Golazki
Vedno ko grem v kaksno gostilno, gkedam kako starsi jejo “pravo” hrano, otroci pa zraven pohancke, hrenovke…ne razumem zakaj je treba otroke navajati na tako hrano. Zakaj recimo otrok ne bi jedel ribe, skoljk? Moji punci sta kot cisto majhma otroka jedli zelenjavo, skoljke… Mogoce sta danes zato obe tako fit in zdravi, nikoli ni imel nihce v druzini niti malo problemov s tezo. Pa se nekaj, zakaj ljudje kuhate taaako dolgocasno? Zakaj vcasih malo ne pogurmanite svojega zivljenja? Verjmeite, da recimo tajska doma, ni drazja od vasega pohanja, rebrc, prazenega krompirja in golazov… aja, navada je zelezna srajca.
Zato, ker otroške brbončice v določen obdobju, ko se otrok razvija in raste , okušajo popolnoma drugače in razvijejo popolnoma drugačen okus v njihovih ustih , kot tvoje brbončice , ker si odrasla oseba, v tvoji starosti, v tvojih ustih.
Jebat ga, nekateri tega ne boste hoteli nikolli razumet.
Evo, še primer iz faze odraščanja lastnih otrok:
sin, pri 6-10ih letih, se mu je dobesedno dvigovalo ob kuhani zelenjavi, kot so brokoli, kuhan korenček, zelje, blitva, mehkužci. Tudi ob določenem sadju.
Zdaj pri 16ih to dobesedno obožuje. Ne moreš verjet, kako zraven pečenega lososa zmaže goro kuhanega brokolija, natur- brez zabele, noče. Pravi, da mu je odličen!
Ali pa kuhan korenček v solati s peteršiljem…….. Prav fehta me zanj.
Pa od mesa, v mladosti ni maral jetrc – zdaj bi jih vsak teden jedel. Ni videl zdravniške ordinacije zadnje 4 leta drugače, kot samo na sistematskem pregledu.
Jaz doma nikdar ne poham, nič pohanega ne jemo doma, zame je to velika packarija in se tega ne grem.
V restavraciji z veseljem pojem kaj pohanega, no, jaz osebno bolj redko, naročim pa vsekakor nekaj, česar doma ne jemo, otroci pa velikokrat naročijo pohanje.
Azijska hrana je za naš evropejski okus preveč začinjena, seveda lahko kuhanje prilagodiš slovenskemu okusu, ampak ne vem, no, pa nisem nek nacional-patriot, ampak imamo veliko domačih živil in jedi, zakaj je treba zdaj kuhat doma tajsko, pa mehiško, pa kaj vem kaj? Saj kdaj narediš kaj, so pa naše jedi povsem ok in še vsa živila imamo domača.
Glede prehrane in debelosti, pa spet, imam v družini dva fanta, en je na poli salami, hrenovkah in pohanju, drugi na čipsih in sladkarijah, oba kost in koža.
Mi je pa zanimivo, da ti, ki si tako popolna, s popolnim otrokom, v soboto popoldan nimaš nič pametnega za počet in moraš svoj ego dvigovat na MON-u…