Goljufija, da te kap… – delojemalci, previdnost je na mestu
Špelina,
oprosti za tale malce drugačen pogled na zadeve, morda v tvojem primeru celo res ni tako – vendar je morda čas, da si odkrito povemo tudi to, da tudi zdrave nosečnice, ki so na bolniški – niso ravno poštene do nas, ki delamo ….
Nekaj drugačnih dejstev:
1. Niso vsi delodajalci goljufi in izkoriščevalci – včasih se izkoriščevalsko obnašajo tudi zaposleni.
2. Sama sem mama, sem pa tudi v vlogi delodajalca.
Mamice z otroci in bodoče mamice pri nas nadvse cenimo in spoštujemo in nikoli ni težav s tem (ravno zadnja, s katero smo urejali zaposlitev, je mamica prav majhnega otroka in je odkrito povedala, da bo morda zdaj večkrat manjkala – pa se nam je ravno ta pošten in odkrit odgovor zdel tako vredu, da smo se odločili zanjo). Konec koncev ima večina ljudi v našem podjetju majhne otroke in kolektiv smo tudi zato, da pomagamo drug drugemu in si stojimo ob strani, tudi kadar kdo zboli. Prav takrat še bolj.
Naravnost zaboli pa me, ko berem, da gre nekdo na bolniško, zdrav, kot zdrava nosečnica, ker se mu pač – ne da več delati.
Špelina, brez zamere, najbrž v tvojem primeru ni tako in imaš res rizično nosečnost, ampak vseeno, ko berem, da boš šla na bolniško nalašč, šele potem, ko ti izplačajo novoletno plačo, pa se mi to ne zdi več vredu.
Če gre za upravičeno bolniško – potem seveda ni dvoma, spadaš domov v posteljo, z vso podporo kolektiva. Nosečnost preležati v postelji zato, ker je rizična in vsak dan trepetati za otroka je zelo huda preiskušnja.
Ne želite si je.
Nosečnost prebiti na bolniškem dopustu, vmes pa delati druge reči (prepleskati stanovanje, prenoviti hišo, prehoditi kilometre in kilometre v shopping centrih) pa se mi ne zdi fer.
Motijo pa me vse tiste izjave (ne direkt tvoje, ampak vse tiste, ki se večkrat v različnih kontekstih pojavljajo na tem portalu, in mi zlagoma dvigajo tlak in nižajo toleranco) – da gre za zdravo nosečnico, ki se ji ne da več delati in zato gre na bolniško…, čeprav se sicer dobro počuti in cele dneve preživi na nogah….
Normalna nosečnost ni razlog za bolniško. Naslov tega posta: “Goljufija, da te kap.”, bi si torej lahko razlagali na več načinov…
ena drugačna mama
Halooooo?!! Očitno zelo slabo poznaš mojo zgodbo: poleg tega namreč, da sem julija izgubila otročka, tudi sedaj hodim v službo le zaradi vesti, čeprav potem cele popoldneve preležim. Ginekolog me na vsakem obisku opozarja, da bi morala biti na bolniški, jaz pa sem resnično kreten (hvala za tvoj pogled, šele zdaj se dejansko zavedam razsežnosti svoje neumne miselnosti), ker se vsakodnevno gonim v LJ, ob tem trpim še na dva dni ponavljajoče se migrene in se delam heroja… Potem pa dobim servirano nekaj takšnega…
Očitno sem rabila, da me nekdo spodbode – bom vsaj res šla na bolniško. ki, mimogrede, ne bo nalašč, ampak bi morala doma lepo počivati že dva meseca…
Pa drugič imej toliko poguma in se podpiši z nickom, ki ga običajno uporabljaš na netu, ker se je tako lahko skrivati za regimentom dodatnih nickov, ki jih imate nekatere po potrebi, da ne bi v tkanju svojega med.over.net-ovskega izgleda izpadle nepopolne ali celo dvolične…
čao
Špelin@,
sej vemo, tebi se dela megalomanska krivica, a ne?
Dejstvo je, da gredo mnogi skozi še večje težave in tega ne obešajo na velik zvon in se ne smilijo sami sebi non stop kot ti!
Pa tudi dejstvo, da te je eden prenesil naokoli, ti NE dovoljuije, da sedaj goljufaš drugega. In zadnji čas je, da ti eden pove, da se skuliraj!!
Draga Špelina!
Preden kaj zineš malo preveri zadeve in boš kmalu ugotovila, da Špelin@ ne obeša težav na velik zvon, ampak pač uporablja ta forum da si olajša dušo in da ter dobi kakšen nasvet, zato pa tudi imamo take forume, čeprav jih večinoma zvesto izrablja za vse drugo.
Če bi res poznala vse njene “težave” kaj takega ne bi nikoli napisala. Po mojem mnenju je Špelin@ svetla točka tega foruma in če bi prebrala njeno zgodbo v celoti bi bila TIHO.
Špelin@ tebi pa želim, da se ti vse obrne na bolje, tako v službi kot v osebnem življenju in ne meni se za take in drugačne bedake na tem forumu. Občudujem tvojo voljo in to kako se spopadaš s svojimi težavami.
Res je, vedno sta dve plati medalje. Žal je pač tako, da nimamo vsi te sreče, da bi naleteli na spodobne delodajalce, ki imajo zadeve urejene in ki vedo kaj vse delavcu pripada, tako da moramo praktično zahtevati tisto, kar nam že itak pripada.
Praviš, da si tudi v vlogi delodajalke. Torej, če imaš vse resnično urejeno, tako kot mora biti ti vsa čast. Po mojih izkušnjah si med redkimi.
LP
Izbori si, kar ti pripada, potem pa v bolniško. Žal je danes tako, da si moraš vse izboriti, ker ti nihče kar sam od sebe ne da. Pa da ne bo kdo mislil, da v državnem sektorju kar delijo tolarčke svojim uslužbencem. Striktno moraš znati kolektivno na pamet.
Špelin@, drži se!
LP
Uf, Lola, ti rečem: zdaj znam na pamet lep del ZDR-ja, tričetrt kolektivne in en interni pravilnik…
Ja, jaz sem bila 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prepričana, da do česa takšnega v državni službi ne more priti. Jem zarečen kruh 😉
Pozdravčki :))))
Nč sekirat – sem že navajena napadov, tako da me več ne vržejo s tira. Sem pa zelo vesela, ker sem dobila ogromno zelo koristnih informacij, ki jih brez foruma ne bi :)))
Če boš zvečer – zdaj 😉 – kaj tule in boš tole prebrala, ti želim sladke sanje, drugače pa jutri en prijeten predvikendovski (ufff, sem popačila slovenščino) dan :)))))
Šefica, saj veš, da se vedno, kadar pomolim nos na forum, najdejo osebki, ki me organsko ne prenašajo ;)))))))))))) Pa če vmes še tako pridno pavziram :))))))
Upam, da si fino preživela dopust!!! Pozdravčki vsem – posebej princeski ;)))))
Hojla 🙂
Da se bo zadeva uredila, bom morala vložiti še nekaj potrpljenja, drugače sem pa danes dejansko oddala vso pravno podkrepljeno dokumentacijo v pristojne roke. Dobila sem zbegane poglede in nekaj jecljanja…
Imaš pa popolnoma prav: res tule na forumu zelo hitro pridem do kakršnekoli informacije, zato se rada obrnem sem po pomoč. Pa tudi za olajšanje duše pride prav;)))
Pozdravček :))))))))
Bravooo!!! Iskrene čestitke :))))))))))))))
Upam, da boš delala kje bližje doma… Vsekakor pa boš na ta račun “častila” kavico 😉 Itak je že čisto skrajni čas, da se – sploh glede na to, da sva praktično skoraj sosedi 😉 – končno tudi v živo srečava :)))
Res hvala za vse dragocene informacije, sem jih koristno uporabila.
Pozdravčki :)))
Ja, skoraj nic blize – v BTC coni – vec ti pa povem na kavici, drugi teden v ponedeljek moram poklicati da se dokoncno zmenimo kdaj zacnem delati in da podpisem pogodbo, ki so mi jo dali za domov, da jo v miru prestudiram in da morda predlagam kaksno spremembo, ce mislim da je potrebno – skoraj sem padla na rit, ker je bilo receno da gre za drugi krog izbire kandidatov, pol pa ko pridem v pisarno mi pa pomolijo pod nos pogodbo in recejo, cestitam sprejeta ste!
Ti pa kot sem ze rekla vec povem osebno.
Ce pa rabis se kaj – morda kaksen nasvet pa reci in z veseljem ti bom pomagala.
Manca1
ps.s lahko pa mi pises tudi na moj mail 🙂
Špelina!
Domov pa na bolniško!
Une trape pa…
kot je ena od njih rekla… skulirajte se punce! Tole res ni nacin! Drzava in delodajalci… podn od podna. Se bom se jaz dala obesit na vasa pleca… kakor pravite, da placujete za taksne! Dost ste neumne da to dopuscate. kriv je pa… kdo?
Matr kako hudo je ko ti glavo spraznijo:(
Tanja
Verjela ali ne: še vedno ni niti glasu z višje “inštance”… No, bom počakala tistih primernih 8 dni po vročitvi svoje zahteve, nato pa gre vsa dokumentacija na delovno inšpekcijo.
Raje ne razmišljam preveč o tej zadevi, ker si ne mislim požreti živcev. Bom pa krepko pokazala zobe 😉 Iz mene se en kup lenih riti ne bo delal norca.
Pozdravčki :)))
Vso sreco ti zelim, ko pa zadevo uredis, pa jo odkuri na bolnisko – imas vso pravico!
LP
Manca1
p.s.: danes sem na koncertu v Zagorju videla kup malih baletk – je bila tvoja med njimi? Verjela ali ne skoz sem gledala ce bi morda v mnozici prepoznala kaksno Spelino – pa sploh nevem kako zgledas, ha, ha, ha :)))
Uf, hvala :)))
Ne, naše najmlajše baletke tokrat še niso nastopale, žal. Tudi na koncert nisem uspela priti, ker sem bila tako sesuta, da sem videla le še posteljo in skodelico toplega čaja… Ja, dejansko vsak dan sanjam o bolniški. Še posebej, ko me zvečer križ boli za znoret in se mi obrača želodec ob misli na vožnjo naslednji dan… Trebušček mi pa tudi tako raste, da se mi že vidi – sodelavke le postrani škilijo v moj trebuh, reče pa nobena nič… Jaz pa sem lepo tiho in čakam, katera se bo opogumila in mi kaj rekla ;)))
Torej ste bili v Zagorju na koncertu? Super :)))
Nočko :)))