Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Globa iz Italije

Globa iz Italije

Ti lahko svetujem iz prve roke.
Delam v odvetniški pisarni in smo imeli nekaj takih primerov.
Ti si dobila kazen in obvestilo s strani njihove policije. Če se temu ne odzoveš bo njihova policija vse predala Italijanski davčni upravi (Agenzia delle Entrate.Po novem Agenzia Entrate Riscossioni). Oni pa bodo, preko meddržavnih pogodb, predali Slovenskemu FURS-u,kateri ti bo poslal obvestilo. Če še takrat ne bo odgovora,bodo začeli z izterjavo.
Ampak pazi,ker znesek izterjave bo veliko večji od teh začetnih 83 Evrov.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6730, 05.02.2022 ob 11:26

ogphšćfd, 05.02.2022 ob 11:13

SonceMorje, 05.02.2022 ob 10:51

Kaj ti ni jasno?? Zenska je sama priznala,da je vozila v coni za pesce!
Vozi v Lj ali drugje v coni za pesce……a ne bos dobil kazni?

Če bi se to zgodilo v Sloveniji in bi jo dobil policist in bi videl, da je zmedena turistka, ji prav zagotovo ne bi napisal kazni, ampak bi ji izrekel opomin. Pisanje kazni turistom je idiotsko, sploh če ni namerno, če je peš cona nova in s počasno vožnjo ni nikogar ogrožala.

AHAHAH

Kot PRVO so v pes conah RADARJi in ti slikco lepo posljejo domov!

Kor DRUGO..a da policaj ne bi napisal kazni? :)))) Meni so dali kazen za prehitro voznjo (21 km/h vec) ko sem peljal oceta na URGENCO!!!!!!!!

Nepismen? ZMEDENA TURISTKA. Turistom povsod popuščajo in prav je tako, dokler ne gre za vožnjo pod vplivom in divjanje po cestah. Ne pa da jih lupijo.

Anonimno 6730, 05.02.2022 ob 11:29

ogphšćfd, 05.02.2022 ob 11:16

Anonimno 10516, 05.02.2022 ob 10:47

” Kot da kar naenkrat ne znamo več vozit.”

Ne kar naenkrat; od VEDNO!

P.s. sluzbeno grem s avtom v Italijo (cel sever in del srednje) prakticno vsaki dan. NIKOLI dobil niti ene kazni.Zakaj? Ker spostujem predpise. Enostavno.

P.s. NI res,da so za kazni pooblasceni privatniki. To ima vse lokalna policija (bivsi vigili urbani). 1 sedi.

Cvek zate, butelj. S temi kaznimi še kako služijo privatniki.

A določeni problemi in nejasnosti so ostali. Nekateri pravniki so denimo mnenja, da s pravno podlago, ki naj bi omogočala izterjavo prometnih kazni s strani zasebnih koncesionarjev (agencij in drugih), ni vse v redu, še posebej ne iz vidika evropskih smernic. Nekateri pravniki so prepričani, da zasebna podjetja, ki so pooblaščena za izterjavo prometnih kazni, kršijo zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov in telekomunikacij. Njihovi argumenti so pogosto na mestu.

CEsa ne razumes??

V Italiji privatniki NIMAJO koncesij za kazni!! Imajo koncesije samo za avtovleke,itd.
To je v eklsuzivni pristojnosti policije!! Lokalne,dezelne in drzavne!!
Tudi kazen ki jo je ona dobile,je NI dobila od kaksnega privatnika,temvec od lokalne POLICIJE!!

Bo slo?

Človek, kaj tebi ni jasno? Ja, policija napiše kazen – da kazen izterja, pa uporabi outsourcing, torej zasebno podjetje. In je tako težak miselni preskok, da je lokalna policija v navezi s temi podjetji, jim gre na roko, postavlja pasti turistom? Več kazni  – več denarja za ta podjetja in malo je verjetno podmazana tudi policija. Win-win za oboje – ergo inflacija kazni. Ta primer je mogoče jasen, večinoma pa ljudje pojma nimajo, za kaj so dobili kazen.

ogphšćfd, 05.02.2022 ob 11:49

Nepismen? ZMEDENA TURISTKA. Turistom povsod popuščajo in prav je tako, dokler ne gre za vožnjo pod vplivom in divjanje po cestah. Ne pa da jih lupijo.

Morda povsod a sigurno ne v Sloveniji. Sama sem pred enimi 20 dnevi bila prica kako so policaji oglobili star par iz Nemcije ko se je peljal skozi Slovensko ul v Lj. Za njima s sireno,kot da sta oropala kaksno banko!! Vstavili so avto in “napadli”. Mozak za volanom pa star sigurno cez 70.

Ti prevec zaupas/verjames Slovenski policiji.  So tudi izjeme a teh je zelo,zelo,zelo malo.

“pa uporabi outsourcing, torej zasebno podjetje.”

Ne v Italiji. Izterja samo lahko drzavna Agenzia delle Entrate. Bivsa Equitalia.

Tako,da se zelo motis.

Lp iz Trsta.

ogphšćfd, 05.02.2022 ob 11:52

Človek, kaj tebi ni jasno? Ja, policija napiše kazen – da kazen izterja, pa uporabi outsourcing, torej zasebno podjetje. In je tako težak miselni preskok, da je lokalna policija v navezi s temi podjetji, jim gre na roko, postavlja pasti turistom? Več kazni  – več denarja za ta podjetja in malo je verjetno podmazana tudi policija. Win-win za oboje – ergo inflacija kazni. Ta primer je mogoče jasen, večinoma pa ljudje pojma nimajo, za kaj so dobili kazen.

Meni pa povej kje je kaka taka past, grem takoj na street view pogledat kako se po tvoje ne vidi znaka 😀

Seveda ne pišejo kazni privatniki – saj tega ni nihče trdil. Ni pa naključje, da so italijanske ceste na določenem območju po novem v celoti pod kamerami, da so postavljeni znaki, ki jih tujci ne razumejo. Zgodb je na netu na tisoče – niti slučajno samo iz Slovenije.

To je tako, kot bi v Sloveniji naredili prekršek, položnico pa dobili od Snežič % Co.  Seveda bi bilo podjetju v interesu, da zasluži čim več.

Točno veš kdaj in kako si prekršek naredila. Torej?

Ah ja, ti si ženska in vso pamet si vpregla v izogib plačila, še na forum si se spravila.

Plačaj in plačilo vzemi kot vzgojo in ne kazen, pozabi in mirno spi naprej.

Ah ja, ti si ženska in boš zadevo mrcvarila naprej, naj stane kolikor hoče.

“To je tako, kot bi v Sloveniji naredili prekršek, položnico pa dobili od Snežič % Co.  Seveda bi bilo podjetju v interesu, da zasluži čim več.”

Saj ti pravim. Tukaj v Ital, kazen poslje lahko samo policija in izterja lahko SAMO drzavni davcni urad. Noben Snezic ali drugi privatnik.Tega tukaj NI! Ti stalno trdis,da tukaj kazni izerjajo privatniki. Ni tako.

“da so postavljeni znaki, ki jih tujci ne razumejo.”

:)) Znaki so in morajo biti po EU standardih. Ce pa kdo znakov ne razume,mu je treba vset voznisko in ga poslat nazaj v avtosolo!

Lp iz Trsta

Zamejec, 05.02.2022 ob 11:57

“pa uporabi outsourcing, torej zasebno podjetje.”

Ne v Italiji. Izterja samo lahko drzavna Agenzia delle Entrate. Bivsa Equitalia.

Tako,da se zelo motis.

Lp iz Trsta.

Za Italijane mogoče. Za tujce pač ne. Kazni izdaja kar lepo European municipality outsourcing.

I’m italian and NIVI is actually a private company that has a division that provides services to the town councils (E.M.O. –> European Municipality Outsourcing): one of this services is the notification of the fines to foreign people.

ogphšćfd, 05.02.2022 ob 12:01

Seveda ne pišejo kazni privatniki – saj tega ni nihče trdil. Ni pa naključje, da so italijanske ceste na določenem območju po novem v celoti pod kamerami, da so postavljeni znaki, ki jih tujci ne razumejo. Zgodb je na netu na tisoče – niti slučajno samo iz Slovenije.

To je tako, kot bi v Sloveniji naredili prekršek, položnico pa dobili od Snežič % Co.  Seveda bi bilo podjetju v interesu, da zasluži čim več.

Ja če jih je na tisoče, potem pa ne bo problem pokazati eno tako lokacijo s čudnim znakom, kajneda?

Zamejec, 05.02.2022 ob 12:06

“To je tako, kot bi v Sloveniji naredili prekršek, položnico pa dobili od Snežič % Co.  Seveda bi bilo podjetju v interesu, da zasluži čim več.”

Saj ti pravim. Tukaj v Ital, kazen poslje lahko samo policija in izterja lahko SAMO drzavni davcni urad. Noben Snezic ali drugi privatnik.Tega tukaj NI! Ti stalno trdis,da tukaj kazni izerjajo privatniki. Ni tako.

“da so postavljeni znaki, ki jih tujci ne razumejo.”

:)) Znaki so in morajo biti po EU standardih. Ce pa kdo znakov ne razume,mu je treba vset voznisko in ga poslat nazaj v avtosolo!

Lp iz Trsta

Ne govori o stvareh, ki jih ne poznaš. Italija ne tretira enako ljudi, živijo v Italiji in turiste. Že ves čas govorim, da je sistem narejen za LUPLJENJE TURISTOV.

Samo en primer zavajanja, zaradi katerega je na tisoče turistov plačalo kazen v Firencah. Ker so navede zapeljali v cono ZTL, hotel pa njihovih avtomobilov ni prijavil policiji, da bi dobili to dovoljenje. Kdo od vas bi to vedel? Če vas hotel ne bi obvestil?

A na tisoče, 05.02.2022 ob 12:08

Ja če jih je na tisoče, potem pa ne bo problem pokazati eno tako lokacijo s čudnim znakom, kajneda?

Najdi si jih sam – zgodb je na tisoče. Samo vtipkaj ITALY – FINE – OUTSORCING. Kot že povedano, ena od fint so te cone, po katerih se kao ne smeš vozit, če avta ni v bazi.

Meni so pred leti poslali kazen za vožnjo brez nekakšne dovolilnice po neki navadni mestni cesti v Pisi. Ni šlo za napačno parkiranje, prehitro vožnjo, karkoli, ampak nek prekršek, ki ti sploh ni jasen. Voziš normalno v mestnem prometu kot vsa ostala vozila pred in za tabo, čez nekaj mesecev pa kazen, ker za neko ulico nisi imel nekega posebnega občinskega dovoljenja, ali kaj.

Zdaj si pa predstavljam tele privoščljive “pravičnike”, kako bi tukaj piz.dili, če bi se Jankovič spomnil take dovolilnice za določene ulice v Ljubljani, dal na vstopu postaviti neke majhne opozorilne table z malimi črkami, ki jih komot spregledaš med vožnjo, potem pa kasiral kazni od Neljubljančanov.

ogphšćfd, 05.02.2022 ob 12:06

Za Italijane mogoče. Za tujce pač ne. Kazni izdaja kar lepo European municipality outsourcing.

I’m italian and NIVI is actually a private company that has a division that provides services to the town councils (E.M.O. –> European Municipality Outsourcing): one of this services is the notification of the fines to foreign people.

Ne rabim tipkat. Tukaj zivim,od vedno.

V italiji kazni izdajajo in izterjujejo SAMO drzavni organi.

Kar se pa tice tujine,je to v bilateralnih pogodbah,torej drzava-drzava. V slovenija kazni iz tujine izterja FURS Tako je. Ne vem Zakaj vztrakas v stvateh o oaterih ne ves In to s mano ki sem iz Italije in imam opravka s takimi stvarmi. Pa se post zgoeaj prebeti ali odvetnika,malo vse piteka..

Jaz sem tudi dobila kazen iz Verone. Pes Cona. Kazen mi je poslala policija. Noben privatnik. Ce bi mi Jo bil poslal privatnik,bi sla jazn v smetti.

Trdobučnim se ne da dopovedat, da imajo v Italiji pooblaščene zasebne agencije, ki v imenu policije obdelujejo podatke v zvezi s prometnimi prekrški in pošiljajo pošto s plačilnimi nalogi. Policija se s tem neposredno ne ukvarja, ampak v njihovem imenu to počnejo privat firme.

To pa ne drži. V primeru kazni vozilu s tujo registracijo policija odstopi izterjavo kazni odvetniku ali zunanji službi. Iz prve roke.

ni tako, 05.02.2022 ob 12:49

To pa ne drži. V primeru kazni vozilu s tujo registracijo policija odstopi izterjavo kazni odvetniku ali zunanji službi. Iz prve roke.

V odgovor za lepo pozdrav iz Trsta

Zamejev, 05.02.2022 ob 12:32

Ne rabim tipkat. Tukaj zivim,od vedno.

V italiji kazni izdajajo in izterjujejo SAMO drzavni organi.

Kar se pa tice tujine,je to v bilateralnih pogodbah,torej drzava-drzava. V slovenija kazni iz tujine izterja FURS Tako je. Ne vem Zakaj vztrakas v stvateh o oaterih ne ves In to s mano ki sem iz Italije in imam opravka s takimi stvarmi. Pa se post zgoeaj prebeti ali odvetnika,malo vse piteka..

Napačno sem se izrazila. Ne gre za IZTERJAVO kazni, ampak izdajanje kazni. V krajih, kjer so šli v outsourcing – niso šli povsod – kazen izda podjetje, ki sem ga navedla. Google it.

Počitnice, 04.02.2022 ob 19:29

Dobila globo, da sem pred pol leta vozila po coni za pešce; če plačam v petih dneh, je to 83 €, naprej se pa viša.

Problem je tudi, ker sem dobila tri take globe iz istega kraja, na isti datum in s polurnimi zamiki. Očitno me je ujela kamera.

Kaj svetujete, naj ignoriram, plačam ali….?

Vem, da sem takrat z avtom vozila po Gradežu, izgubila sem se in se sploh nisem mogla odpeljati iz gneče.

Ko globo dobiš doma, ignoriraš, plačaš, ali … ?

ni tako, 05.02.2022 ob 12:49

V odgovor za lepo pozdrav iz Trsta

To na Hrvaski in kje drugod. V Italiji prevzame Agenzia delle Entrate. Davcni urad. Ma Zakaj govorite to meni ki sem iz Italije in to zelo Poznan. Na stotine iz Slovenije Nas letno klice na SKGZ za te informacije!!noben odvetni ali privatnik. To je drzava-drzava!

Zamejev, 05.02.2022 ob 13:22

To na Hrvaski in kje drugod. V Italiji prevzame Agenzia delle Entrate. Davcni urad. Ma Zakaj govorite to meni ki sem iz Italije in to zelo Poznan. Na stotine iz Slovenije Nas letno klice na SKGZ za te informacije!!noben odvetni ali privatnik. To je drzava-drzava!

Nič ti ne poznaš, anzi, prav nimaš pojma.

Kazni pošilja ali NIVI (Il servizio di gestione in outsourcing di notifica delle sanzioni amministrative è stato affidato alla società Nivi Credit Srl di Firenze) ali Easysesrv (http://www.easyserv.it/Servizi.aspx) ali pa kar kakšna odvetniška pisarna.

Kar ti pišeš, velja za Italijane, tujci pa dobivajo kazni od teh agencij za outsourcing.

In očitno ni po vsej Italiji enako urejeno, ne? Ker se občine same odločajo, kako bodo k temu pristopile. Nekatere še kako najemajo agencije za izdajo in izterjavo kazni.

Everyone

A designated collection agency called EMO (“European Municipal Outsourcing http://www.emo.nivi.it is following up many of these fines. If you were staying at a hotel within a ZTL on the day of your infringement and EMO is handling collection, you could ask your hotel to contact EMO confirming that. You yourself should also provide EMO with the relevant details. If the information provided is complete, your fine can be cancelled, but you yourself should follow this up – don’t just assume it will happen. EMO seems not to be a true debt collecting agency in the aggressive sense but more an outsourced administrative mechanism. We have no information on whether or not they can give you a bad credit rating if you do not pay.

Recently, we have had reports that the debt collection agency Intrum Justitia is sending out payment requests but so far this large and powerful company seems to be used by at least one car rental agency to recover money owed to the agency itself, such as the notorious admin fee, but not the fines themselves.

For the USA, we have had a couple of reports that the the debt collection agency Cedar Financialattempts to collect unpaid Italian traffic fines. They state that they are in alliance with TMC Group, a transnational debt collecting agency, but seem to be without legal teeth.

Firence recimo na leto pokasirajo za 52 milijonov glob  – od tega več kot polovico zaradi vožnje v napačni coni. Ni pa podatka, koliko od tega so zakasirali tujcem.

Saj so se tudi tujci že zverzirali in zaradi pritiska javnosti so postavili dodatne table, ampak še vedno je v mnogih primerih praktično nemogoče priti do hotela brez prekrška, ker rent-a-carji svojih avtov ne registrirajo za vožnjo v teh conah.

Zdaj jih kljub temu nasede bistveno manj, ampak tistim prvim to nič ne pomaga. Prideš domov, pa začnejo prihajati kazni. Tudi do tisoč evrov.

New Report

Close