Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek glušniki in zaščita pred hrupom

glušniki in zaščita pred hrupom

živjo,

tisti, ki uporabljate glušnike pri delu ali iz drugih razlogov – zanima me, koliko glušniki dejansko ublažijo hrup iz okolice.
so primerljivi (boljši, slabši) s čepki za ušesa? torej ne zadušijo zvoka 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}; še vedno slišiš, vendar je bolj zamolklo?
jaz glušnikov ne potrebujem za delo s stroji (80 db in več), pač pa bi jih potrebovala zaradi hrupa v naselju, ki sicer oddaja manj decibelov, sliši se pa vseeno.
bi glušniki pomagali? po logiki – če so namenjeni delavcem – bi morali, vendar sem naletela na različne informacije, zato me zanimajo mnenja uporabnikov, preden se odpravim v trgovino.
hvala.

Odvisno, za kak hrup gre. Čepki so kar uporabni, pod glušniki ti lahko postane vroče.

Če gre za hum, ti nič ne pomaga. Hum je izraz v angleščini. Poglej http://www.thehum.info

Gre za hrup, ki se sliši kot nek stroj bager v soseščini. Večinoma se ga sliši ponoči. večina ljudi ga ne sliši, za tiste pa, ki to slišijo, je zelo moteče, ker se mu ne morejo izogniti.nič ne pomaga.

Naglušniki so namenjeni temu, da hrup ne poškoduje ušes, torej “ustavljajo” samo res preglasne zadeve in jih naredijo neškodljive za sluh. Niso pa namenjeni za to, da bi imel tišino. Bolje je torej, da si umisliš čepke.

New Report

Close