Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Golf, Astra, Megan ali Ceed???

Golf, Astra, Megan ali Ceed???

Ali mi lahko pomagate z mnenji. Izbiram med zgornjimi avti, rabljeno, cca 4 do 5 let starosti. Kateri je najbolj racionalen in neproblematičen, da ne bom nenehno na servisu?

Koliko km naredite, kje se vozite, bo karavan, 5v ali 3v?

Jaz bi v tej kategoriji vzel ford focusa ali pa mazdo 3. Ta dva sta po mojih izkušnjah najmanj problematična in tudi na ostalih področjih ne razočarata. Morda pride v poštev še škoda octavia ali pa leon, ki sta v bistvu golf.

Če se ne obremenjuješ z značko vzami ceeda. Med vsemi temi je daleč najmanj problematičen v smislu vzdrževanja, pa še cene kot rabljeni držijo zaradi najdaljše garancije celo bolje od golfa. V smislu tehnike so si pa itak vsi zelo podobni.

Kia je od vseh najbolj poceni izdelana. Poceni notranjost, slabo sestavljene komponente, škripanje itd. Morda bi odtehtal tisti kratki garancijski rok, ker kupujete rabljeno vozilo je zanesljivost pri vseh odvisna od vzdrževanja.
Upoštevajte, koliko bo ta avto tipa kia (dacia, fiat tipo, ipd.) konkurenčen na trgu rabljenih vozil čez nekaj let. Toyota avensis je bil sorazmeroma dober avto, a na trgu ni bilo toliko povpraševanja, čeprav je avto povsem primerljiv s francosko ali pa nemško konkurenco.

Ne vem, kdaj si ti nazadnje vozil Kio? Škripale so in imele trdo plastiko pred več kot 10 leti. Zdaj pa je kakovost enega ceeda z lahkoto na ravni vsake opel astre ali forda focusa.

Pred 14 dni

Se strinjam, ja. Ceed je definitivno najboljša odločitev v tem primeru

Berem tole temo in se mi spodaj pojavi sorodna vsebina s člankom
Kar težko verjamem, da ceed res manj zgubi na vrednosti kot golf???? WTF
https://avto.over.net/clanek/rabljen-kia-ceed-odlicno-ohranja-ceno/?utm_source=forum&utm_medium=sorodnevsebine&utm_campaign=SorodneVsebine&_ga=2.253390144.856316004.1584083012-389133447.1469177214

Vse se isto kvari.

To je vse tam tam nekje. Ni neke znanosti za odkrivat. Raje se pozanimaj, kje so cenejši servisi.

Si vis pacem, para bellum.

Človek kar težko verjame, je pa dejstvo da je tovrstnih objav res veliko. Za Nemčijo očitno res drži. Sem prebral že večkrat v različnih testih, da ceed najmanj zgubi na vrednosti.

Poglej si kakšen primerjalni test
2018 Volkswagen Golf vs 2019 Kia Ceed vs 2018 Opel Astra vs 2018 Honda Civic vs 2018 Renault Megane
https://www.youtube.com/watch?v=HkOpN5fYT6o

Zelo preprosto: ali vzameš golfa ali pa ceeda. Vse ostalo je jajc…
Taprav slovencelj verjetno sicer sanja o golfu, kupi pa ceeda, saj je kljub svoji germanski vzgoji še vedno prisiljen v racionalne odločitve, kjer dobi več avta za manj denarja pri korejcih. Jeb…značko, če je pa avto vsaj tako dober kot golf

Ceed je isto kot kakšne megane. Ni nobe višek kakovosti, postavite se na realna tla.

Golfa ali astro!!
Kar se tiče kie-e!! Servisi niso poceni!!!! Kolikor je avto pri nakupu cenejši, vse notri prineseš z servisi!

New Report

Close