glejte…
Veš, kaj bom jaz danes pripravila? Suho juho z rižem (kakšna suha juha je, najbrž kot prebivalec KR veš, kajne?), potem bom poleg suhega mesa narezala na krožnik surovo čebulo, jo posolila in se je najedla.Obožujem namreč surovo čebulo, žal pa jo lahko jem le, kadar sem dva dni doma !!! Poleg bo še hren,jasno, pa krompirjeva solata z veliko čebule in dvemi vmešanimi kuhanimi jajci, pa tudi regrat bo, za tiste, ki krompirjeve solate ne jedo prav radi. Regrat bo pa z ocvirki (pancetnimi !), pa z jajčki in dvema vročima krompirjema. To bo za danes vse, je še jutri en dan !!!
Jutri pa bo goveja juha, čisto malo, z vlivanci, pa pražen krompir s kančkom rdeče paprike, pa pečeno puranje stegno, pa regrat, jasno !!!! Če pa ne bo kromprija, bodo pa skutni cmoki, o tem se bomo še odločili. Jaz imam krompir tako rada, da bi lahko bil od jutra do večera poleg vsake reči, drugi imajo pa radi tudi kaj drugega. Če torej ne bo kromprija, bodo lahko skutni cmoki, ali pa bo dušen riž. Neka že bo!
Sladica ? Potica !
Fulla si normalen. To naj bi bilo to. Kaj pa v primeru, da bi ti imel taščo od hudiča rad rad, pa ti ne dovoli imeti je rad ???? Kako bi se pa obnašal v tem primeru?
Če bi se npr. jaz narisala with my family na vratih tašče, bi bila deležna “nebeško lepega in nežnega nasmeha” v soglasju in enoglasju pozdrava “Ooooooooooo, kako ste, lepo da vas vidim, nasvidenje !!!”
A sem jest potemtakem normalna, ker bi rada imela rada taščo?
Tudi jaz sem imela rada svojo “prvo” taščo. Je bila res najboljša in najprijetnejša in ženska, ki si jo moral ceniti in spoštovati, hotel to ali ne. A taka je bila, žal, le tašča. In še dandanes me nanjo veže čudovito lep spomin. Moja starejša hči ima tudi del njenega karakterja in ponosna sem na to. Ja, sprevržko, dokaj normalen si za te čase. Vendar naj te spomnim še na nakej. Vedno so se fantje – eh, se pardonjeram, možje veliko bolje razumevali s svojimi taščami, kot s se razumevale s svojimi taščami žene, priženjene gospe. To je dejstvo. To sem izkusila na lastni koži. V goli skrbi in bojazni, da bi jih ne imeli radi, se tašče do možov obnašajo zelo “materinsko”, nežno, vse jim nudijo, kdaj pa kdaj se zgodi, da morda lastna hči začuti, da ima mati raje moža, kot njo. Vendar naj te opozorim na to, da je to zgolj …. tista močna želja po ugajanju, po sprejemljvosti, po tem, da bi bila povsod … na tistem mestu, kjer si tako zelo želi biti!!!