Gledate Masterchef
rada gledam. In me ravno tako kot predhodnika navdušuje znanje letošnjih kandidatov. Pa všeč mi je, ker so si za začetek showa kot predstavitvene jedi izbrali “normalne” jedi, kar je lahko ideja za kuhanje doma ( pohorska omleta, rižota z gobami, mesno zelenjavna obara ipd.).
Tudi sami kandidati mi delujejo ok, ni nobenega vmes, ki bi že v startu mešal štrene in se samo promoviral…
tudi jaz512, 20.03.2024 ob 12:05
rada gledam. In me ravno tako kot predhodnika navdušuje znanje letošnjih kandidatov. Pa všeč mi je, ker so si za začetek showa kot predstavitvene jedi izbrali “normalne” jedi, kar je lahko ideja za kuhanje doma ( pohorska omleta, rižota z gobami, mesno zelenjavna obara ipd.).
Tudi sami kandidati mi delujejo ok, ni nobenega vmes, ki bi že v startu mešal štrene in se samo promoviral…
čakaj še malo, ogromno je takih..
Anonimno 7587, 20.03.2024 ob 12:39
Meni je pa všeč. ker ni več šimfanja (že lani ga ni bilo). Se spomnite kako je bilo odurno, tista sezona, ko je bila tista zukerpekarca (sploh pa ona) jw bila zaradi tega daleč najslabša. Zdaj so jim pa zgleda prepovedali
NE razumem ustvarjalcev, da niso že prej dvignili gostilniškega nivoja in se zgledovali po Avstralskem, ki je v neprimitivnosti svetlobna leta pred slo balkanom. Zgledovati se je potrebno po boljših, sprejeti odgovornost, napredovati. Bravo ekipa! Za letos bo, naslednje leto pa še višje (standarde). Pa tele žirante v šolo retorike in zapovedati obvezno branje, da ne bo več primitivnega gostilniškega cenenega žargona in opusa besed.
Betka749, 20.06.2024 ob 11:51
IN, da je vse ti en šou? Oni nastopajo, drugi kuhajo, oni samo malo pomesajo ali gredo s kosarico okoli. Mogoce znajo trije kuhat. Kako se vam da to gledat
Gre za to, da nekako “podoživiš” , si predstavljaš tiste okuse na svojih brbončicah – če je tako ti všeč, zadevo narediš sam tudi doma. Nekateri to okušamo lahko intenzivneje, globje, bolj predano, ker nam morda to nekaj pomeni, izkusiti nekaj dobrega, inovativnega, novega, še nepoznanega, drugim je pa pač brezveze. Enako kot brat dobro literaturo. Ali znat glasbeno ustvarjat, ali znat slikat, delat z drugimi materiali, jih oblikovat…
Pri taki kuhariji, predvsem kar se kombinacij okusov in izvedbe določenih tehnik za dosego fuzije okusov tiče, pa gre za preizkuse samega posameznika, koliko je zmožen preko svojih meja, koliko je kreativen, izviren, organiziran, discipliniran, umirjen glede stresa saj kuhajo na odmerjeni čas, – ker njihov glavni sovražnik in tekmec v tem tekmovanju je : čas.
Taka hrana, tako kuhanje je pač posebna umetnost – ni vsak talentiran za to – enako kot ne za pisanje proze, poezije, slikarske tehnike, niti glasbeno ustvarjanje. Tako kreativno kuhanje je umetnost. IN nekaterim nam je pač z razlogom tudi všeč.
PA saj to kuhanje niso svetovni presežki da ne bi en povprečen ljubitelj kuharije zmogel to pripraviti.
Končno so našli Mojmirja, nekoga z boljšo retoriko in besednim zakladom, unadva sta direkt iz štale z vzkliki, medmeti in globino komentarjev čeprav se vidi, da je slaščičar delal nekaj na tem kar je pohvalno.
Nivo je letos višji nikakor pa ni sprejemljivo poudarjanje mesa, mrcvarjenje goloba, hobotnice, celo kunca, možgane itd ipd. To je preživeto!! To prenese samo še balkan (s španci vred). Ni etično!!! To je down under po civilizacijski stopnji.
Kako prosim, 20.06.2024 ob 13:51
PA saj to kuhanje niso svetovni presežki da ne bi en povprečen ljubitelj kuharije zmogel to pripraviti.
Končno so našli Mojmirja, nekoga z boljšo retoriko in besednim zakladom, unadva sta direkt iz štale z vzkliki, medmeti in globino komentarjev čeprav se vidi, da je slaščičar delal nekaj na tem kar je pohvalno.
Nivo je letos višji nikakor pa ni sprejemljivo poudarjanje mesa, mrcvarjenje goloba, hobotnice, celo kunca, možgane itd ipd. To je preživeto!! To prenese samo še balkan (s španci vred). Ni etično!!! To je down under po civilizacijski stopnji.
Japajade… recepti so čist ok, saj menda veš, da so to amaterji, ne svetovni presežki? Kar se pa tiče mesa, tako je v reali. V vzporednem svetu velikih mest, woke agende in lgbt sranja pa je preseravanje na drugem nivoju ja. Ampak večini izven teh mehurčkov to prav nič ne paše a veš….