim prej popravit…sama sem imela popravca v 1. letniku (italjanščina zard 1 neg v celem šolskem letu) in vem kk to zgleda =)

Ni vse tako grozno kot se sliši. zmeni naj se, da dobi delnega popravca in ne celoletnega. je pa do konca šole še tri tedne, tako da se lahko zmeni tudi s profesorico, da mu da možnost popravljanja. po zakonu mora biti za vsak test ena možnost popravljanja, dodatne možnosti so dobra volje profesorice.

na poravcu imaš pa ustni del (20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) in pisni del (80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465})

Živjo,
par let nazaj sem sama v identični situaciji imela popravca-čez celo leto. In še danes menim, da je bila to neke vrste prednost, ker nisem popravljala samo 2 testov ampak kar celo leto. Tako, so bili na popravcu dejansko samo splošni problemi, brez neki dodatnih težkih in zafrknjenih matematičnih problemov.
Sicer pa držim pesti, da mu bo uspelo.

Btw tudi sama sem kasneje maturo iz matematike naredila brez problema (kar pomeni, da nas je prof. resnično dobro naučila in, da če si pri njej komaj zdeloval, je kljub temu matura šla brez problema… )

…zakaj to sprašuješ tule??? Ti še ni padlo na pamet iti v šolo in se pozanimati? Sploh, ker sonček očitno ni tako blesteč, bi morala kdaj pa kdaj v šolo.

Sicer imajo pa zadnji dve leti učno snov razdeljeno na sklope in na popravnih izpitih se popravlja sklop, ki ni pozitivno ocenjen.

Najboljše je, da sin povpraša profesorja, če mu do konca leta ne bi uspelo popraviti vseh ocen.
Od septembra 2010 velja namreč nov pravilnik o ocenjevanju za vse srednje šole, ki spet uvaja popravni izpit. V prejšnjem šolskem letu namreč v tehniških in poklicnih šolah ni bilo popravnih, ampak dopolnilni izpiti, kar je pomenilo, da dijaki popravljajo le tiste vsebinske sklope, ki niso bili pozitivno ocenjeni. V drugem letniku recimo popravlja snov kvadratne funkcije in enačbe in nič drugega. Na dopolnilnem izpitu je bilo seveda možno tudi, da je dva sklopa popravil, tretjega pa ne …
V tem šolskem letu smo se zaradi spremenjenega pravilnika v našem aktivu odločili za mehkejši prehod med popravnim in dopolnilnim izpitom. Dijak, ki ima negativno ocenjen en sam vsebinski sklop (po domače, je eno snov pisal nezadostno), bo na popravnem izpitu pisal junija lahko samo ta sklop, če želi, drugače pa bo popravni izpit obsegal celotno v letniku predelano snov. Kolegica bo baje enak pristop uporabila tudi na gimnaziji, je pa to seveda čisto individualna odločitev profesorja.
Tudi razmerje med pisnim in ustnim delom izpita ni “zabetonirano” in je od šole do šole različno. Nekateri preverjajo teorijo po vnaprej pripravljenih ustnih vprašanjih iz celotne snovi, nekateri je teoretično podlago tistih nalog, ki jih dijak na popravnem ni znal rešiti.
Dodajam link do pravilnika o ocenjevanju http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=201060&stevilka=3343

Praviš, da ima še možnost popravljanja, se pravi, da bo popravljal zadnji dve negativni oceni. V tem primeru bo pisal zadnji dve snovi, oz. eno, če se druga navezuje na prvo. V kolikor bo pisal dve, bo imel zaključeno pozitivno in popravca ne bo.

V primeru, da bo imel pa popravca, ki so mimogrede nekje proti koncu junija, pa bo pisal snov celega leta. Če bo pisal pozitivno, bo imel letnik “pod streho”, v kolikor ne, ima še eno možnost in sicer konec avgusta, ko je drugi rok za popravljanje. Če še v drugo ne rata, pač padeš in moraš ponavljat letnik. Obstaja sicer možnost pogojnega vpisa in tretji rok, vendar je to v izrednih razmerah kot so smrt v družini ali bolezen…

Kakor koli, če nočeš, da boste imeli uničene počitnice privij mulca in naj v teh zadnjih dneh da vse od sebe in popravi ta dva zadnja šusa. Če si zrihta inštrukcije in če se mu vsaj malo sanja, ni vrag, da ne bi popravil in tako zvozil brez popravca. Pa srečno!

Će potrebuješ pomoč – kontakt je spodaj. Lp

______________________________________________________________________________ 3nakvadrat@gmail.com Individualne inštrukcije za osnovno in srednjo šolo, priprave na maturo, učenje prek spleta.

enostavno se je najbolj enostavno izognit popravnem izpitu tako, da se učiš skozi vse leto in skrbiš za to, da imaš vse teste pozitivne …

New Report

Close