Glasba
Na splošno mi Slovenska glasba ni preveč všeč, čeprav imamo kar nekaj zelo dobrih pevcev, pevk, bendov…!
Jaz bolj poslušam posamezne pesmi, saj mi od ene skupine nikoli niso vse pesmi všeč. Nikoli ne kupujem cd-jev, ampak imam vso glasbo na računalniku. Poslušam pa zelo veliko zvrsti od rocka do klasike…
Če izberem nekaj dobrih sl. glasbenikov bi to bili; Alenka Godec, Nuša Derenda, Darja Švajger, Oto Pestner, Avseniki ….. Glede na njihove glasbene sposobnosti bi lahko imeli še boljšo glasbo!
Kakšni Tabu, Sidharta, Šank Rock… kar vredu.
V Sloveniji pa nekateri ne vejo točno ali bi šli na lepotno tekmovanje ali bi raje peli, kot recimo (“poden” Sl. glasbe) so pa definitivno; Rebeka Dremelj, Atomik Harmonik, Žana xy, ……..! Za playboy bi še šlo, ampak petje….????
Slovenska glasbena scena? Hmmm………..
Na dušo se mi radi prilimajo Zmellkow. Poznam jih iz časov, ko so igrali kot predskupina večjim skupinam in sem zamo zaradi njih (mojih Zmellkowčkov) hodila na koncerte v razne rovte. Joj, kje so ti časi?…En njihov komad sva s koruznikom vzela celo za svojo himno…..
Poseben prostor v moji duši imajo tudi (žal že razpadli) Babewatch (upam, da sem prav napisala) s svojimi komadi in energijo, ki trga. Med bolj znanimi je npr.: “Greva ladjice potapljat, ladjice potapljat… “. V času, ko so se pojavili, so mi dali vedeti, da nisem edini rocker mlade generacije in da rock še živi….
Pa Big foot mama mi sede, sploh prva plata… No, kar nekaj je takih bendov, ki se (žal) nikoli niso uveljavili in imajo objavljen samo en komad, ki mi je cool, imen oz. naslovov se trenutno ne spomnim…
Drugače pa so mi legendarni Buldožerji sploh super, pa Kovačičev Jani, pa Adi Smolar, pa še kdo… Zakaj oni? Morda je kriv “privilegij” poznanstva, njih osebna filozofija življenja, ki mi sede…. ne vem. Vem pa, da jih imam rada tudi glasbeno.
Nekdaj so mi bili všeč tudi Lačni Franceljni s Predinom. Zdaj Franceljne bolj pojem kot poslušam, samega Predina pa sploh ne maram…
Andraž Hribar, Omar Naber, Trkaj, Zaklonišče prepeva, Siddharta, Alenka Godec, Alya, Rok Kosmač, Anika Hrovat, Jan Plestenjak (žal vedno manj… čakam na novi singl, ki je pred vrati), tudi kak dober komad od Big Foot Mama, Nude, Tabu, Manifika, Guštija…
V avtu pa se navečkrat vrti en skupaj zmetan CD s trenutnimi MTV hiti, Feng Shui, Yoga. Če pa sta v avtu najmlajši članici, pa itak ne pridem zraven, besedo ima Mika Maka od Klovnese, Mihec in Nežika iz Zvončkov, Juri Muri v Afriki ali Skrinjica želja od Čarovnika Grega.
Težko vprašanje
od slovenske glasbe: Anja Rupel, Alenka Godec, ………………..ja pa YO-ZO sta zanimiva, predvsem potomci jih radi poslušajo …………….
Kar pa se tiče tuje: trenutno je IN Željko Joksimovič (Ledja, Superman), Ivana Banfič, Guliano, Giboni, Goran Karan, ……………….. ma, tukaj bi pa lahko kar naštevala……