Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek glivice na ličku – ali je možno

glivice na ličku – ali je možno

Punce, povejte mi, ali je možno, da dobi otrok glivice po ličkih. Namreč ima take pikčaste izpuščaje že en mesec (dve leti star), pred tem je imel na spolovilu, pa smo mu z Daktarinom uspeli zaustaviti. Zdaj pa z nobeno kremo ti izpuščajčki ne gredo dol. Je pa drugače v vrtcu.

Ali je kdo imel od vaših kaj takega?

Pozdrav.Pred nekaj dnevi sem spraševala,kako poteka odščip in takrat si mi odgovorila.Prosila bi te,če pošlješ mail,ker mi roji po glavi še veliko vprašanj in mislim, da si prava oseba za to.Prosim.

No ja, pod mojo temo tole ravno ne spada.:)))

Naš sin ima okrog ust rdeče drobne izpuščaje-kot mozoljčki; pikice. Smo bili že pri zdravniku in nam je dala daktarin, vendar ne pomaga skoraj nič. Je rekla, da je glivičnega obolenja in da je to dobil zaradi inhalacij. Imamo inhalacije zaradi dihanja (1 vpih na dan- flexotide). Sami smo preizkusili bivacyn in nam je veliko bolj pomagal kot daktarin. Si pa ne upam mazati več kot en teden, kot piše v navodilih. No, sredi aprila imamo sistematski, pa se bom takrat še enkrat posvetovala zaradi teh pikic okrog ust, ki so že skoraj lišaji.

Pozabila napisati. Star je 3 leta.

Hvala, samo naš nima okrog ust, so bolj na sredi ličk. Verjetno ne bodo glivice, ker glivice so najbrž ob sluznici. Hvala vseeno. Res ne vem več kako jih odpraviti. Poskusila sem z Lipokremo, Bepantenom še dvema drugima maziloma, pa nič.

MOj je star 15 mesecev in ima nonstop pikice po ličkih. Enkrat jih je mel tudi po ritki in v okolici lulčka, pa je pomagal Canesten. Po obrazu si ga pa ne upam kar tako mazat. Sam zaradi teh pikic pa ga ne bom vozila k pediatru, ker je dosedaj še vedno zbolel, ko je šel v posvetovalnico. Zdej razmišljam, da bi ga peljala, ker je začel kašljat – enako kot jst, ko sem bla majhna in sem mela alergijo (ko ene vrste astma). Če bi ga dali na alergološke teste- sumim, da so tud pikice povezane z alrgijo.

tud meni so se kot zanalašč pojavle male zoprne pikice, prve dva dni je zgledalo kot mini mini mozolji (oz ni se jih dalo videt-samo čutla se pikice), potem se je pa razbohotlo na velike rdeče pike kot da bi mela mozolje.. v enih pikicah je bla “voda”, v drugih gnojno, v tretjih pa nič.. baje sem alergična na mraz. dobila neko kremo z žveplom (ker izsuši)-dermatologinja je sama napisala sestavine, v lekarni so mi pa potem naredl kremco.. in deluje. Zginlo v parih dneh..

kar hočem povedat, pejt k dr. in povej situacijo, mogoče pa potrebuješ napotnico za dermatologa, če ni kaj običajnega..

aja, meni se je pojavlo na obrazu-na licu spodaj pri robu čeljusti.”med podbradkom in licem”-ampak samo na robu in samo na eni strani obraza..

New Report

Close