glavarjeva rezidenca
Zanima me ce je kdo, ki se seli v Glavarjevo rezidenco. Zanima me ce ste ze bili na ogledu, ali so kaksne posebnosti, ste bili zadovoljni. Hvala
Sem slišal o kar nekaj nepravilnosti, pa baje tudi sostanovalci niso najbolj prijetne osebe…nekaj jih je tudi tukaj na mon
Kaksne nepravilnosti- glede cesa?
Rada bi spoznala svoje bodoče “sosede”
Če želite, mi lahko pišete na mail [email protected]
Moje mnenje je, da ni pošteno reči, da sostanovalci niso prijetni….ljudje smo različni, nekateri so nam simpatični, drugi ne…ampak tako je vedno bilo in bo v življenju….
Lp,Tina
Torek- a je kdo ze videl kaksne napake na ogledu? Na dvoriscu so ze postavili igrala za otroke, posadili drevesa- moram rect da je lepo.
Tina-Tina – jaz bom nova soseda 😉
Smo bili včeraj na ogledu in sem bila kar razočarana. Da ne govorim, da je parket čisto podrsan, sploh se ne vidi, da je polakiran. V kopalnici je popolnoma površno narejeno, smo jih vprašali, če je to to, oziroma, če je kopalnica popolnoma dokončana, so rekli, da ja. V glavnem, smo že napisali zahtevek za pridržanje 5% kupnine, dokler ne poravijo stvari.
lilu 123, igrišče je tudi meni všeč, mah jong – kaj pa to pomeni, da stanovalci niso prijetni???
še to: glede na to, da so stanovanja grajena kao z najkvalitetnejšimi materiali in da je zagarantiran nadstandard, sem res razočarana in sem tudi med časom gradnje od njih pričakovala več fleksibilnosti in možnosti popravkov. Da ne govorim kakšne ploščice za kopalnico so predlagali oni… In s tem povzročili nam dodatno delo, stroške in živce…
Se poplnoma strinjam kar se njihove neflexibilnosti tice- meni so tudi najprej rekli ne, ko sem prisla s spremembo nacrta prepozno, pa sem enostavno tezila in glej cudo- naenkrat je bilo casa dovolj.
Kar se pa ploscic v kopalnici tice- zalost da ni vecje.Sicer res da v sestih barvah- ampak kaj naj mi to pomaga ce mi pa oblika oziroma design ploscice ne ustreza. Sploh si niso dali dopovedat da je meni poplnoma vseeno ce je 20 barv, ker je to zame isto kot model puloverja, ki mi ne pase pa je v 20 barvah.
No na koncu je bila stvar taka, da sem se spremenila nacrt stanovanja, zamenjala ploščice in parket- da o ceni, ki sem jo morala placati za vse te spremembe sploh ne govorim- cisto oderustvo. Samo razlika, ki sem jo morala doplacati za polaganje ploscic v kopalnici je znasala 150000 sit!!!
Torej- konec zgodbe je da imam sedaj vsaj priblizno stanovanje, ki je prostorno, funkcionalno in po mojem okusu- odstejem pa lahko za kaksno leto svojih zivcev. Zal pa mi je za vse tiste, ki so se dali prehitro odgnati s strani prodajalcev ces da so stvari nemogoce in morda zato zdaj nimajo stanovanja po svojih zeljah.
Tudi kar se prodajalcev tice- tudi ti so vredni svojega denarja. Enostavno ne razumem investitorja, ki gradi kao nadstandardna stanovanja, stike s strankami pa prepusti ljudem brez posluha za ravnanje s strankami. Kadarkoli sem sla na gradbisce, so bili vsi delavci- od prvega do zadnjega- z mano veliko bolj prijazni kot pa tile v pisarni.
No ja- malo sem se razpisala- zelim vam obilo uzitka in srece v novih stanovanjih in lep pozdrav!
Mislim, da si nekateri malo drugače predstavljate gradnjo po vaših željah. Po lastnih željah lahko gradite le svojo hišo oziroma objekt, kjer vi izberete arhitekta in tja do gradbenega dovoljenja. V bloku pa nikakor ne bo stanovanje po vaših željah funkcionalno, če ste pač spremenili barvo ploščic ali pa spremenili obliko parketa. To je še zmeraj stanovanje zastavljeno po merilih projektantov, ki pa gledajo, da bodo stvar naredili z čim manj denarja in da bo čim bolj zgledala. Saj to je kapitalizem navsezadnje ane? To se strinjam, da je oderuštvo, če so vam zaračunali za popravek 150.000 sit brez primere. Za ta denar sem jaz komplet pločice postavil v enem wc z materialom in delom vred. Tako je to, če človek sam dela projekt, sam izbira izvajalce, projektante. Vendar mu še zmeraj na koncu zagode denar, ki ga pa skoraj zmeraj zmanjka za še kaj.
Tiana1 mi lahko daš svoj mail, da kakšno rečeva?
Mac – mi lahko daš svoj mail?
Sem slišal od sodelovke da bi moral danes njegov sin prejeti ključe, pa mu je voda zalila stanovanje v glavarjevi R, kako je pa to mogoče v luksuzni gradnji mi pa tud ni jasno.
njen sin, ne njego, se opravicujem
A je glavarjeva rezidenca mogoče tam za Bežigradom za Mercatorjevo stavbo?
A tisto je kao NADstandard?!? Tistih nekaj novih blokov nagužvanih med druge bloke, 2 metra narazen? 🙁 Raje sem podnajemnik kot da kupim eno od tistih mišjih rup po nadstandard cenah. Se opravičujem, ampak kaj vse pri nas prodajajo za nadstandard je prava sramota. Jajca pa ne rezidenca! Rezidenca ima pogled na tenis igrišča, sprehajalne steze, parke, morje :), ne pa na bloke, zaparkirane pločnike, sosedovo dnevno… Upam, da se motim in so tisto skladova nova stanovanja…
Kar se nadstandarda tice- lokacija- zraven je sola, vrtec, trgovina, avtobusna postaja in se kaj. Meni je bilo tudi to pomembno pri nakupu stanovanja. Ce se stanovanje nahaja v mestu, potem res ne mores pricakovati, da bo gledalo na golf igrisce a ne? Poleg tega je zame pomembnejse, da imam do tovrstnih zadev in sluzbe pet minut- saj se mi ne da casa zapravljati z voznjo. Nadstandarni so tudi materiali, ki so se uporabljali pri sami gradnji- tako same stavbe kot notranjosti.
Torej – nekje je vedno potrebno skleniti kompromis- ali si pac blizje naravi ali pac blizje mesta. Vsak izbere kar mu ustreza in porabi svoj denar kot zeli.
Sama sem prepricana da je stanovanje blizu centra vedno dobra nalozba- tako ali drugace- saj se ga lahko prej proda, odda kot pa marsikatero podezelsko domovanje.
Tako da draga Phoebe ne razumem cemu tovrstni zolcni izlivi- ponudbe na trgu je dovolj, nedvomno se bo ustrezna nasla tudi za vas.Pa lep in konstruktiven dan
😉 Samo da si zadovoljen.
Jaz imam pač višje zahteve od stanovanja. A je to potem že po slovenskih standardih luksuz? :-)))))
Phoebe36
ja, to kar ti pričakuješ je po standardih investitorjev luksuz.
Glavarjevo rezidenco so oglaševali kot nevem kak luksuz pa to seveda ni. Pa saj tudi cena ni bila luksuzna.
Gre pa za na trg narejena stanovanja za Bežigradom (kar je drago), lepe tlorise (redkost), urejena okolica (sam poglejte kaj je v LJ naredil sklad), normalne gradbene materiale kot. npr. opeka (redko najdeš v LJ).
skratka solidna gradnja, solidna lokacija, solidna cena.
-> ko boste čez nekaj let spoznali kaj ste kupili…raje ne komentiram
ah ja – ce bi v Sloveniji zavist gorela……….
Jest ne vem zakaj se to šteje kot nadstandard. Sem pa nekaj časa nazaj prebral članek o zahtevah za nadstandard, ki pa so vseprej kot pa bližina mesta, vrtca, šole,… S tem da imaš pogled na sosedovo ženo in soseda, ki kaka:). Nadstandard: solidne cene–> tukaj nekaj ne štima. Raje bi kupil malo starejše(pa še zmeraj nadstandardno stanovanje), ki ne bi bilo kot škatlica od šibic. Jaz osebno bi se počutil tako utesnjenega in brezosebnega v takem stanovanju. Jaz rabim zelen gozd, tišino, soseda, ki me vpraša kako si kaj in mi pomaga, če kaj rabim in obratno. Vse to se lahko tudi dobi v Ljubljani. Samo tak nadstandard se pa prodaja po 5000€/m2. In se lahko opravičeno šteje kot nadstandard. To pa pravgotovo ne.
cist tko – v bistvu se strinjam. Ni noben nadstandard, je le solidna gradnja za sprejemljivo ceno. Sej vecina nas ne misli da se v LJ da kupit nadstandard za 2.500€ na kvadrat.
Kar se pa tiče gledanja soseda na stranišče – to pa že skor je nadstandard. Zato da svojega soseda iz lastnega stanovanja vidiš v njegovo kopalnico rabiš v kopalnici primerno veliko okno. E viš, tega pa glavarjeva rezidenca nima. 🙂
Aeryn Sun,
zanima me če ste kupili stanovanje na Glavarjevi oz. če ste bodoči sosed/soseda?
Upam, da niso….
mah.jong.
pa kaj je pravzaprav tvoj problem?
To da ti nisem všeč? Ja luba duša, saj ti meni tudi nisi, pa ne bevsknem vsakič ko te kdo omeni!
Te boli dejstvo da nekateri imajo in ti nimaš? Ker vsakič ko se oglasi kdo, ki si lahko privošči stanovanje dražje od 40 mio se oglasiš. Ker ti veš da je vse zanič, da so vsi idioti, vsi so glupi in vsi se pustijo nategovat ko elastika.
Pa kaj te tolko brigajo tuji problemi in zakaj ti je toliko do tega, da pokvariš drugim mala veselja?
Če nimaš kaj pozitivnega za napisat ali vsaj z dobrim namenom, potem se vsaj posusi ne oglasit!
Forum je zaprt za komentiranje.