“glivicna(candida) okuzba noznice”
Kaj naredite ko jo dobite, baje je to zelo pogost pojav pri zenskah, nekatere imajo to ze kar kronicno in za zdravljenje nam predpisejo ponavadi Canasten kremo ali svecke.Kaj pa domaca zdravila, baje pomaga cesen, jogurt, ste ze slisale za to, ali celo uporabile. Znaki so, rdece spolovilo, mejhne rdece pikice, spolovilo pece srbi, vonja ni, je le obcasen sirkast izcedek bele barve..a brez vonja, kot povecan beli tok, to je znak za glivicno okuzbo noznice z Candido.
Moski ponavadi nimajo teh tezav, edino ce jim imunski sistem oslabi, potem se baje lahko med spolnimi odnosi nalezejo se oni.
Kaksne so vase izkusnje s to okuzbo?
p.s. Razlogi za taksno okuzbo so najpogosteje dnevni vlozki,ker koza ne diha, postane vlazno, vlaga pa je raj za to bakterijo, nepravilna prehrana, agresivna mila, oslabljen imunski sistem, pomankanje zeleza,antibioticno zdravljenje… .Skratka ko se v noznici porusi ravnovesje se zgodi ponavadi ta okuzba.
jaz uporabljam justovo eterično olje t3 in isto kremo, umovam se z njihovim deo intimom in s temi stvarmi sem odprvila gljivice, sedaj pa to smo še vzdržujem, takoj ko se pojavi dam kapljico eteričnega olja na vložek in čez dva dni mi je že dobro. poskusi
Vzrok za okužbo ziher niso dnevni vložki, ker v njih ni glivic, da bi se lahko okužila. Je pa res, da je na “zaprtem” vlažnem mestu boljše okolje za razvoj glivic, ki so v malem številu vedno prisotne. Iz istega razloga je bombažno perilo boljše kot sintetično. Ampak to vse skupaj ni to. Najpogosteje jih stakneš v kakem kopališču, od partnerja, tudi doma preko brisač je možno… “Napadejo” rade tudi po jemanju antibiotikov, prehrana pa lahko stvar do neke mere poslabša ali popravi, ni pa vzrok.
Svečke, krema, redno, mislim, da tri tedne, čeprav navidez ni več znakov. In predvsem: tudi partner! Obvezno, čeprav “njemu nič ni”, ker te sicer vsakokrat znova okuži.
Lahko si pomagaš tudi s kakim zeliščnim oljem ali kremo, ampak z ničemer pretiravat, tudi z uporabo mila ne, ker lahko vse skupaj poslabšaš.
Pojdi v lekarno, kupi extrakt grenivkih pešk. Nato si naredi vodno kopel, dodaj nekaj kapljic….glivice bodo izginile. Vsaj enkrat na dan si naredi to kopel, nato pa enkrat tedensko.
vsak dan pojej jogurt, ki ima laktobacile noter…bifidus…..LCA….pomaga, preverjeno…..tudi kot preventiva…
Je možno,da se glivična vnetja ponavljajo zaradi kont. tabletk?Se mi zdi,da bi pri meni to lahko bil vzrok,nisem pa prepričana.
In kje se lahko kupi to eterično olje?
Najbolje je če goutaš spermo in to na 8ur.
Čez 14 dni bo minilo!!!!
Jaz sem to probala in to delam še danes in povem ti ni več glivic!!!
jaz ga kupujem od svetovalke za izdelke justa, ima tel. št. 041 446 807
zelo pomaga tudi kopel iz čaja hrastovega lubja, ki se dobi v lekarni. Naredi si čaj po navodilu, je rdeče barve. Nalije si ga v lavor, se v lavor vsede in kaj malega prebere, da čas hitreje mine (ca. 15 min). Jaz sem ponovila 2 večera zapored in sem e brez vsakrnih teav.
Forum je zaprt za komentiranje.