Glasovanje o zaupnici
Janša zelo dobro ve, da BO dobil zaupnico, zato se tudi gre tole…
v opozorilo vsem koalicijskim strankam in seveda opozicijskim, da bo pri predsedovanju EU konstruktivno sodelovanje med vsemu NUJNO
Če vlada ni sposobna delovati, naj odstopi.
Če imajo v vladi stranke med sabo težave (deSUS, SLS), naj se zmenijo, kako bodo delali naprej.
Bi pa bilo prav, da Janša poje, kar je skuhal, namesto, da zdaj, ko imamo takšno inflacijo in daginjo in so na pragu delavske demonstracije hoče stisniti rep med noge in išče krivce za nastalo situacijo v “ne vem kakšnih centrih iz ozadja”.
Treba je prevzeti odgovornost in ukrepati, ne pa jamrati in se smiliti sam sebi.
To ne drži. Jaz Janše ne podpiram, vendar bi vseeno padla v teh 61{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.[/quote]
Tale tvoja matematika je pa zelo čudna. Če si klicala in ga ne podpraš padeš v tistih 39{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi, ki ga ne podpira. Pa še to. Ankete se ponavadi delajo na vzorcu 250- 1000 ljudi, v tem primeru pa je klicalo 15000 ljudi.Pa mi sedaj povej katera anketa je sedaj bolj veredostojna.
A ni Erjavec večkrat ta teden rekel, da desus NE bo podprl morebitne zaupnice ? Potemtakem ta zaupnica le ni tako predvidljiva, kot se mnogim zdi. Je pa tudi mene izjemno presenetilo telefonsko glasovanje -> ne vem, kaj naj si mislim. Ljudje so očitno izjemno labilni in ne zmorejo konsistentne drže. Obetajo se zanimive parlamentarne volitve (predčasne ali redne), upam le, da ne bo Jelinčič vnovič pobral tako veliko glasov. To bi bila neumnost brez primere.
In dajte si že enkrat izbiti to predsedovanje EU iz glave. Se mi zdi, da sta vsaj Italija in Luksemburg menjala vlado med predsedovanjem EU, zato ne bo konec sveta, če jo menja še Slovenija. Priprave (in vsa birokracija ob vodenju EU) so bile menda uspešne, tistih par nasmehov za kamere pa lahko priskrbi tudi Pahor.
Janša mu bo za naš denar dal nekaj, česar ne bo mogel zavrniti. In ga bodo podprli. Oziroma mu je to gotovo že dal, ker je bilo vse vnaprej dogovorjeno. Janša se lahko igra z državo, s svojim stolčkom se gotovo ne.
Priprave na predsedovanje Slovenije je pošlihtano do podrobnosti. Pahor pa ostala opozicija pa nimajo pojma, čeprav je ta vlada že vse potrebno postorila. Prevzet predsedovanje bi morala biti mala malica za te, ki sedaj izsiljujejo to vlado, da naj opravi delo do konca. Blamaža prve vrste za “hrabro” opozicijo.
[/quote]
Če je to res, potem imamo zafuran projekt ne glede na to, kdo bo na vrhu. Še en argument za to, da vlada čimprej odide in ne za to, da ostane.[/quote]
Eni so si super terene pripravili, če bo vlada odstopila in bodo morali drugi poprijeti za vajeti ob predsedovanju. Zakaj? Zato, ker če ne bodo opravili dobro, bodo lahko z veseljem okrivili Janševo vlado, češ da so bile narejene slabe priprave. Če pa vlada ne bo odstopila, pa s tem govorjenjem o slabih pripravah dobesedno upajo, da bo vlada slabo izpeljala te naloge. Da bodo potem še bolj tolkli po njej. To, da je to slabo za državo, jih pa ne briga. Vključno s stranskimi navijači!
Morda se pa bojijo, da bi jim uspel dober projekt in bi volilci to pozdravili.