Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Glivice na nohtih

Glivice na nohtih

Že par let se mi na obeh nohtih na nožnih palcih pojavlja 2-3 mm gnojna tekočina- zelo neprijetnega vonja. Tam kjer je noht obolel se mi ne dotika kože, tako, da si ta predel lahko s pilico očistim, a to nič ne pomaga, saj gnoj ne izgine (le poleti je za malenkost bolje). Poznate morda kakšno mazilo oz.preparat, ki bi tako obolenje pozdravilo? Hvala!

Mislim, da bi bilo bolje, če bi obiskala zdravnika, dal ti bo mazilo ( mogoče Canesten?) in tabletke za pojest, da bo od znotraj delovalo na noht, je pa to kar dolgotrajeno zdravljenje.
Upam, da sem kaj pomagala, branka

Zelo učinkovito je olje grenivkinih pečk. Dobiš ga v vsaki lekarni pod imenom Grenifit.
Zelo pomaga pri glivicah tudi olje čajevca.

Hvala ! Bom probala z olji, ker tablet za zdravljenje ne uporabljam.

LAMISIL mazilo v lekarni brez recepta. Učinkovito, a moraš vztrajno mazati 2-3x na dan, več mesecev. Obilo vztrajnosti in uspeha, anazala je pisal/pisala:
>
> Hvala ! Bom probala z olji, ker tablet za zdravljenje ne
> uporabljam.

Obstaja tudi poseben lak za nohte (ker nisem doma, ne vem naziva), ki se ga uporablja zelo enostavno: 1X na teden si s priloženo pilico noht po površini popiliš, ga nato očistiš s priloženo krpico z alkoholom in namažeš z lakom in počakaš, da se posuši. Dobi se ga v lekarni brez recepta, stane nekaj čez 5. 000 SIT in zanesljivo pomaga. (Tudi če ti ga predpiše zdravnik, moraš plačat, je na negativni listi). Vedeti pa moraš, da je zdravljenje dolgotrajno, ker nohti na nogah počasi rastejo. Sama sem pravkar zaključila zdravljenje nohtov, okuženih približno 0,5 cm, trajalo pa je od septembra.Kakšni canesteni, daktarini meni niso pomagali, ker krema oz. tekočina ne prodre pod noht oziroma jo moraš mazati vsak dan. Lak je pa zelo enostaven.
Veliko uspehov.

New Report

Close