Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Gledam, da se sto let stare hiše v centru LJ prodajajo po milion€ in več. Se splača tako staro hišo kupit?

Gledam, da se sto let stare hiše v centru LJ prodajajo po milion€ in več. Se splača tako staro hišo kupit?

So dejansko toliko vredne?

ne.

Yonix

seveda se splača, imajo dušo …

če imaš denar … KAR! … pa še malo več ga imej – denarja – .. prenova … da bo v stilu … 🙂

In ob prvem malo močnejšem potresu papa hiška za miljonček.
Če so solidno obnovljene in vzdrževane potem verjetno pride v poštev taka cena drugače pa verjetno ni ravno pametno kupiti razvaline, ki se bo vsak moment sesula. Najemi koga, ki se spozna na te reči ane kako naj mi vemo za katero nepremičnino gre in koliko se splača odšteti za njo.

paranormalni pojavi?

Nobena hiša , govorim o eno ali dvostanovanjski hiši ni vredna milijon € , tako v Lj. ali kjerkoli drugje, lahko je nova ali 100 let stara, cena je absurdna in močno pretirana.
V Rožni Dolini imaš kar nekaj takih hiš po milijon in tudi več, samo bedak bo dal toliko za hišo kjer ti sosed gleda v krožnik in kjer če prdneš to sliši tretji sosed.
Sem ljubljančan in mesto res dobro poznam, ni mi jasno zakaj ljudje tudi 5x preplačajo neko podrtijo na 500m2 zemlje zato da živijo v nobel soseski.

Isto so govorili za podrtije ob morju v Črni gori. Pa so se prodajale za tak denar. Prišli bogati Rusi in kupili. Nepremičnina je vredna toliko, kot je nekdo pripravljen dat zanjo. Če je to milijon, je vredna tudi milijon. Če se splača? Neumno vprašanje. Če kupec preceni, da se mu splača, se mu splača. Zakaj, ve pa on sam.

Ampak Rusom je dati milijon evrov tako kot nam dati 100 €. Zato sploh ne vprašajo za ceno, ker imajo več stotin miljonov € na razpolago.

Potresno so kar varne, če so zdaj stare okoli sto let, so bile zgrajene tik po ljubljanskem potresu, takrat so pazili na protipotresno gradnjo.

Drugače pa jaz tudi mislim, da nobena hiša v Lj. ni vredna milijon evrov. Eno ali dvostanovanjska že ne.

Hja, saj ne gre za vrednost samo. Gre za lokacijo, gre za možnost, da, če le-ta stoji recimo v centru, lahko v spodnjih prostorih lastnik odda ali odpre za trgovinsko, gostinsko ali kakšno drugo dejavnost. Če hiša stoji v elitni soseki, je lahko primerna za ambasado itd itd…pač, ne moreš gledat samo ceglov in strehe.

Tema je stanovanjska hiša in ne poslovno-stanovanjski objekt, poleg tega se vse trgovine selijo v trgovske centre, odajanje v gostinske namene je pogojeno s soglasjem sosedov, kar se pa ambasad tiče je sicer res, da so večina v centru ali bližnji okolici, samo te hiše so bile prodane, ko so bile cene še kolikor toliko normalne, danes za ta namen raje interesenti sami zidajo v okolici Lj.

Enkrat sem v Stari Ljubljani v eni taki “palači” rušil in na novo napelja napeljavo ….

Te stavbe se “naslanjajo” ena na drugo tako, da bi v primeru rušitve ene vmes nastopil učinek domin.

Tako, da je nakup vreden premisleka.

Moje mnenje je, da nikakor.

Pred časom je nekdo primerjal cene nepremičnin v Sloveniji in Ameriki in nalepil hišo, mislim, da za 180.000 eur pri nas in v Ameriki. Naša podrtija, notranjost za obnovo, v Ameriki pa zunaj in notri prestiž. Bi bila vesela, če bi še prilepil tisti link …

Cene so nerealne. Sicer pa se te hiše ne prodajo. Že leta visijo po raznih portalih za prodajo.
Če pa se, jih pa verjetno kupi kdo, ki mora oprati denar.
Kdo bi kupil nekaj, kjer težko normalno funkcionira in niti ne more z avtom do stanovanja?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close