Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Golaž – II del

Golaž – II del

Če vzamem 1 kg govejih plečk in 1 kg svinjskega stegna ali bo golaž OK?

Najbrž bo v redu, težko boš pa temu rekla golaž.
Poleg tega moraš biti pozorna, ker se govedina ponavadi duši precej dalj časa kot svinjina, kar pomeni, da moraš kocke svinjine prepražiti posebej in jih dodati šele po tem, ko se je govedina vsaj pol, če ne eno uro dušila.

Zakaj bi mešala meso? Naredi ali goveji golaž, ali svinjski “golaž”.Čas kuhanja je različen, pa tudi golaž je golaž.

tako je.

jaz tudi ne mešam mesa.
Če delam goveji golaž vzamem le govedino, če delam divjačinski srnin golaž le srnino, piščančji paprikaš le perutnino in tako naprej, za ribji brodet vzamem le ribe…..

svinjski golaž delam poredko-izjemoma. Svinjina je uporabna za zrezke v omaki, za sarme, segedine., polnjene paprike, čevape, čufte….

Stegno ni dobro za golaž: ne goveje, ne svinjsko, ne divjačinsko. Za golaž mora biti meso sočno.

V najboljši golaž, ki ga kuham v kotlu, dam vedno 3 vrste mesa – goveje, svinjsko in žrebička.

Ne.
Daj kuhat testenine in zelenjavo. Bo bolj zdravo kot pokojne živali.

Najboljši kos govejega mesa za golaž je bočnik. Zelo dober je tudi od križa.

New Report

Close