Gobova juha
Meni najljubša, dodam pa še krompir http://www.kulinarika.net/recept/gobje_jedi/Gobova_juha-1734.html
Jaz se zadnjič malo brskala po receptih, pa se mi je tale najbolj dopadel:
Potrebujete:
• 500 g narezanih gob (mešanih ali vaših najljubših),
• 30 g olja,
• veliko čebulo,
• 2 krompirja,
• korenček,
• 3 stroke česna,
• 100 ml vina,
• 150 ml sladke smetane,
• sol in poper,
• lovor,
• peteršilj.
Priprava:
• V večji kozici na olju prepražite čebulo, dodajte narezane gobe, drobno narezano korenje in sesekljan česen. Pražite toliko časa, da tekočina izpari.
• Nato zalijte z vinom, dodajte lovor, solite, poprajte in dušite še približno 10 minut. Vmes večkrat premešajte.
• Dodajte na kocke narezan krompir, zalijte z litrom vode in kuhajte še 30 minut. Proti koncu primešajte sladko smetano in sesekljan peteršilj. Po potrebi dosolite in kuhajte še 10 minut.
Dober tek!
Meni najljubša, dodam pa še krompir http://www.kulinarika.net/recept/gobje_jedi/Gobova_juha-1734.html%5B/quote%5D
Očitno je bilo včeraj kar nekaj dobrih duš ;-)) Tudi jaz sem dobila dobre pol kile jurčkov in sem danes prvič v življenju naredila gobovo juho po receptu iz tega linka, pa tudi jaz sem dodala krompir. Juha je bila res odlična.
Skratka, vredno ponovitve, pa Tamara – HVALA za recept