gnil zob
mene je bolel tako na vse mrzlo in vse toplo… sicer sam ne…
sem šla k zobarju povedala – je rekel nič ni, to mate občutljiv zobni vrat… sem prosila, če pogleda pa ni hotel…
sem se naorčila na zamenjavo plombe za belo (edino tako je hotel odpreti zob), pa je žal nisem dočakala…
konstantno noro začel boleti med vikendom – odprl ga je dežurni in ko ga je odpiral že ni več bolel, ker je živec že zgnil – tako,d a takrat nisem rabila inekcije…
se pravi konstantno je bolel malo časa… pred tem pa dolgo na vse vroče in mrzlo… je bil pa karies pod slabo narejeno plombo – če bi se le mojemu zobarju, dalo kaj pogledati pravi čas, bi imela danes še živ zob… po tem dogodku sem nezaupljiva do zobarjev…
Itak, da postaneš nezaupljiv.
Danes je tko, da mu moraš žal pred nosom odpreti denarnico in če imaš kaj notri je ok.
Žal je tako, tudi sama nima dobrih izkušenj.
Zobozdravnia je bila dolgo let nazaj, v moji mladosti zeloo porajtana.
Ko se je začela privatizacija, evo, ego na denar, žal..
Če plačujem zavarovanje, mislim, da bi morali biti tolk pošteni da delajo v prit pacienta.
Tko pa imam občutek, da ko prideš tja, malo povrta, ti da neka zdravila, zamaže in si gotov v 2 minutah, za 3 mesece.
In tako ti lahko zob zdravi celo leto…
lp
Itak, da postaneš nezaupljiv.
Danes je tko, da mu moraš žal pred nosom odpreti denarnico in če imaš kaj notri je ok.
Žal je tako, tudi sama nima dobrih izkušenj.
Zobozdravnia je bila dolgo let nazaj, v moji mladosti zeloo porajtana.
Ko se je začela privatizacija, evo, ego na denar, žal..
Če plačujem zavarovanje, mislim, da bi morali biti tolk pošteni da delajo v prit pacienta.
Tko pa imam občutek, da ko prideš tja, malo povrta, ti da neka zdravila, zamaže in si gotov v 2 minutah, za 3 mesece.
In tako ti lahko zob zdravi celo leto…
lp[/quote]
se strinjam ja…
pa še ne samo to – kao zdravi ti ga, na koncu pa nimaš nič drugega kot uničen zob…
sama imam še par takih izkušenj s tem dotičnim zobarjem… pustila pri njemu 100 eur za doplačila plombv, danes nimam ne plomb, pa tud krone ne – vse odletelo – ker je vedn tak šlampast naredil, da se je še v garancijski dobi vse okrušilo, do poteka garancije je štukal plombo, potem pa zacalal jovo na novo 50 eur… s tem nenehnim igračkanjem in vrtanjem po zobu mi je očitno tako stanmjšak zobno sklenino, da je ob normalnem ugrizu zob samo odletel… in danes nimam nič… ne dnarja ne zoba…
da ne govorim o tem da je pr njemu vse stalo enako ali si imel belo plombo na eni ploskvi ali na treh ni blo važno – vse je stalo 50 eur… poleg tega je bila cena ista tudi za nas, ki bi morali doplačati samo nad. material, kot za one, ki so samoplačniki – torej plačajo celo zdravstveno storitev… vsi smo plačeval 50 eur…
v glavnem milo povedano sama pravim, da sram je lahko take zdravnike, ker bi morali biti zdravniki ljudje, ki to postanejo zaradi želje pomoči sočloveku, ne pa zaradi zaslužkov….
jaz sem se po dolgih mukah truda, da najdem zobarja, ki je v javnem zavodu in ne koncesionar, zdaj končno uspela prestaviti tako… ta ma vsaj svojo plačo redno in njegov zaslužek torej ni odvisen od tega koliko doplačil zaračuna meni in ostalim pacientom.