gladki dolgi lasje iz reklam na TV

Ženske, prosim povejte mi tiste, ki imate dolge lase. Kako imajo ženske v reklamah tako lepe gladke lase, jaz imam tudi dolge, pa niso tako lepe padajoče gladke. vedno so nekam nafrfulene, pa če jih speglam nič ne pomaga. Torej, kaj pomaga, da so lasje lepo gladki in da padejo kot v reklamah???
Rada bi imela take lase.

kdo pa je rekel, da se zrihtaš samo zaradi moškega???če te ne pogleda je njegov problem ne tvoj, je on na zgubi in ne ti.A ni lepo in a se ne počutiš super, k veš da imaš lase urejene, lepe, pobarvane, ne pa da so dolgi oziroma viseči, mastni, kot kisla repa in pa po vrhu še z pol kilometrskim narastkom?
Zanimivo kako razmišljaš:)) sedaj pa če te moški ne pogleda, pa ni treba biti urejena ali kako?

Ena srednja grafična kartica naredi čudeže. Vsi tisti lasje so namreč približno toliko resnični kot mravlje iz zadnjega Indiana Jonesa.
Oh, ženske, ne morem verjeti, da v 21. stoletju še kdo naseda tistemu, kar je videti v reklami. Ali mislite, da tudi Pril tako dobro pomije od žara zasvinjano ponev? Da madeži od trave in zemlje izginejo, če jih poliješ z Omino Bianco? Da se citroen prelevi v transformerja? Ne mi ga no biksat, no.

Žal mi je, da nekatere ženske morajo izgledati super duper vedno uštimane, seveda “zase”, da se lahko počutijo v redu. Če nimaš 15 let, bi bil čas, da začneš delati malo na svoji samozavesti.[/quote]
Meni je pa žal, da imate eni tako nizek higienski minimum.
Sori, to, da imaš čisto glavo, je daleč od biti “super duper” uštiman. Sploh če so lasje dolgi, morajo biti čisti, ker sicer ne zgledaš “samozavesten”, ampak preprosto umazan, kar tudi si.
Veš, koliko svinjarije se ujame v lase?
In ja, zlasti dolgi, opletajoči, mastni lasje so preprosto nehigienski. Jaz si lase umijem in posušim na zraku. V življenju si jih še nisem pobarvala, niti jih ne likam, kodram, krtačim, ništa od toga, razen za striženje konic me frizer ne vidi – a čista glava je pa zame osnova higiene.

Žal mi je, da nekatere ženske morajo izgledati super duper vedno uštimane, seveda “zase”, da se lahko počutijo v redu. Če nimaš 15 let, bi bil čas, da začneš delati malo na svoji samozavesti.[/quote]
Sori, to, da imaš čisto glavo, je daleč od biti “super duper” uštiman. Sploh če so lasje dolgi, morajo biti čisti, ker sicer ne zgledaš “samozavesten”, ampak preprosto umazan, kar tudi si.
In ja, zlasti dolgi, opletajoči, mastni lasje so preprosto nehigienski. Jaz si lase umijem in posušim na zraku. V življenju si jih še nisem pobarvala, niti jih ne likam, kodram, krtačim, ništa od toga, razen za striženje konic me frizer ne vidi – a čista glava je pa zame osnova higiene.[/quote]
Jaz ne govorim o umazanih laseh, ker takih, ki hodijo z umazanimi in mastnimi lasmi okoli po svetu, bolj malo. Ali pa jih jaz ne opazim, ker me drugi ne brigajo.
Cepka govori o urejenih laseh, pobarvanih, da vsak las stoji na svojem mestu. “Nimam takih” je začela post o tem, da bi rada imela take lepe lase kot tiste v reklamah, in ni govorila o umazanih/čistih laseh. Tako da drugič raje prej dobro preberi, kot da klamfaš v tri dni.

Ojaaaaa, pa še kako opazijo, še posebno če so lepe pšenične, blond barve, pa razpuščeni, ali spleteni v kito…ker jim domišljija zelo deluje,sploh če hodijo ali stojijo za tabo… Sem doživela kar nekaj takih “fetišarjev” v življenju (sodelavci, znanci, …fantazirali so, kako se vozijo na motorju z menoj in kako lasje plapolajo v vetru, kako me med seksom vlečejo za kito, gledajo valovanje las,…… pa ni nič “ratalo” iz njihovih želja, he, he, he….Je pa moj mož srečko….

In ja, zlasti dolgi, opletajoči, mastni lasje so preprosto nehigienski. Jaz si lase umijem in posušim na zraku. V življenju si jih še nisem pobarvala, niti jih ne likam, kodram, krtačim, ništa od toga, razen za striženje konic me frizer ne vidi – a čista glava je pa zame osnova higiene.[/quote]
Jaz ne govorim o umazanih laseh, ker takih, ki hodijo z umazanimi in mastnimi lasmi okoli po svetu, bolj malo. Ali pa jih jaz ne opazim, ker me drugi ne brigajo.
Cepka govori o urejenih laseh, pobarvanih, da vsak las stoji na svojem mestu. “Nimam takih” je začela post o tem, da bi rada imela take lepe lase kot tiste v reklamah, in ni govorila o umazanih/čistih laseh. Tako da drugič raje prej dobro preberi, kot da klamfaš v tri dni.[/quote]
Očitno nisi sposobna slediti niti debati. Post, ki si ga citirala in nanj odgovorila, nima z začetnim vprašanjem o “prečudovitih filmskh laseh” nobene zveze.
Replicirala si namreč med drugim na tole:
“A ni lepo in a se ne počutiš super, k veš da imaš lase urejene, lepe, pobarvane, ne pa da so dolgi oziroma viseči, mastni, kot kisla repa in pa po vrhu še z pol kilometrskim narastkom?”
Tej ženski si zabrusila, da je obsedena s spedenanim videzom, ona pa je govorila zgolj o urejenosti in čistoči. Torej, preden se popolnoma osmešiš, se nauči sploh sledit debati in dojemat, o čem se sploh govori.

Jaz pa mislim, da avtorica ni imela v mislih tistih, ki imate naravno ravne lase, zato pa je omenila ženske v reklamah. Kot npr. Tyra Banks – vse vemo kdo je to in da nima naravno ravnih in gladkih las :-). Videle smo jo že v ogromno frizurah, ampak tudi mene zanima kaj hudiča si da na lase, da ima včasih tako lepe, gladke, ravne in bleščeče sijoče lase? To, to nas zanima :-))
OK, tu sem omenila Tyro, ampak je takšnih zvezdnic z lepimi lasmi, ki NISO naravno ravni in sijoči, še veliko. Torej, katere preparate si dajo gor?

Jaz imam naravno zelo goste, valovite lase, ki nikakor niso podobni lepim ravnim, gladkim, bleščečim se iz reklam. Doma pa si jih zrihtam sama, da dobim take (ker so mi gladki lasje neznansko všeč, čeprav so mi kul tud valoviti in bolj razigrani, ne čist polizani) in sicer redno uporabljam po šamponiranju maske in balzame (najboljši regenerator od vseh, kar sem jih preizkusila, mi je Keune Vital Nutrition Intensive Hair repair – naredi izredno svilnate, gladke, bolj ravne lase – tudi če drugače po naravi niso svileni. Na sfrotiranih laseh si ga pustim najmanj pol ure. Nato pa si seveda lase zravnam z ionskim fenom in veliko okroglo krtačo (tako kot to počnejo frizerji), občasno tudi z likalnikom.
Po drugi strani pa, okosi so različni in zakaj ne bi mogli bit lepi tud valoviti (kot jim mam sama) ali kodrasti lasje? A bi mogle bit vse polizani pr glavi, kot da bi nas krava obliznila?

Cepka govori o urejenih laseh, pobarvanih, da vsak las stoji na svojem mestu. “Nimam takih” je začela post o tem, da bi rada imela take lepe lase kot tiste v reklamah, in ni govorila o umazanih/čistih laseh. Tako da drugič raje prej dobro preberi, kot da klamfaš v tri dni.[/quote]
Očitno nisi sposobna slediti niti debati. Post, ki si ga citirala in nanj odgovorila, nima z začetnim vprašanjem o “prečudovitih filmskh laseh” nobene zveze.
Replicirala si namreč med drugim na tole:
“A ni lepo in a se ne počutiš super, k veš da imaš lase urejene, lepe, pobarvane, ne pa da so dolgi oziroma viseči, mastni, kot kisla repa in pa po vrhu še z pol kilometrskim narastkom?”
Tej ženski si zabrusila, da je obsedena s spedenanim videzom, ona pa je govorila zgolj o urejenosti in čistoči. Torej, preden se popolnoma osmešiš, se nauči sploh sledit debati in dojemat, o čem se sploh govori.[/quote]

Pozdravljene dolgolaske,
Ni nujno, da vas narava obdari z bujnimi lepimi lasmi, take srečnice imajo manj dela in predvsem manj stroškov negovanja ostale pa moramo več delati za svoje lase.
Sama imam tudi dolge lase do sredine hrbta in se mi ne cepijo in so sijoči, pa sem že krepko čez 40.
kako?
pomembna je nega las:
DOBER ŠAMPON, po možnosti profesionelen z dobrimi sestavinami, ki ne suši las, in da vsebuje sestavine kot so ceramidi, proteini, ki so tudi glavna sestavina naših las, ter da nadomesti lepilo, ki drži luskice las prilepljene, ker če so odprte luskice las potem se izsušijo in niso gladki. to odbijanje svetlobe od gladkega lasu vidite na Tv, seveda vedno jih češejo čez roko ali glavnik, da pada svetloba in se lepo odbija od ravnega lasu. Samo gladek las se sveti, tisti z odprtimo nacefranimi luskicami se ne.
Za dolge lase OBVEZEN REGENERATOR, če so že poškodovani KAR MASKA, ki je še bolj intenzivna
naloga regeneratorja je da zgladi površino las, zato se ne vozljajo in se svetijo
naloga maske je da dodatno izdatno nahrani lase in zapolni vrzeli, ponavad je maska bolj koncentrirana od regeneratorja.
Po umivanju in pivnanju z brisačo( samo stiskamo lase v brisačo, ne frotiramo)lahko nanesemo še posebne spreje za zaščito proti toploti, soncu.
USTREZEN SUŠILEC – posušimo lase, uporabljajte ionski sušilec, ta ne izsuši notranjost las ampak samo na površini lasu razbija kapljice vode. Zato ni primeren za določene pričeske, ki zahtevajo suh las. Lasje po takem sušenju v notranosti ostanejo še vlažni in se manj poškodujejo.
LIKANJE odpade, če so lasje že preveč uničeni, če že NUJNO HEAT PROTECTOR – ZAŠČITA PROTI TOPLOTI, v spreju.
Ko so posušeni, je dobro v lase vsaj na konicah vtirati ( posprejati) posebna olja za lase ali pa tudi kakšna lahka olja za obraz. Ne uporabljajte navadnih olj so preveč mastna in obtežijo, ter preveč zlepijo lase.
za zdrave lase od lasišča pa do konic, je pomembna tudi prehrana ( pošljite svoj tridnevni jedilnik vse kar ste pojedle in uro na : problematicna.koza@gmail.com in se najavite na brezplačno konsultacijo glede reorganizacije prehrane za kožo in lase), občasno pa nanesete lahko tudi ampule za lasišče, da direktno nahranite čebulice las, ter tako lase ojačate in bodo rasli kvalitetnejši, podobno kot gnojimo rože, tudi lase lahko. Če nimate ampul, lahko v lasišče vtrete tudi masko ko si jo nanašate na lase, ker imajo maske ponavadi tudi veliko dodatnih vitaminov in hranil, ki las nahranijo od čebulice do konic.
Kar nekaj robe je potrebno a se splača, za lepoto je itak potrebno malo trpeti, so že prababice to vedele.
Simone Godina – moderator nega
Zdravstveni dietni trener za problematično kožo in dolgoživost