Glosa Med.over.net-u
Z dovoljenjem avtorice Skrbne, objavljam Gloso M.O.N.-u, ki je bila prebrana danes na praznovanju Dedka Mraza.
Primož glavca je ta prava,
on skrbi, da družba zdrava
zbira se na over.netu
ki visi na internetu.
Zbral je razne strokovnjake,
veščih pomoči prav vsake,
če boli telo al’ duša-
vsem pomagati poskuša.
Le kako mu to uspeva,
ko za ženske izgoreva,
ter za glažek rujnega,
ki ga v družbi spiti zna???
Ampak greha tukaj ni,
pa čeprav so ženske tri,
ki pestrijo mu življenje;
z eno od njih je pač oženjen.
Z njo ima ostali dve,
ki sta vzeli mu srce.
Pravijo, da rad popije,
glažek, dva, če kdo nalije
v dobri družbi vince pravo,
ki ne gre preveč v glavo.
Mačkov pa baje ne mara,
ker je le uboga para
tudi on, če se ga loti
glavobol, ki zbranost moti.
Delo tvoje dan za dnem
je pomagati ljudem.
Kljub temu pa ni posluha
in blagajna je skoz suha.
Upam, da vsaj ti kovanci
bodo kakor odposlanci,
ki naj suše čas končajo
in »odjugi« prostor dajo.
Naj ti bodo Dedki Mrazi
vsi neznani naši obrazi,
kamor tudi v slabih dneh
nam narisat znaš nasmeh.
Naj ti bodo kot Božički
zadovoljni otročički,
od katerih mame, ati,
zvedo vse, kar treba znati
na med.over.net straneh,
kjer doma je tudi smeh.
Vedi pa, res nismo slabe,
tud’ če včasih smo le »BABE«
in nas vlečeš za uho,
kot nas mama je samo!
Dolgo še med nami vztrajaj
svetel zgled nam vsak dan dajaj,
kolk lahko en sam stori
za boljši jutri vseh ljudi!
Nas ni bilo, smo pa bili na rojstnem dnevu od moževega brata. Moram pa reči, da sem popoldne večkrat pomislila na vas… in če bo vse po sreči se vidimo drugo leto.
Jaz pa Skr bno osebno poznam in sem zelo vesela da je tako. Ker je to res ena zlata punca!!!!!!!
Pa Žuži – zadnjič smo stali na pločniku in mali navihanec je skoraj za vsak avto, ki je mimo pripeljal vedel, katere znamke je. Pa: “Mami, ej tm je pa pet, pa se ena pet, a vid’s?” je kazal številke na avtomobilski tablici.
In se ustavi en kombi pred nami. Ven stopita dva moška. Žuži gleda, me (Skr bna, Kleopatra1 in jaz) niti porajtale nismo, kaj bi to zaen avto bil, mali pa kot iz topa: “Ej ga, pezo (peugeot). Stlic ko mas ti umazan avto!”
Me in ‘strica’ pa v smeh …
… in takooo krasno ju je videti, ko imata ‘ta velke’ debate …
Mogoče je bilo malo iz teme, pa vem, da ste vseeno rade prebrale …
LP, Ana
Za tole ste me pa res. Ampak nič hudega, bom že vrnil. Kajti ta glosa ni ravno o MON-u, ampak o meni :-)))
Moram priznati, da se mi je lepo zdelo, čeprav nisem bil nič pripravljen. KAjti takšni trenutki ti dajo misliti, da to kar počneš le ni zastonj. Nekomu nekaj pomeni in če lahko pomagamo samo eni osebi, potem je vredno, da to delamo še naprej.
Primož
Joj, ko berem vse, kar se je dogajalo, mi je kar žal, da nismo prišli. Nekako se nama ni zdelo “vzgojno”, saj imamo obdarovanj na vseh koncih, pa v vrtcu, pa v atijevi službi, pa še rojstni dan takoj v začetku januarja, da bi bilo res preveč.
Če pa bo naslednje leto to spet organizirano pa pridem mogoče brez malčkov malo pokukat – kakšna roka najbrž vedno prav pride. :-))))
Skrbna, čudovito spisana glosa mi ob Tininem branju ni uspela zadržati solzic! Hvala ti.
… in še enkrat hvala Kaji, Analini, Katji, vsem tistim, ki ste pekli in vsem, ki ste kakorkoli prispevali k organizatorjem prireditve … in našemu Primožu, ker je tako fajn ‘dec’ ;P in ker smo lahko njegove ‘babe’ :))))))
Vse je žarelo, toliko se nas je zbralo in povsod okoli sama lepa energija. Bilo je tako pravljično!
Zlati ste! Vsi ste nam polepšali ne le včerajšnji dan, ampak cel praznični december!
H v a l a,
Z.
Ja, maš prov Primož, o tebi in tebi, za takrat, ko te prime, da bi vse skup poslal v tri krasne in ko boš (spet) pomislil, da je itak brez veze. Ni! Spomni se vseh lučk, ki so ta večer gorele v očeh otrok, pa tudi v očeh staršev. Če ne bi ti dan za dnem “štukal” konca s koncem, se spotikal čez kable in se jezil nad tistimi, ki bi bili sponzorji, pa to niso, tudi teh včerajšnjih lučk ne bi bilo. Pa še marsikaterih drugih. Kajti MON si ti, to je tvoj (pravzaprav vajin, ker na ženi toliko več drugih stvari obvisi) tretji (ali pa prvi?!) otrok, ki ima sicer veliko “boter in botrov” v obliki strokovnjakov, ki zastonj delijo svoje znanje in čas, pa veliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiko obiskovalcev, ki se non-stop vrtijo okoli njega. Vseeno pa bi se brez tebe podrl.
Zato navleci slonjo kožo in naroči neskončno potrpežljivost in vztrajaj!!!
In vsa čast vsem tistim, ki ste ustvarili/e TAAAAAK DOGODEK!