Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Glicerin rabim

Glicerin rabim

Dvomim da je torta v obliki moškega spolnega organa v Sparu 7€.
Taksista pa zato, da ne bom zafarbala, ko jo bom prevzela. 😀
Kot sem rekla, jo potrebujem za dekliščino.[/quote]

A na dekliscino ti ne bo nerodno prinest? 🙂
Koliko si ti stara? Pravzaprav koliko zrela? :)))[/quote]

Ne, ker smo se tako zmenili. Nerodno je stari teti v slaščičarni razlagat, da naj speče torto v obliki tiča. Do sedaj sem bila v 3 slaščičarnah. V vseh treh sem videla obilne gospe v zgodnjih 50ih, zdaj pa ti njej to razloži. V zgodnjih 20ih sem. Zrela? To je relativno. Kaj pa ti? Zrela mislim.

A na dekliscino ti ne bo nerodno prinest? 🙂
Koliko si ti stara? Pravzaprav koliko zrela? :)))[/quote]

Ne, ker smo se tako zmenili. Nerodno je stari teti v slaščičarni razlagat, da naj speče torto v obliki tiča. Do sedaj sem bila v 3 slaščičarnah. V vseh treh sem videla obilne gospe v zgodnjih 50ih, zdaj pa ti njej to razloži. V zgodnjih 20ih sem. Zrela? To je relativno. Kaj pa ti? Zrela mislim.[/quote]

Imas prav, starejse znajo ful obsojat, se zgrazat. Se spomnim ko sem pred leti kupila kondome v Mercatoru in mi jih je na blagajni kar vrgla (kot da niso blago), zraven pa se nekaj namrgodila, zavila z ocmi.
Zrela? Trudim se biti, sem pa vsekakor na vcasih precej otrocja in ne zelim tega izgubiti, lej da tudi ti ne 🙂

@ maynapink:
Sama sem to tičino z glicerinom delala 3x. Potem sem našla recept za tičino iz munchmallow bonbončkov in je veliiiiiko enostavnejši, hitrejši in cenejši za naredit, pa zelo lepo se ga da oblikovat.

Namesto nekaterih barv lahko uporabiš druge penaste barvne bonbone (obvezno penaste, NE ŽELE!!!): za močno rozo zraven stopiš od Haribo bonbone jagode (imajo obliko jagod), za rumeno lahko uporabiš od Haribo penaste medvedke (tiste, kjer so pakirani prav penasti, ne žele, in so v vrečki samo rozi in rumeni medvedki), če pa želiš nežno rozo, zopet vzameš od penastih medvedkov taroze.
Modro in zeleno ali druge barve pa barvaš z jedilnimi, s tem, da dodaš barvo, ko so munchmallow penice stopljene in preden dodaš sladkor v prahu.
Najboljše penice za tičino pa so ene, ki jih v Lidlu prodajajo (slučajno sem jih tam videla in sprobala, pa so boljše, kot od Haribo, poleg tega pa dobiš iz teh penic še čisto rozo in čisto belo, saj so pakirane v rozi in beli barvi. Haribove penice so pisane, zato dobiš ven tako beige – kožno barvo).
Aja, saj rabiš kožno :))) Potem bodo pa Haribo penice tudi fajn…

Vzameš torej penice, jih poškropiš z vodo (za recimo čajno žličko vode), daš v mikrovalovko in greješ, dokler fajn ne narastejo. Ko vzameš ven, dodaš morebitne barve. Nato dodaš sladkor v prahu in mešaš, mešaš, mešaš in po potrebi še dodajaš sladki prah. Vendar ga raje dodajaj sproti, saj masa ne sme biti pretrda. Sama masa pa mora biti takšna, da se ti strašno lepi na žlico in na prste, a je vseeno kar čvrsta – manj kot plastelin. Nato maso nekako spraviš na folijo in pustiš v temi na sobni temperaturi odležati cca. 24 ur (no, vsaj čez noč). Maso nato valjaš in oblikuješ kot plastelin, a potrebuješ veliko sladkega prahu, da se ti ne lepi (kot bi valjala testo na moki).
Masa se hitro suši, zato mora biti pred in med delom hermetično zavita v folijo, če je ne potrebuješ. Je pa fajn, da se tudi okraski hitro sušijo.
Preden daš na torto, moraš torto premazati z nečim, saj voda iz namočenega biskvita/smetana topita okras. Namažeš lahko z nutelo, marmelado, maslom z dodanim sladkorjem…
Okraske med seboj lepiš tako, da jih rahlo ovlažiš.

Zanimivo. Zdaj je šla cela debata o glicerinu k vragu, ker bom res poskusila s penicami, da ne bo treba še barve kupovat in mešat v kožno.
Hvala za nasvet. Zdaj pa držite pesti, da tič dobro uspe. 😀

M., če nas že na tortico ne povabiš, jo vsaj pofotkaj + objavi, da si bomo vsaj oči napasle 🙂

Ja Maynapink, daj fotko gor.

Kaj boš tortico delala po spominu ali pa imaš kakšen model oz. slikco?

_________________ [sub]Življenje je prekratko, da bi ga jemali resno[/sub]

Mislim da bi rada naredila homemade e-liqid za VEJPAT!!!
Am I right? 😉

New Report

Close