gliste
Na temle forumu sem šele nekaj časa, a v tem času nisem zasledila mojega problema (hčerinega).
Lepo bi vas prosila, če mi lahko odgovorite na nekatera vprašanja:
– a je vaš otrok že imel gliste
– kako ste to ugotovile
– kako poteka zdravljenje
Namreč naša pupa (stara je 4 leta) zadnjih par dni jamra, da jo boli trebušček, pa nejevoljna je, neješča, na momente dobre volje, na momente pa kot da bo zbolela. Včeraj popoldne je bila slaba, ponoči je kar žarela, danes zjutraj pa skoraj da ni vročine.
Pa kličem vzgojiteljico, da ji povem, da gremo k zdravniku in ji opišem težave, pa pravi, da naj vprašamo, da če niso mogoče to gliste. (občasna vročina, občasne bolečine v trebuščku,…)
Če ima katera kakršenkoli odgovor, prosim, če mi napiše. Hvala
Draga mama.
Pri nas smo imeli gliste, ko je bila tavelika prav teh let, kot vaša. Znaki: Zadah iz ust, vetrovi in boleč trebušček. Moj nasvet je, da se dete pokaka v kahlico, ti si pa dodobra oglej blato. Glistice boš sigurno opazila: bele, micene in migetajo.
Pa ni nič hudega. Pokličeš k zdravnici, poveš, da si odkrila gliste in dobiš sirup, ki gliste prežene takoj! otrok sirup spije, po dveh kakanjih glist ne bo več. Pa srečno.
Mi imamo gliste vsaj enkrat na leto, ker je mala prava packa in še cele dneve preživi v pesku. Ja srbeča ritka je zagotovo eden od znakov, sirup ji bo hitro pomagal. Drugače so pa to podančice in jih s prostim očesom ne vidimo, je pa najhujše za otroka zvečer, ko te glistice ležejo ličinke v nožnico in to je vzrok za srbenje. Tako mi je razložila naša prediatrinja in upam, da sem vam kaj pomagala. Niso pa nevarne, samo neprijetne!