GLINEK
Spoštovani gospod Rigler,
Sem mama dveh šoloobveznih otrok, ki vsak dan hodita po stranski cesti Glinek-Klanec-Škofljica v šolo (tako kot tudi mnogo drugih otrok). Lahko si predstavljate, da vsak dan trepetam, ali bosta prišla srečno v šolo in domov ali ne.
Ta cestica je namreč predvsem v jutranjih urah polna avtomobilov, ki vozijo čisto prehitro. Vsem se mudi, vsi bi radi prehiteli kolono, ki se vije po regionalni cesti od Pijave Gorice do Škofljice. Avtomobili dosegajo čisto previsoke hitrosti.
Priznam, da se je v občini Škofljica se je za varnost otrok naredilo že kar precej, zato mislim, da bi lahko s skbjo za varnost naših malčkov nadaljevali tudi na zgoraj omenjeni relaciji. Izdelava pločnika bi bila namreč zelo dobrodošla rešitev.
Zanima me kakšna so vaša stališča in ali lahko pričakujemo v bližnji prihodnosti pločnik.
Lep pozdrav,
Mami
Pozdrav!
Tu še ena mama. Pri nas so že pločniki, pa se vseeno tresem ko gre otrok v šolo, avtomobili šibajo, otroci se morda igrajo, bojim se da se spozabijo, kaj če takrat kakšen avto pripelje preblizu, ne ne bo se zgodilo.
Otroku želim zaupati, mu omogočiti samostojnost, zato potrebuje varnost, ki jo jaz kot starš ne morem zagotoviti, zato se obračamo na vas župan, da ukrenete, kar je v vaši moči, da bi čimprej to reko avtomobilov usmerili na avtocestni obroč. Seveda vas prosimo, da nam očuvate naravo zaradi katere smo radi tu.
Lep pozdrav Jožica