Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Gimnazijec

Gimnazijec

Pravkar prebrala noro dobro knjigo, ečprav ponavadi ne morem brati takih, kjer je ”lik” nemočen. Ta je pa fenomenalna, čeprav tako grozna, da nisme mogla verjet, da so arzmere res takšne, dokler nisme na siolu videla telih dveh člankov:

lp,labella

Tudi jaz sem pred kratkim prebrala to knjiigo. Vsebina te čustveno angažira. Sicer pa sem jo brala bolj v smislu ‘lahko bi bilo tudi tako’. Ne verjamem, da se takšne stvari, kot so opisane v knjigi, res dogajajo. Kar pa se tiče primera iz črne kronike: huda reč, ni kaj, vendar to gotovo ni nekaj, kar bi se v takšnih ustanovah dogajalo kar počez. Sicer pa nam črne kronike vsakodnevno prinašajo cele strani takšnega in drugačnega nasilja, ki se dogaja povsod okoli nas.

Jst sm jo prebrala že kmal po izidu, in to v šusu. Če je vse to res, kr v njej piše, potem se pa pr nas dogajajo prave svinarije. Je pa tud čist možno, da je to samo pisatlov fantazijski zapis. Mi je res kr mal težko vrjet, da bi blo pr nas vse tko gnilo.

sori, ampak meni link odpre eno grozno novico – Gojenca skušala umoriti učitelja. A sem res tko butasta, da ne vidim?

Sama zgodba v knjigi je izmišljena, resnični pa so dogodki v prevzgojnem domu in v šoli.
Kako vem to? V knjižnici sem srečala samega avtorja te čudovite knjige; knjižničarka ga je ravno spraševala ali je knjiga zapisana po resničnih dogodkih……..
Lp, maja.

bi bil kdo tako dober in napisal nalov in avtorja knjige?Hvala! Veliko sončka vam želim,Nina 🙂

Igor Karlovšek, naslov Gimnazijec.

Dodajam še tole,
Knjiga ni dobra samo vsebinsko, izredno je lepo opazovati, kakšen mojster slovenščine je avtor. Take besedne zveze je redko opaziti in naj še kdo reče, da je slovenščina reven jezik!

Slovenščina je daleč od tega, da bi bila reven jezik.

New Report

Close