Gobe
Pozdravljeni!
Rahlo turobno vreme nas spominja, da je poletja definitivno konec in da se pričenja ” najbogatejši” letni čas – jesen. (Najbogatejši zaradi pridelkov). Tudi sama narava nam jih nudi v tem letnem času. Ciljam na gobe.
Prosila bi vas, ali pozna kdo kakšen recept za dobro pripravo gob – različnih: jurčkov, štorovk, lisičk, dežnikov, …. . Aja, pohane dežnike znam pripravit.
Hvala in LP
Jaz pa pripravim jurčkovo rižoto takole:
Prepražim čebulo na olju dodam svež paradižnik zrezan na kocke(lahko daš tudi paradižnikove pelate ali mezgo) po želji tudi papriko.Vse skupaj tenstaš par minut in nato dodaš še zrezane jurčke ter zaliješ vse skupaj z vodo in pokuhaš 20 min dodaš malo vegete ter soli,peteršilja in nato dodaš še riž in ga kuhaš dokler ni riž skuhan.
V omaki se riž kuha nekoliko dlje kot v navadni vodi.
Ko rižota postoji nekaj časa dobi še boljši okus.
Lp 🙂
Mi pa delamo “pašto”-testenine z gobami(katerekoli še boljše mešane) :
na olivnem olju prepražim čebulo-da zarumeni nato dodam gobe malo začinke,popra in zalijem z malo belega vina ter sesekljan peteršilj.Na koncu dodam se sladko smetano in nariban parmezan,v tako pripravljeno omako stresem pašto “al dente” ali pa njoke invse skupaj prtemešam in takoj serviram,Po želji lahko dodamo še parmezan.
Dober tek
Maja