Glejte ta seksizem v Koranu
Eto n1 pise kao za avganistansko literaturo.
Eto nemc jutri objavi u medije o vasih knjigah. Da kaj to vi dajete za čtivo, kaj se greste, kaj mislite…
Kaj bi si mislili?🤣
Kakšni odvratni ljudje. Glupi. Prizadeti. Kaj msili on…
No to ste vi.
Ja. Odvratni ljudje. Puj koji karakteri. In tocno se ujema vas opis. Cistslucajno ste neverniki.
In ti meni napredno?🤣
Ti meni razvito🤣
Napredno u cem? Nazadovanju.🤣
Vi ste sam za u štalo.
Ti s tem spadaš u visji sloj?
Eto nocem ga izpostavljat. Ni mi odgovoril uporabnik.
A mi skusas rect da ti boljse poznas pravila bontona, obnasanja, spodobnega od windsor druzine?
To mi skusas rečt?
I za njih ste stoka ki spada u hlev. Tam vi morate spat. Tam bi vam žimnice postavili.
Haha891, 20.11.2024 ob 18:00
Citat iz Biblije: “Žena naj se v tišini uči s popolno vdanostjo. Ne dovolim pa, da bi ženska učila ali imela oblast nad moškim, marveč naj bo tiho.”
Obe veri sta nagnusni
Ne vem, če sta obe religiji ravno nagnusni. Ampak sta pa obe seksistični, tu ni dvoma. Bil je pač moški svet takrat. In marsikje je še.
ste videli to, 20.11.2024 ob 17:54
Ste videli ta seksizem v Koranu? Ni čudno, da ženske tam niso enakovredne:
Vsaka ženska pa, ki moli ali prerokuje z odkrito glavo, dela sramoto svoji glavi, ker je to isto, kakor če bi bila ostrižena. Če se namreč ženska ne pokriva, naj se še ostriže! Če je pa za žensko sramotno, da bi se ostrigla ali obrila, naj se pokriva. Moškemu ni treba, da bi si glavo pokrival, ker je podoba in odsev Boga. Ženska pa je odsev moškega. Ni namreč moški iz ženske, ampak ženska iz moškega, in ni bil moški ustvarjen zaradi ženske, temveč ženska zaradi moškega
Se vam zdi to dopustno?
si ženska?
kaj sploh imaš za govoriti?
biblija pravi, da bodi tiho, pusti lase pri miru, ne nosi nakita
1 Timoteju
Vsekakor hočem, naj možje povsod molijo in vzdigujejo svete roke brez jeze in razpravljanja. 9 Tako naj ravnajo tudi ženske, in sicer v urejeni obleki. Zaljšajo naj se s sramežljivostjo in razumnostjo. Ne s spletanjem las in z zlatnino, ne z biseri ali dragoceno obleko, 10 ampak z dobrimi deli, kakor se spodobi ženskam, ki javno izpovedujejo svoje strahospoštovanje do Boga. 11 Ženska naj se da poučiti tiho in z vso vdanostjo. 12 Ne dovolim pa, da bi ženska poučevala, tudi ne, da bi gospodovala nad moškim. Tiho naj bo.
pa lase si postriži, ali pa si glavo pokrij
Korinčanom
Vsaka ženska pa, ki moli ali prerokuje z odkrito glavo, dela sramoto svoji glavi, ker je to prav tako, kakor če bi bila ostrižena. 6 Če se namreč ženska ne pokriva, naj se še striže! Če pa je za žensko sramotno, da bi se strigla ali brila, naj se pokriva.
če se že gremo, katera religija je bolj glupa, je oboje tam tam skup
In spet lahko pride en neizobrazen socialc in očerupa perje z vas. Mislim da pobijem te vaše argumente… ampak ne bom. Grem spat.
Lahko pa odgovorite to…
Imate npr sinove… in njemu ta njegova govori da sprejme kukavicje jajce… bodo srecni…
Kaj bi ji rekle?
Jaaaa. Pridobi oblast nad njim. Superiorneje je to kar govoris. Po tvoje treba bit. On tebe pametnejso naj poslusa…
Al bi rekle mars tamo u cosak umukni prekini zaveži in molči tam u tišini.
Para Bellum, 20.11.2024 ob 20:09
Ne vem, če sta obe religiji ravno nagnusni. Ampak sta pa obe seksistični, tu ni dvoma. Bil je pač moški svet takrat. In marsikje je še.
Res me zanima kako bi bil zgrajen svet kjer ni nic kar smo ustvarili do danes in bi obstajale samo zenske?
Kaksen svet-sistem bi zgradile?
Bi rekle sinu “ona naj ima oblast… delajte kot ona reče” ona to boljse kolovodi.
Sfukate ve vse. Nema bereketa.
Eksperiment ste. Sej se vidi po vas samih. Same se odlocate. Nema moskega. Šta češ, đe češ, kad češ, skim ces, sa kolko ces…
🤪
I ti da vodis? Aj što ti upropasti sebe. Al ti upropasti mene. 🤣😝