gmail težave
Ko se hočem na spletni strani prijavit v gmail, dobim po vnosu gesla sporočilo “V računu smo zaznali neobičajno dejavnost” in zahtevan je vnos gsm številke. A se še komu to dogaja, kaj bi lahko bilo narobe? Že včeraj zvečer tudi mož ni prišel do pošte, samo on dostopa preko Outlooka in seveda ni bilo obvestila v zvezi s telefonsko številko. Se da rešot kako drugače, ker telefonsko številko zelo nerada vpisujem kamorkoli na internet. Ali je na Googlu to varno storiti?
No tole ni res, se je dalo pri kreiranju računa zahtevo za vnos telefonske številke brez težav preskočit.[/quote]
Pol pa si si ziher na kaki fake hekerski strani odprla “gmail”,čakali so da podaš čim več podtkov o sebi,sedaj pa ko so dobili,pa mogoče zlorabljajo tvojo identiteto.Enako je tudi z lažnimi bančnimi stranmi,na kar banke večkrat opozarjajo tiste ki uporabljajo net storitve,da naj so pozorni v net vrstici.
Jaz sem si gmail odprl nekje pred 7 leti in sem moral dat GSM cifro,ker je bil pogoj.
Evo pravkar poskusil in ne gre.In sedaj zahteva:
Pomožni e-naslov Dodajte e-poštni naslov za obnovitev, da pomagate zaščititi račun
Telefon Dodajte telefonsko številko, da pomagate zaščititi račun.
Pomožni e naslov bi dal tega ki ga vsakodnevno uporabljam.A za GSM si pa moram iti novo naročniško razmerje sklenit?In naj plačujem neko najcenejšo naročnino 10 eurov,samo zato da imam gmail račun?
Nič ne rabiš dajat številke. Meni jo tudi vsakič zahteva, ampak imaš opcijo, da naj preskoči to zahtevo, zato jo klikneš in te normalno spusti naprej. Jaz številke tudi ne dam nikomur, je čisto nič ne rabijo.[/quote]
Včeraj, ko sem se logirala na spletni strani, je zahteval gsm številko (kot se zgodi občasno, recimo 1x letno – račun imam že kakih 7, 8 let), ampak se je dalo to zahtevo kot običajno preskočit.
Danes ne gre več.
Ker vidim, da vas je kar nekaj takih, ki ste svojo gsm številko zaupali Googlu, jo bom mogoče tudi jaz – če ne bo druge rešitve.
Evo, sem vpisala gsm številko, nakar je bilo treba kao zaradi nekega vdora (?) spremenit še geslo.
Nekdo naj bi poskušal uporabiti moje geslo za prijavo v moj Google račun in ker bi lahko šlo za zlonamernega uporabnika, je gugl poskus prijave preprečil. Prijava naj bi bila z nekega IP naslova xx.xx…, naročnik mobitel.si, ob 5:39 zjutraj. A je možno, da se je takrat moj telefon hotel logirat oziroma kaj osveževat pa je bilo to prepoznano kot vdor? Telefon imam sicer stalno vklopljen in tudi na gmail sem stalno logirana…
Pa še to: z novim geslom zdaj gmail preko spletne strani dela, v Outlooku (2007) pa še zmeraj ne, čeprav sem vnesla novo geslo…
Same čudne zadeve…