Najdi forum

Gmail- kako nastaviti

Nikakor mi ne uspe nastaviti gmail račun v poštnega odjemalca. Nastavitve pa tudi nikjer ne najdem.

Pri drugih računih nisem imel problemov.
pop. volja.net
mail.volja.net

vrata 25 in 110 in to je to!

Kaj pa g mailu? Prosim pomagajte!

Ne uporavljam gmail-a, vendar večji ponudniki poštnih storitev ponujajo brezplačno le imap strežnike, se pravi lahko svojo pošto pregleduješ le preko brskljalnika.

Najprej pojdi na web page od Gmaila in si tam v opcijah omogoči pop dostop. Potem pa v poštnem odjemalcu napiši:

pop.gmail.com

za smtp strežnik napiši tistega, ki ti ga ponuja ISP port pa naj bo 995. Zadeva deluje preverjeno..

-------------------------------------------------------------- Kdor isce resnico, jo mora znati prenesti. Kitajski pregovor

Hvala za odgovora. Zadevo sem nastavil kot je opisana vendar mi pošto ‘skida’ zelo, zelo počasi(volja in email.si so veliko hitrejši). Kako bi to odpravil?

Eno laično vprašanje, imam dial-up povezavo preko Volje, pregledujem pošto Gmail preko te povezave, račun dobim od Volje, ne?

Ni mi najbolj jasno, zakaj bi imela Gmail, če ima tudi Volja poštne naslove? So ti naslovi za nekoga, ki naprimer pregleduje svojo pošto pri prijatelju, v knjižnici,…?

Računa od Volje ne boš prejela, tel. stroški bodo prikazani ločeno na računu Telekoma.

Gmail je le ena od številnih možnosti, da si odpreš brezplačni e-naslov, enako kot pri volji, email.si, butn.netu, 386…etc. Razlika je le v velikosti predala, v katerem se shranjuje prejeta in poslana pošta. Google trenutno vodi z 2 GB predalom (SIOL ima npr. sedaj komaj 100 MB).

Googlov Gmail odlikujejo številne lastnosti:
– odličen iskalnik
– po svoje tudi zanimiv vmesnik (ki bi se ga dalo izboljšati)
– možnost uporabe poštnega predala kot ext. diska, kamor lahko shranite svoje datoteke, ki so vam potem na voljo z vsakega računalnika, ki je povezan na net.
– deluje tudi, kadar siolovi poštni strežniki kvačkajo in človek ne more ne prejeti ne poslati nič več kot kakšno kratko sporočilce (po Murphyju se bo to zgodilo ravno tedaj, ko bi želel npr. poslati 20 MB v sosednjo firmo ali kraj, pa bi šlo hitreje s kočijo…

Slabost je le ta, da pošte (prejete in poslane) ne morete pogledati, če net pade dol (ah, spet krivda SIOL-a, haha). Vendar se potolažite s tem, da tedaj tudi volja ne dela 🙂

Sam sem zadevo rešil takole:
Za vse pomembne zadeve uporabljam Outlook in siolov mail, vendar sem pošto s siola preusmeril na Gmailov naslov, tako da imam celoten arhiv n Gmailovem serverju, pomembne maile pa hkrati tudi v arhivu Outlooka na svojem disku.

Ja, kaj naj rečem, hvala. Sicer pol teh stvari, ki jih opisuješ ne bi znala nastaviti, narediti, drugo polovico pa bom raziskala.

Tajfun imaš morda odgovor tudi za mojo težavo?

Vira morda ti tale povezava pomaga rešiti problem?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close