Najdi forum

Glasba z interneta

Tole bo najbrž bolj začetniško vprašanje – počasi se učim “pobirat” glasbo z interneta, pa me zanima naslednje: mp3 formata najbrž ne moreš poslušat na navadnem CD-playerju? A se da mp3 “prevest” v kak drug format, da bi bilo to možno? Kupila sem si tudi discmana, prodajalec je rekel, da se da poslušat tudi doma zapečene CD-je, pa v navodilih tudi nisem našla, v kakšnem formatu morajo bit. Prosim za malo navodil!

Hvala in lep dan!

Psst… tole je bolj tako pollegalno, namreč kar snameš iz interneta moraš po 24 urah izbrisat iz diska. Vsaj tako pravijo uradna pravila. Drugače pa :-))))…. go for it.
Ja seveda se lahko mp3 komadi poslušajo tudi na navadnih CD pogonih ( cd -kasetofonih, gl.stolpih etc………. !¨Treba je komade prenest v wav format. Če jih misliš snemat na CD – je moraš imeti pekač ( CD writer.) Poleg tega je potrebno imeti nek program za snemanje kot so Nero ali CD creator ali Win on CD itd….. . No in ko imaš to dvoje potem preprosto vstaviš v pogon, kjer imaš CD-zapisovalec ( writer) prazen CD, zaženeš program za snemanje ( jaz imam Nerota, ki je v Slovenščini),klikneš ustvari glasbeni CD. Zdaj pa samo zaželjene komade prenesi iz desne na levo stran , v sosednje polokno. In Nero program ali pa Win on CD ( za ta dva vem) sam avtomatsko pretvori mp3 v wav format. In ko jih naneseš za 72 ali 78 minut ( odvisno od velikosti CD -ja), klikneš burn in…..voila, to je to. Zdaj , če discman podpira tudi vrtenje mp3 komadov ali ne… ne vem, vem, da jih podpira večina aparatur , ki se uporabljajo za domači kino ( DVD playerji itd….. ). Če bi pa rada imela CD z mp3 komadi, potlej pa moraš takoj ko zaženeš program Nero … klikniti ustvari Podatkovni CD . Naprej je pa postopek enak kot pri glasbenem CD-ju.

Hvala za izčrpna navodila, cel kup muzike že imam na disku, Nerota tudi imamo v službi, zdaj moram samo še slediti navodilom, upam, da bo uspelo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close