glasen ventilator
Imam eno težavo. Ker imam majhno sobo, me zelo moti hrup, ki ga ustvarja racunalnik. Hrup ustvarja predvsem ventilator na procesorju. Zanima me ali ima kdo kakšen ventilator, ki ima zelo tiho delovanje. Tako, da je razlika z navadnim ventilatorjem res občutna. Problem je v tem, ker imam AMD procesor in se zelo segreva 57 °C. Sedaj imam tale ventilator:
HLAD MAJESTY TTC-MT1AB
http://www.titan-cd.com/mt1ab.htm
hvala na odgovorih,
lp
Samo
Si siguren da je glasen ventilator na CPU-ju in ne na napajalniku…Pri mojemu je prav zadnji ta najbolj glasen…
ja zihr sem.. ventilator na napajalniku ni tako moteč. ce ga ustavim, je racunalnik se vedno enako glasen
Hladilniki za AMD morajo biti res konjski, da ga ohladijo dovolj, zato so običajno tudi glasni. Še posebno s časom, ko se ležaji nafilajo s prahom, postane kriza. Eden hladilnikov, ki hladijo dobro, so zelo tihi in ne stanejo celo premoženje je Zalman 6000 AlCu v OEM verziji. Pazi, OEM ni tako lepo pakiran, je pa občutno cenejši od Retail pakunge.
moram pa povedat da tudi zalman naredi svoj hrup, močni procesorjipač rabijo določeno hlajenje ki pa ni tiho
odgovor boš našel na
http://www.slo-tech.com kjer je kar nekaj postov o tem kako zmanjšati hrup 🙂
Ja seveda, res naredi tudi ta hrup… ampak za razliko od drugih proizvajalcev, kjer je velik generator hrupa poleg motorja tudi pretok zraka skozi ostre robove vlečenih profilov, se pri Zalmanu zrak dobesedno razprši po nešteto lamelicah. Tako ne nastaja jasen in moteč žvižg, ampak ogromno majčkenih lokalnih žvižgov različnih frekvenc (zaradi oblike in dimenzij lamel), ki jih slišimo kot šum. Kar pa je mnogo prijetneje za uho. Poleg tega lahko zvezno reguliraš število obratov do nivoja , ki omogoča zadostno hlajenje pri najmanjšem hrupu. Tudi ni panike, če ti zariba motor, saj lahko uporabiš ceneni standardni ventilator od napajalnika za PCja. Večina drugih hladilnikov ima neke eksotične ventilatorje, kar pomeni, da zavržeš cel hladilnik. Prepričan sem, da je Zalman v tem cenovnem rangu eden najbolj učinkovitih in tihih hladilnih sistemov (do sedaj sem službeno preizkusil 17 različnih hladilnikov). In vsi ki so bili boljši, so bili ali mnogo dražji, ali pa so začeli “ružiti” po par mesecih dela. Če se samo spomnim v vseh testih tako opevanega Vulcanota, ki je dobil po 6 mesecih uporabe zvok betonskega mešalca :)))
jaz sem z zalmanom zelo zadovoljen mam baker, samo sem hoto povedat da tudi ta ni neslišen
Forum je zaprt za komentiranje.