gimnazija ruše
Iz prve roke ti lahko povem, da se kolektiv res NE trudi.. Na tej gimnaziji so res , po mojem njenju,najslabsi profesorji in profesorice.. Tudi ravnatelj.
Mogoce ti kaj pove tudi to dejstvo, da jih vecina isce sluzbo na drugih solah.
Ne vem no, mogoce bo kdo kaj drugega napisal, ampak jaz s to solo nisem bila niti malo zadovoljna!!
Pa še ena resnica o ruški gimnaziji – na njej so tudi najslabši dijaki, saj se vanjo lahko vpišejo vsi tisti, ki na katero drugo gimnazijo ( pa tudi katero od drugih srednjih šol) sploh ne bi mogli priti, se pravi takšni, ki so že v OŠ komaj lezli – z drugimi besedami takšni, ki na gimnazijo sploh ne sodijo.
Ker pa nekateri starši ne dojamejo, da če njihov otrok ne gimnazijo ne pride ( ker nima točk), torej na gimnazijo ne spada, so si za takšne izmislili takšne ‘pomožne’ gimnazije .
P.S: Pa ne spet začeti s tistimi, ki sem jim je kasneje ‘odprlo’, takšnih je morda 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, za ostale pa velja, da skozi gimnazijo komaj lezejo ( z inštruktorji, s popravci ali ponavljanji letnikov), maturo komaj naredijo ( ali pa sploh ne), imajo zelo skromen kupček točk, torej se lahko vpišejo ( večinoma samo izredno) na zelo malo fakultet, pa če še vse to nekako gre skozi, se pa začne najtežji del – študij. Študij pa je resna stvar in ga ne zmore vsak, saj zahteva veliko sposobnosti, vztrajnosti, močno voljo, pa še marsikaj, česar nekdo, ki se mu že v OŠ ne ljubi naučiti tri strani v zvezku, preprosto ne zmore.
Ker pa nekateri starši še niti takrat ne dojamejo vsega tega ( ker morda sami niso študirali in ne vedo, kaj študij sploh je), tak ‘študent’ pač še deset ali več let molze svoje starše, diplomira pa nikoli.
Nauk zgodbe: pred vpisom v ‘gimnazijo’ temeljito razmislite, morda je bolj primerna katera druga manj zahtevna srednja šola, ki se zaključi s poklicem.
hja, moja prijateljica je profesorica v Rušah, ona se res trudi, ampak…. Učenci so katastrofa. Učni program mora prilagajat večini in sama pravi, da se ji zdi škoda peščice tistih otrok, ki jih snov zanima, ker zaradi večine sploh programa ne morejo normalno izvest.
Pa še res je, jo obiskujejo samo tisti otroci, ki so bili na drugih srednjih šolah odbiti. Žal.
LP
Ne, kolektiv se izredno trudi, vsaj večina. Na vsaki šoli se najdejo profesorji, ki so slabi, ampak tu jih je za vzorec. Poznam ravnatelja ene izmed elitnih gimnazij v MB, ki je rekel, da bi svojo zbornico takoj zamenjal z ruško. Vem tudi, da jim njihovi slabši dijaki kljub temu maturo dobro naredijo.