Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Gojenje in prodaja gob

Gojenje in prodaja gob

Pozdravljeni!
Že kar nekaj časa doma gojim gobe zgolj gojiteljsko. Zadnje čase pa razmišljam, da bi se s tem začel resneje ukvarjati. Znanje o gojenju imam, tudi prostora imam veliko. Zanima me, ali ima mogoče kdo izkušnje s prodajo svjih pridelkov v trgovine, restavracije, hotele… Rad bi začel, vendar ne vem, kje in kako bi dobil kupce za množično oziroma malo večjo prodajo. Zelo vesel bi bil kakšnega odgovora oziroma nasveta.
Lep pozdrav

Nisem v tem fohu ampak, samo moje razmisljanje dokler se ne javi nekdo, ki se s tem ukvarja.

Glede na to, da se nimas cele hale, bo v trgovinah bolj tezko, ker te bodo vezali na kolicine.
.orda v kaksnih manjsih privat trgovinah v tvoji bližini- zaradi transporta.
Lahjo pa se dogovoriš s kaksnimi pizzerijami, ki imajo bolj kvalitetne pizze.
Seveda tudi v tvoji blizini. Preracunaj, koliko kg lahko zanesljivo dostaviš. Morda s kom ki ze prodaja na trznici, da spotoma pobere se tvoje gobe.
Lahko pa daš oglas fb ali bolho.
Uredi tudi uradno prodajo npr. Popoldanski s.p. ce imas zaposlitev.
V casu širjenja pa povej prijateljem, da pri tebi dobijo sveže.
V prodajo daj samo res sveze gobe. Ce ti kaj ostane, zrezane zamrzneš, vlozis v kisu ali slanici ali sušiš.
Vedno glej na kvaliteto oz. Svežino!

Kaj pa dostave ki so zdaj vzklile zaradi korone, npr Gajbica, Zdravadostava ipd? Se mi zdi da so precej elastični glede količin ker redno naročam pri teh dveh.

Katere gobe pa gojiš? Samo šampinjone ali tudi npr šitake, ostrigarje, enoki…? Pri Gajbici imajo že šampinjone, jaz bi z veseljem kupovalo tudi šitake in ostrigarje, če bi bila cena razumna.

Bolha ali kot imajo drugi, free strani, micelij, navrtane palice, sušene gobe…. V neko jako biznis varjanto z kletno količino ne moreš it. Prvo probaj, da vidiš kako je povpraševanje. Kar ne gre sveže posuši. Moja je imela spletno trgovino z oblačili in sva bila na istem enkrat, mislim da sva celo tukaj spraševala tako kako odpret itd. 3 leta ni bilo nič, sva mislila zapret, potem sva čez noč že širila na erotične pripomočke, nimajo roka trajanja kot moda in danes moram potrkat, gre super. Samo vztrajaj.

Mislim, da prodaja najbolj cvetela, če bi začeli gojiti nore gobice. Dilerje dandanes ni težko najti, za 1g pa lahko zaračunate 10eur. Tudi doma jih je preprosto gojiti

New Report

Close