gimnazija v celju
Naša pa je bila nad Kajuhom navdušena, ko je šla na informativni dan. Sedaj je v 4. letniku in ji ni žal, da se je tako odločila.
Nekaterim pa bolj ustreza Center. Tam imajo dijaki tudi možnost dopolnilnega pouka.
Če pa gledaš število zlatih maturantov in uspeh na maturi, je pa Kajuh veliko pred Centrom, žal.
Pri nas je bilo enako kot pri Astrid 74. Res pa je, da niso vsi otroci za na Kajuha in da se jih veliko, ki prihajajo s slabših OŠ (npr. I. OŠ) še pred koncem prvega letnika prepiše na Ekonomsko g., kozmetično ipd. Pa še nekaj je res; na Kajuhu profesorji ne dajejo enk nalašč, na Centru žal jih. Pa seveda – rezultati mature; Kajuh ima vedno cca. 30 zlatih maturantov več kot Center. Že od nekdaj je Center veljal za ‘komunistično’ šolo ala ‘Kumrovec’.
sploh se ne gre za ocene, (ima same 5 in vsa cankarjeva priznanja, ter matematična od 1 razreda dalje) velja tudi za nadarjeno učenko, je odlična športnica ampak jo je odvrnil pristop ravnatelja na informativnem dnevu, ko je že v uvodu rekel da se ne bo primerjal z drugimi gimnazijami, ker se druge primerjajo z njegovo in cel poudarek ogleda šole je bil kako so pri športu uspešni in kam vse gredo na maturantske izlete. Hči je rekla, da bi jo dosti bolje zanimal predmetnik, način dela itd, kot pa kam bodo šli v 4 letniku na maturantski izlet. To je zadnja stvar, ki bi jo na informativnem dnevu zanimala. Res je kajuh po uspešnosti opravljene mature daleč pred drugimi ampak, če se ti trudiš in si sposoben si tudi na gimnaziji center lahko zlati maturant
Ja, si zlati maturant tudi na Centru. Lej, če ji ni bil dober občutek, potem pač ni za Kajuha. Že od nekdaj velja, da so za na Kajuha določeni dijaki, drugi pa za na Center ali Ledino.
Pa ni treba se pritoževati čez našo gimnazijo. Tudi sama sem Kajuhovka, prav tako moj brat in sestra. Hčerka je četrta iz družine na tej gimnaziji. Vsi smo v življenju nekaj dosegli, torej trud ni bil zaman.
Da se pa druge celjske gimnazije primerjajo z našo, je pa čisto res. Sicer pa ravnatelj vedno po govoru odgovarja na vprašanja. Zakaj pa ni dvignila roke in kaj vprašala? Naša je in to veliko. Pa so ji vse lepo odgovorili. Tako ravnatelj kot drugi profesorji, ki so bili tam na razpolago.
….joj, groza ko tole berem. Sem Celjanka in poznam obe šoli, če seveda primerjamo samo Kajuha in Center.
Tvoja hčera je imela dober občutek, ker:
– Ravnatelj Kajuha je znan, kako prenapihuje kakovost te šole in si želi, da bi bila ta šola nekaj več, PA ŽAL NI. Verjetno se kdo ne bo strinjal z menoj, jaz pa vem, da so mnogi dijaki ravno iz te šole pogoreli na fakulteti, ŽAL.
– In obratno, na Centru so dijaki pridobili veliko več znanja, ki so ga potrebovali za nadaljnji študij, sploh pri matematiki in še nekaterih drugih predmetih…
Odločitev je vaša; jaz vem, da moja hčera gotovo ne bo obiskovala Kajuha, saj je Kajuh samo “modna muha” otrok in nekaterih staršev.
Tudi moja hčera je odličnjakinja in nadarjena učenka, jaz pa iz šolskih krogov, ki dobro pozna razmere… To pa je seveda samo moje mnenje in nasvet, vi pa seveda po svoje…
Ja, saj tisti s Centra itak niso bili sprejeti na pametno fakulteto, saj so imeli premalo točk na maturi. No, konkreten primer: Še ne dolgo tega je bila na Centru deklica – pridna, vsa 4 leta same petice v spričevalu! Vsa 4 leta gimnazije! Aktivna v šoli in drugače, pridna, čedna, prijazna… Vpisala se je na MF Lj in NI BILA SPREJETA! Kljub popolni odličnosti! Potem je bila eno leto na PF, spet na maturo in kljub temu je zdaj le na dentalni, saj za kaj drugega ni imela dovolj točk. Tako da ne bi o uspešnosti otrok s Centra. Sicer pa – rezultati mature so zgovorni dovolj.
Če bi bila res iz šolskih krogov, ki poznajo razmere, bi priznala, da na Kajuha gredo najboljši, ker drugi niti nimajo možnosti za vpis in da iz rok prof. Robnika in Kocbeka prihajajo znani dr.matematike, po drugi strani pa se na Center lahko vpišejo otroci s trojkami, temu primerno pada nivo zahtevnosti. Pa še na lestvico najuspešnejših šol poglej, kje je Center. Še Velenje je pred njim.
Kajuh ni “modna muha” ampak ena res boljših gimnazij.
Razlika med profesorji je ogromna, na kajuhu snov veliko lažje razložijo kot pa na centru kjer je več zajebancije kot dejanskega učenja. To vem ker hodim na kajuha (3.letnik) sestra pa je pred menoj hodila na center.
skratka: Kajuh ponuja veliko več resnim učencim ki so odprti do znanja. Naj poudaeim da se tudi s trojkami pride na kajuha! Iskreno povedano tisti “slabši” včasih celo prekosijo “boljše”. Na centru pa je vse isto.. Da ne govorimo družbi, in mlajših profesorjih ki še sami ne znajo snovi..
Jaz hodim na Kajuha, ne vem točno kako je na centru, bi pa bilo smiselno vprašati posamezne dijake, ki so se prepisali iz centra k nam in obratno, saj jih poznam kar nekaj.
Ko sem se jaz vpisovala na Kajuh, so me prav tako informativni dnevi precej odvrnili in me navdušili za center. Kasneje sem sledila svoji prvotni poti in izbrala Kajuh.
Kako se boš počutil je zelo odvisno v kakšen razred boš prišel in s kom se boš začel družit.
Super se je vključiti tudi v razno razne krožke.
Profesorji so skoraj vsi več kot odlični! Vse se lahko z njimi zmeniš, pomagajo ti, znajo debatirat etc. Nekateri so bolj strogi, nekateri manj. Če slediš med poukom in si zapisuješ skoraj vse ter se začneš učit vsaj 2 dni pred testom – odličen uspeh, vsaj po mojih izkušnjah.
Tudi gospod ravnatelj je super! Če rabiš pomoč ti bo pomagal, zna se pohecat, svetovat in to ne glede na to kdo si. Nam velikokrat pove, da nismo več vredni od ostalih in da naj ne govorimo to okoli in da naj se ne hvalimo. Res pa je, da je pri nas zelo veliko talentiranih mladostnikov in njihove dosežke je potrebno obelodaniti in jih nagraditi za njihov trud.